• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavurucuların internet sitelerindeki kullanıcı deneyimi

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör
Her yönüyle iyi bir kullanıcı deneyimi sunan kahve firması az gerçekten.

Normalde aylık alımlarda alışverişimi yapar çıkardım. Ancak editör olarak liste hazırlarken en düşük fiyat, en yüksek fiyat, kahve çeşidi sayısı, ücretsiz kargo limiti bulmak için epey bi gezmek gerekiyor sitede.

Bazı firmalar ticimax, shopify gibi altyapıları kullanıyor gördüğüm kadarıyla. Bazıları da "Bizim yeğen web sitesi işleriyle uğraşıyor. Ona yaptıralım" türünden bir yol izlemiş.

Bir kavurucunun sitesinde en azından ücretsiz kargo limitinin görünür bir yerde olmasını ve filtrelerin doğru çalışmasını beklerim. Belki de zamanında e-ticaret işlerinde çalıştığım için fazla takıyorum bunlara.

Ben de size bu konuda katılıyorum. Kullanıcıya sorunsuz/sorunsuza yakın bir UI/UX deneyimi sunmanın satışlar üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu ve özellikle tekrarlayan satış yaratma noktasında büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda kahve firmalarından bu konuda bir atılım görürüz.

Bir kavurucunun sitesinde en azından ücretsiz kargo limitinin görünür bir yerde olmasını ve filtrelerin doğru çalışmasını beklerim. Belki de zamanında e-ticaret işlerinde çalıştığım için fazla takıyorum bunlara.

Ücretsiz kargo bedeli, kargo firması ve kargo ücreti hakkında aynı şeyi düşünüyorum. Samanlıkta iğne aramak gibi.

William's Roastery sitesi gördüğüm en kötü kahve satıcısı sitesi diyebilirim.

Ücretsiz kargo bedeli, kargo firması ve kargo ücreti hakkında aynı şeyi düşünüyorum. Samanlıkta iğne aramak gibi.

Bir noktada ekleme yapmak isterim. Bu durum sadece yerli kavurucu firmaları için geçerli değil. Yurtdışından da sık alışveriş ve tarama yapan biri olarak:

• Türkiye'ye kargo yapılıyor mu ?
  • Kargo ücreti yada ücretsiz kargo limiti ne kadar?
  • Kargo ücretinin kg göre ne kadar değişiyor.
  • Hangi kargo firması ile yollanıyor?
gibi soruların bir çoğunu ancak ürünleri sepete ekleyip, alışverişin son aşamasına gelince anlıyorsunuz. Hatta bazı sitelerde üye olmadan alışverişte yapamadığınız için bu bilgileri görmek için üye oluyor, ardından Türkiyeye gönderim şayet yok ise boşuna boşuna üyelik ile sonuçlanan bir süreçte buluyorsunuz kendinizi.

Tam da bu konuyla ilgili Kasım ayı alımına yazacaktım, konuyu görünce buraya yazayım dedim. Bence Nutz da bu konuda epey başarılı. Web siteleriyle ilgili teknik bir bilgim yok fakat bana estetik olarak çok hitap ediyor. Yani almayacağın varsa da aldırabilir gibi çekirdekleri tasvir eden resimler.

Tam da bu konuyla ilgili Kasım ayı alımına yazacaktım, konuyu görünce buraya yazayım dedim. Bence Nutz da bu konuda epey başarılı. Web siteleriyle ilgili teknik bir bilgim yok fakat bana estetik olarak çok hitap ediyor. Yani almayacağın varsa da aldırabilir gibi çekirdekleri tasvir eden resimler.
Teşekkür ederim @coffeewizard35

Daha belirgin tatların niceliğe oynayan ticari kavuruculardan bizim gibi butikleri ayıran önemli bir ölçüt olduğunu düşünüyorum.

Bu, doğrudan tada dair görseller ile (evet riskli ve tepki toplayabilecek bir tercih de olsa); ticari kavruma bir miktar gönderme yapma niyeti taşıdığımı da itiraf edeyim (dufdufduff).

Emin olun her kavrumda o görselleri yakalamak ana hedeflerimden biri. Zor ve belki yolda taşlanırız ama yine de bu bizim gibi butikler için mümkün bir hedef.

Bizim de bir farkımız olsun değil mi?

Son düzenleme:
Geri