Coffeeworm
Üye
Merhabalar belki de bizim için en önemli konulardan biri olan kahve demlemede kullandığımız su. Peki kahveyi kavuran kişi ile aynı suyu mu kullanıyoruz? Pek sanmıyorum.
Çoğu zaman şunu diyoruz:" ben bu kahvede yazan tadım notlarını alamadım" damağı yeterince gelişmiş bir ev baristası ya da kahve meraklısı olduğunuzu varsayarsak,ortalama bir demleme ile o tatları almanız gerektiğini söyleyebilirim.
Şansımız varsa ilk market suyu ile o profili tutturuyoruz. Ama yoksa? O zaman da kendimize nerede hata yaptığımızı soruyoruz.
Sorulması gereken soru ise şu; "acaba ben bu kahveyi kavuran,tadan ve profil oluşturan kavurucu ile aynı suyu mu kullanıyorum? İşte bu sorunun cevabı bizim kahve deneyimimizi belirleyen faktör aslında.
Bence olması gereken; bir kavurucunun tadım notlarını eklediği gibi kahve künyesine profillediği su değerlerini (gh,kh,) eklemesi. O zaman ak&kara gün gibi ortaya çıkacaktır.
Çoğu zaman şunu diyoruz:" ben bu kahvede yazan tadım notlarını alamadım" damağı yeterince gelişmiş bir ev baristası ya da kahve meraklısı olduğunuzu varsayarsak,ortalama bir demleme ile o tatları almanız gerektiğini söyleyebilirim.
Şansımız varsa ilk market suyu ile o profili tutturuyoruz. Ama yoksa? O zaman da kendimize nerede hata yaptığımızı soruyoruz.
Sorulması gereken soru ise şu; "acaba ben bu kahveyi kavuran,tadan ve profil oluşturan kavurucu ile aynı suyu mu kullanıyorum? İşte bu sorunun cevabı bizim kahve deneyimimizi belirleyen faktör aslında.
Bence olması gereken; bir kavurucunun tadım notlarını eklediği gibi kahve künyesine profillediği su değerlerini (gh,kh,) eklemesi. O zaman ak&kara gün gibi ortaya çıkacaktır.