cagrierdogan
Üye
Merhaba arkadaşlar.
Su konusuyla kafayı bozmak ya da nitelikli kahveyi tüm parametreleriyle kontrol altına almaya çalışmak şart değil, öyle ya da böyle çoğumuz kahve demleme sularımıza dikkat ediyoruz ya da etmeye başladık/başlıyoruz. Forumda çok yazılıp çizildi, konuya tamamen uzak kalanlar da var, uzman olacak kadar iyi araştırma yapanlar da.
Birçok arkadaşımız kavuruculara bu konuda danıştı, biliyorum. Bu başlık altında işletmelerin suyla alakalı tavsiyelerini toplarsak elimizde güzel bir kaynak olur diye düşünüyorum. Ben Zümrüt Karaca ile başlayayım.
Zümrüt Bey Buzdağı ve Abant kullandığını ve bunların arasında çok fark görmediğini, suyun yerel tedarik farklılıklarından dolayı uğraşılması zor bir konu olduğunu söyledi. Cupping için hangi suyu kullandığını sorduğumda aldığım cevap Abant oldu. Kendisi düşük ppm'li suların iyi sonuç vermediğini ilave ederek 60-250 arasında bir ppm değeri verdi. Ankara'nın musluk suyunu beğendiğini söyledi, ben uzun zamandır denemediğim için bir şey diyemiyorum, son zamanlarda Ankara'da su kalitesi arttı diyor oradaki arkadaşlar. Kendisinin nihai tavsiyesi ise "RO arıtma ve remineralizasyon" oldu ki bu malum, çoğumuzun aşina olduğu bir "son durak" çözümü.
Diğer tavsiyeleri buradan devam ettirirsek belki ileride bir tablo da hazırlar, konuyu iyice toparlarız.
Su konusuyla kafayı bozmak ya da nitelikli kahveyi tüm parametreleriyle kontrol altına almaya çalışmak şart değil, öyle ya da böyle çoğumuz kahve demleme sularımıza dikkat ediyoruz ya da etmeye başladık/başlıyoruz. Forumda çok yazılıp çizildi, konuya tamamen uzak kalanlar da var, uzman olacak kadar iyi araştırma yapanlar da.
Birçok arkadaşımız kavuruculara bu konuda danıştı, biliyorum. Bu başlık altında işletmelerin suyla alakalı tavsiyelerini toplarsak elimizde güzel bir kaynak olur diye düşünüyorum. Ben Zümrüt Karaca ile başlayayım.
Zümrüt Bey Buzdağı ve Abant kullandığını ve bunların arasında çok fark görmediğini, suyun yerel tedarik farklılıklarından dolayı uğraşılması zor bir konu olduğunu söyledi. Cupping için hangi suyu kullandığını sorduğumda aldığım cevap Abant oldu. Kendisi düşük ppm'li suların iyi sonuç vermediğini ilave ederek 60-250 arasında bir ppm değeri verdi. Ankara'nın musluk suyunu beğendiğini söyledi, ben uzun zamandır denemediğim için bir şey diyemiyorum, son zamanlarda Ankara'da su kalitesi arttı diyor oradaki arkadaşlar. Kendisinin nihai tavsiyesi ise "RO arıtma ve remineralizasyon" oldu ki bu malum, çoğumuzun aşina olduğu bir "son durak" çözümü.
Diğer tavsiyeleri buradan devam ettirirsek belki ileride bir tablo da hazırlar, konuyu iyice toparlarız.