• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavurucuların su tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar.

Su konusuyla kafayı bozmak ya da nitelikli kahveyi tüm parametreleriyle kontrol altına almaya çalışmak şart değil, öyle ya da böyle çoğumuz kahve demleme sularımıza dikkat ediyoruz ya da etmeye başladık/başlıyoruz. Forumda çok yazılıp çizildi, konuya tamamen uzak kalanlar da var, uzman olacak kadar iyi araştırma yapanlar da.

Birçok arkadaşımız kavuruculara bu konuda danıştı, biliyorum. Bu başlık altında işletmelerin suyla alakalı tavsiyelerini toplarsak elimizde güzel bir kaynak olur diye düşünüyorum. Ben Zümrüt Karaca ile başlayayım.

Zümrüt Bey Buzdağı ve Abant kullandığını ve bunların arasında çok fark görmediğini, suyun yerel tedarik farklılıklarından dolayı uğraşılması zor bir konu olduğunu söyledi. Cupping için hangi suyu kullandığını sorduğumda aldığım cevap Abant oldu. Kendisi düşük ppm'li suların iyi sonuç vermediğini ilave ederek 60-250 arasında bir ppm değeri verdi. Ankara'nın musluk suyunu beğendiğini söyledi, ben uzun zamandır denemediğim için bir şey diyemiyorum, son zamanlarda Ankara'da su kalitesi arttı diyor oradaki arkadaşlar. Kendisinin nihai tavsiyesi ise "RO arıtma ve remineralizasyon" oldu ki bu malum, çoğumuzun aşina olduğu bir "son durak" çözümü.

Diğer tavsiyeleri buradan devam ettirirsek belki ileride bir tablo da hazırlar, konuyu iyice toparlarız.

Sanırım iki farklı Abant su var benim istanbul dan aldığım Abant suyun ppm i 30 civarı.

Osmo su arıtmadan Mehmet Bey de aynısını söyledi son zamanlar da Ankara’nın suyu iyileşmiş.

Nestle pure life sanırım gözüme çarpan değerleri ile erikli de olabilir tabi bunların fiyatları diğer sulara göre biraz daha yüksek damacanalarini kullanmadim onlarda aynı degerdemi onu merak ediyorum

Coffee Rem'den Hakan Bey ( @hakanie ) Rem Project 1 ve 2 için 30-40 ppm civarında bir su tavsiye etti. Bunun için de Nestle Pure Life'ın Uludağ kaynağına yöneltti beni.

Kendilerinin diğer kahveleri için 60-90 ppm değerine sahip bir suyun daha iyi olacağını belirtti. İstanbul'da bu değeri Erikli Uludağ karşılıyor, 66-68 ppm aralığında bir değere sahip.

Aldığım Abant Su, Suat Bey'in dediği gibi düşük değerlere sahip; 28 ppm çıktı bende.

İki kaynak olduğu malum Abant'ta: http://www.abantsu.com.tr/kaynaklarimiz

Aslında ikisi de İstanbul'a yakın ama daha yakın olduğundan oraya Gölcük kaynağının suyu geliyordur belki. Pakette yazıyordur.
Baktım şimdi gölcükmüş bendeki.Galaksirehberi bolu kaynagi daha iyi demişti.Dedigim gibi bu suyla aman aman fark görmedim baska sular arasında.Ama dediginiz gibi suyla ugrasmak cidden çok zor.Cogu zaman bizim elimizde olmuyor

Taşkesti Cam Damacana

Ekli dosyalar

• E41387FA-2D98-4260-8335-838BF96F0CF6.jpeg
    E41387FA-2D98-4260-8335-838BF96F0CF6.jpeg
    93 KB · Görüntüleme: 80
Kronotrop'tan Özgün Bey'e danıştım, sağ olsun bana kalite kontrol sorumluları Umut Bey'in cevabını aktardı. İzni ve rızasıyla buraya kopyalıyorum:

Guncel olarak en iyi sonuclari aldigimiz su degerleri su sekilde;

6 deg Gh( ~107ppm)( ca/mg orani 3:1 gibi)

4 deg Kh (~72 ppm) (Tamamina yakini karbonat kaynakli, bikarbonat yok gibi)

pH 7-7.5 ( oda sicakligindaki su)

İletkenlik 397 μS/m

Yeniden minerallendirilmis ters ozmos su kullaniyoruz.

Acikcasi, siselenmis sularla ilgili deneyimimiz yok, malesef bir marka oneremeyecegim.

Ayrıca şu makaleyi de tavsiye etti: https://scanews.coffee/25-magazine/...erent-extraction-methods-25-magazine-issue-9/

O kadar iletkenlik olarak yüksek bildiğim sırma su var ph 7.7 iletkenlik 240 olması lazım

O kadar iletkenlik olarak yüksek bildiğim sırma su var ph 7.7 iletkenlik 240 olması lazım
Nestle pure life, damla veya erikli Kronotrop’un önerdiği sulara en yakın su bildiğim kadarıyla, onlarla deneyip daha iyi performans alabildim şahsen. Yine de Kronotrop’un suyu oldukça tuhaf, bence daha farklı bir su kompozisyonları kullanmalılar.

Geri