• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tetra N Roastery olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavurmacılardan su bilgisi talep etmek

Merhabalar belki de bizim için en önemli konulardan biri olan kahve demlemede kullandığımız su. Peki kahveyi kavuran kişi ile aynı suyu mu kullanıyoruz? Pek sanmıyorum.

Çoğu zaman şunu diyoruz:" ben bu kahvede yazan tadım notlarını alamadım" damağı yeterince gelişmiş bir ev baristası ya da kahve meraklısı olduğunuzu varsayarsak,ortalama bir demleme ile o tatları almanız gerektiğini söyleyebilirim.

Şansımız varsa ilk market suyu ile o profili tutturuyoruz. Ama yoksa? O zaman da kendimize nerede hata yaptığımızı soruyoruz.

Sorulması gereken soru ise şu; "acaba ben bu kahveyi kavuran,tadan ve profil oluşturan kavurucu ile aynı suyu mu kullanıyorum? İşte bu sorunun cevabı bizim kahve deneyimimizi belirleyen faktör aslında.

Bence olması gereken; bir kavurucunun tadım notlarını eklediği gibi kahve künyesine profillediği su değerlerini (gh,kh,) eklemesi. O zaman ak&kara gün gibi ortaya çıkacaktır.
 
Sadece su ile de bitmiyor. V60 için soruyorsanız döküş stili bile fincanı etkiliyor. Benim size önerim ev içerisinde randıman alamadığınız kahveyi demleyip balkona ya da bahçeye çıkıp içmeniz. Çünkü atmosferde bu işte atlanan noktalardan bir tanesi.
 
Sadece su ile de bitmiyor. V60 için soruyorsanız döküş stili bile fincanı etkiliyor. Benim size önerim ev içerisinde randıman alamadığınız kahveyi demleyip balkona ya da bahçeye çıkıp içmeniz. Çünkü atmosferde bu işte atlanan noktalardan bir tanesi.
Evet sadece su ile bitmediğinden hemfikirim sizinle.Ama suyu netleştirmeden farklı parametreleri katmanın çok işime yarayacağını düşünmüyorum. Kahvenin %98ini oluşturan suyu detaylı olarak kavurmacıların bizlerle paylaşması sonrasında el ve damak becerileri ile bizim neyi nasıl çıkardığımıza bakılır tarafındayım. Yani basit olandan hareket etmek amacıyla bu konuyu açtım. Ana elementi netleştirelim önce su benim üstünde keşke daha önce ve daha sık dursaymışım dediğim bir konu şu an.

Ve burayı okuyan Kavurmacıların da bu konuya katkılarını beklemekteyim.
 
Evet sadece su ile bitmediğinden hemfikirim sizinle.Ama suyu netleştirmeden farklı parametreleri katmanın çok işime yarayacağını düşünmüyorum. Kahvenin %98ini oluşturan suyu detaylı olarak kavurmacıların bizlerle paylaşması sonrasında el ve damak becerileri ile bizim neyi nasıl çıkardığımıza bakılır tarafındayım. Yani basit olandan hareket etmek amacıyla bu konuyu açtım. Ana elementi netleştirelim önce su benim üstünde keşke daha önce ve daha sık dursaymışım dediğim bir konu şu an.

Ve burayı okuyan Kavurmacıların da bu konuya katkılarını beklemekteyim.
Tad kavramı göreceli olmakla birlikte biz son seri Colombia kahvelerimizin yayınlanan detaylı reçetelerinde kullandığımız suya da yer verdik. Bunu yaparken ki düşüncemiz sizlerle kahveler hakkında değerlendirme paylaşımlarında bulunurken en azından aynı parametreler üzerinde konuşabilmek.
 
Geri
Üst