• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAWA Ethiopie - Bensa Mountain Dry Tadım Notları ve Reçeteler

bllyldz9

Barista
degassing beklemeyip sabırsızlananları hemen alalım buraya :)

A natural Ethiopian as we like them, fruity to perfection!

Heirloom varieties
Natural Method [Moutain Dry]
Daye Bensa Coffee Cooperative
Score 88+

Tasting notes

naturally present

FramboiseCitron.png

Raspberry - Lime

MEDIUM ACIDITY
MEDIUM BODY
SIDAMO REGION
ALTITUDE + 1900M
SPRING 2020 HARVEST

Bensa

This Ethiopian coffee, produced for the benefit of the Daye Bensa company, offers a beautiful sweetness, a distinctive sign of its belonging to the Sidama appellation. Located at an altitude of around 1900m, the farm from which this lot comes benefits from a rich and fertile environment due to the endemic forest that surrounds it. Anxious to preserve this land, Daye Bensa coordinates a reforestation program, on the recommendations of the Ministry of Agriculture, to increase the tree cover of her coffee farm.
Proud of its local roots, the company was inspired by the toponymies of the region to create its name. Daye is in fact the town located 10 km from the benefit and Bensa the name of the district where it is located.

Son düzenleme:
Bugün 6. gününde dayanamayıp bu kahveyi demledim. Standart tarifime göre 1 klik yükselttim ama buna rağmen daha en başından tıkandığını hissettim, TH3'e rağmen. Hedef süreyi 1 dk kadar aştım (3.40)

Şimdilik şunu söyleyebilirim florallik düşük seviyelerde ve kahvenin demlenmiş kokusu çok güzel. Süreyi aştığım ve elimdeki su da pek iyi olmadığından acılık alıyorum ama kavrum profili gayet güzel geldi bana. Asidite de lezzetli.

Yalnız benim gibi yapmayın bu kahveyi erken açmayın. Bence 10 gün beklenmeli.

Bu kahveleri özellikle açik kavuruyor kawa ve en az 2-3 hafta beklemesi lazim yoksa acı su içersiniz demedi demeyin.Brezilyaları falan icebilirsiniz

27.01 kavrumlu etiyopya bensa’yı demledim az önce, gerçekten “insanlar boşuna yurtdışından kahve sipariş etmiyor” dedirtti. çok net tadım notaları olan, kadife gibi bir kahve. alımda emeği geçen herkese teşekkürler :)

Origami Dripper
Molent G50 38 klik 30 g kahve / 480 ml su
Buzdağı su kaynadıktan 1 dk sonra
120-120-120-120 eşit döküşler yaptım. 3 dakikada bitti demleme, uzun mu diye düşündüm ama tat olarak oldukça mutlu etti. önerisi olan olursa değerlendirmek isterim, herkese keyifli demlemeler :)

K. Tarihi: 27.01.21
Demleme: V60
Tarif: Orkun Üstel 4 parçalı döküş
Su: Erikli Uludağ 93 derece
Oran: 15/245
Öğütüm: Timemore 21 klik
Filtre: TH3
Bitiş: 3.00

Bu kahveye aşık oldum. Şu ana kadar içtiğim en güzel Etiyopya kahvesi, net. Hatta içtiğim en güzel kahve olabilir. Demlemesi kolay, tadım notaları çok net, çok lezzetli bir asiditeye sahip. Florallik yok gibi bir şey. Kırmızı meyve hem tatta hem kokuda harika. Açıkçası en son ne zaman ahududu yedin diye sorsanız hatırlamıyorum derim ama tatlı kırmızı meyve çileğimsi bir çağrışım yapıyor kesinlikle. Şu an kupanın sonlarındayım ve hiç bitmesin istiyorum :)

Son düzenleme:
Kahve filtrede inanılmaz, espressoda da çok iyi, günün kahvesinde paylaşmıştım tarifimi, aşırı mutlu kaldım ben aldığım sonuçlardan

27.01 kavrumlu etiyopya bensa’yı demledim az önce, gerçekten “insanlar boşuna yurtdışından kahve sipariş etmiyor” dedirtti. çok net tadım notaları olan, kadife gibi bir kahve. alımda emeği geçen herkese teşekkürler :)

Origami Dripper
Molent G50 38 klik 30 g kahve / 480 ml su
Buzdağı su kaynadıktan 1 dk sonra
120-120-120-120 eşit döküşler yaptım. 3 dakikada bitti demleme, uzun mu diye düşündüm ama tat olarak oldukça mutlu etti. önerisi olan olursa değerlendirmek isterim, herkese keyifli demlemeler :)
bu kahveyi bugün de yine geri kalan parametreler aynı olacak şekilde delter’de 15/220 demledim. epey keyifsiz su gibi bi kahve oldu, üzüldüm. bu demleme veya kendi delter deneyimi -deneyen varsa- hakkında önerisi olan var mı :)

bu kahveyi bugün de yine geri kalan parametreler aynı olacak şekilde delter’de 15/220 demledim. epey keyifsiz su gibi bi kahve oldu, üzüldüm. bu demleme veya kendi delter deneyimi -deneyen varsa- hakkında önerisi olan var mı :)
Delter ile v60 kadar olmasa da her zaman güzel kahveler içtim vasat demlemem olmadı hiç. Ama bu kahve sizin dediğiniz gibi çok sulu çözünmemiş bir kahve sundu. ikinci denememde parametreler ile oynayıp denedim gene çok değişen olmadı. Bu kahveyi deter ile denemenizi önermem. Muhtemelen delter ile agitation neredeyse hiç olmadığı için böyle oluyor. Bu kahveye uygun değil. Muhtemelen melodrip ile benzer sonuçlar verir diye düşünüyorum. v60 kulanmıyorsanız sıcaklık ve süreyi olabildiğince artırıp deneyin.

V60 ile mükemmel sonuçlar aldım ama tam tersi. Vadettiği her şeyi veren Oldukça temiz, kırmızı yemişlerin hem kokuda hem tatta yoğun hissedildiği gerçekten beni çok mutlu eden bir kahve.

Delter ile v60 kadar olmasa da her zaman güzel kahveler içtim vasat demlemem olmadı hiç. Ama bu kahve sizin dediğiniz gibi çok sulu çözünmemiş bir kahve sundu. ikinci denememde parametreler ile oynayıp denedim gene çok değişen olmadı. Bu kahveyi deter ile denemenizi önermem. Muhtemelen delter ile agitation neredeyse hiç olmadığı için böyle oluyor. Bu kahveye uygun değil. Muhtemelen melodrip ile benzer sonuçlar verir diye düşünüyorum. v60 kulanmıyorsanız sıcaklık ve süreyi olabildiğince artırıp deneyin.

V60 ile mükemmel sonuçlar aldım ama tam tersi. Vadettiği her şeyi veren Oldukça temiz, kırmızı yemişlerin hem kokuda hem tatta yoğun hissedildiği gerçekten beni çok mutlu eden bir kahve.
Katılıyorum, yüksek termal kütle ve ince öğütüm çok daha iyi sonuçlar veriyor, sibarist varsa onunla demlemenizi de tavsiye ederim

Bende demleme süresi 3 dakikayı geçtiği anda odunsu tatlar vermeye başlıyor. Öğütümü biraz inceltip süreyi 3 dakika altında tutmak için lilydrip'i bekliyorum. Umarım çözüm olur.

Bende demleme süresi 3 dakikayı geçtiği anda odunsu tatlar vermeye başlıyor. Öğütümü biraz inceltip süreyi 3 dakika altında tutmak için lilydrip'i bekliyorum. Umarım çözüm olur.
Bu kahve öğütümü fazla inceltmeye gelmiyor, süre çok uzamasa bile. 18 klik 2.40'ta biten demlemem kötü olmuştu. Tabi kontrol edemediğim başka parametreler buna etki etmiş midir bilemiyorum.

Birkaç gündür lilydrip i sadece bu kahvede deniyorum. C2 19 ve 20 klikte yaptığım demlemeler güzel oldu ki 20 klikte şu an demlediğim kahve 2.05 te bitmesine rağmen baya güzel oldu.

Yalnız lilydripsiz 21 klik 3.00 biten demlememde daha kırmızı meyve tatları almışķen, 2.05 te biten 20 klik demlememde baskın şekilde limon asiditesi alıyorum.

Açıkçası kırmızı meyveleri tercih ediyorum elbette ancak lilydripsiz 21 klikte süre uzayabiliyor ve odunsu tatlar baş gösteriyor. O dengeyi tutturmak için de yeteri kadar deneme yapacak kahvem kalmadı :d

Benim bu kahveden anladığım şey süreyi uzatmadıkça ve öğütümü orta civarlarında tuttukça gayet güzel kahve oluyor. Gerisi demleme becerenize ve damak zevkinize kalıyor :)

Bu kahve öğütümü fazla inceltmeye gelmiyor, süre çok uzamasa bile. 18 klik 2.40'ta biten demlemem kötü olmuştu. Tabi kontrol edemediğim başka parametreler buna etki etmiş midir bilemiyorum.

Birkaç gündür lilydrip i sadece bu kahvede deniyorum. C2 19 ve 20 klikte yaptığım demlemeler güzel oldu ki 20 klikte şu an demlediğim kahve 2.05 te bitmesine rağmen baya güzel oldu.

Yalnız lilydripsiz 21 klik 3.00 biten demlememde daha kırmızı meyve tatları almışķen, 2.05 te biten 20 klik demlememde baskın şekilde limon asiditesi alıyorum.

Açıkçası kırmızı meyveleri tercih ediyorum elbette ancak lilydripsiz 21 klikte süre uzayabiliyor ve odunsu tatlar baş gösteriyor. O dengeyi tutturmak için de yeteri kadar deneme yapacak kahvem kalmadı :d

Benim bu kahveden anladığım şey süreyi uzatmadıkça ve öğütümü orta civarlarında tuttukça gayet güzel kahve oluyor. Gerisi demleme becerenize ve damak zevkinize kalıyor :)
İlginç, ben tam tersi sonuca vardım bu kahvede, sibaristle yüksek sıcaklıkta ve ince öğütümde çok daha iyi sonuçlar aldım, kişiden kişiye değişiyor demek ki. Mesela tam olarak sizin dediğinizi Uganda ile yaşadım kawa ile gelen, onunla ilgili ne düşündünüz?

İlginç, ben tam tersi sonuca vardım bu kahvede, sibaristle yüksek sıcaklıkta ve ince öğütümde çok daha iyi sonuçlar aldım, kişiden kişiye değişiyor demek ki. Mesela tam olarak sizin dediğinizi Uganda ile yaşadım kawa ile gelen, onunla ilgili ne düşündünüz?
Onda farklı şeyler denemedim pek. V60 ve Aeropress'te standart tariflerimi kullandım ama çok hoşuma gitmedi. Öğütümüm orta ince civarıydı v60'ta.

premium olmayan içtiğim en güzel kahve diyebilirim. Bal gibi taptatlı tatlar alınıyor. Ben 46 redclix ile 5x-5x-7x gibi biroranlar 3 dk'ya yakın olacak şekilde 96 derece su ile geleneksel cafec filtre ile demliyorum. Çok inceye inildiğinde kötü bir aftertaste'e sahip. İnceltmektense ısıyı artırmayı deneyebilirsiniz. Sibaristlede deneyebilirim CMD klik öneriniz var mı @Berke Yılmaz

Geri