• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasuya'nın Yeni V60 Metodu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mrmehmeta

Yeni Üye
İsim
Mehmet AYDIN
Daha fazla  
İsim
Mehmet AYDIN
Değirmen
Timemore Chestnut C2
Twitter
mrmehmeta
Selam herkese,

Bugün, Tetsu Kasuya'nın yeni çıkardığı ve daha tatlı bir fincan elde etmemizi sağladığını söylediği V60 yöntemini denedim. İlgilenenler için reddit linkini bırakıyorum, videosuna da oradan ulaşabilirsiniz.

Kahve: Petra Acme (haif bayatlamıştı sanırım, bir süredir pek keyi almıyordum içerken)
Öğütüm: Timemore C2 / 16 click
Ekipman: Plastik V60 ve Hollanda üretimi Hario filtre kağıdı
Kahve-Su oranı: 1/12

Demlemek ise çok basit, suyu alıp kahveye boca ediyorsunuz :) İnce öğütüm underextraction olmaması için sanırım, kahve-su oranının büyüklüğü de fincan çok hafif olmasın diye tahmin ediyorum. Suyu döktükten sonra ekipmana hiç dokunmuyoruz, kahvemizin çoğu filtre kağıdının duvarlarına yapışıyor, kahve yatağı yamuk oluyor hiç sorun değil.

Açıkçası Hoffman'ın yöntemi ve diğer ana akım yöntemlerden daha keyifli bir sonuç elde ettim bence. Acılık-yanıklık hissi hiç yok, asidite daha belirgin ama tatlılık da kesinlikle daha yüksek. İleriki günlerde diğer kahvelerimle de deneyip sonuçları paylaşacağım buradan umarım.

Forumdaki ilk yazım olduğu için biraz kopuk kopuk yazmış olabilirim, affola.
 
Selam herkese,

Bugün, Tetsu Kasuya'nın yeni çıkardığı ve daha tatlı bir fincan elde etmemizi sağladığını söylediği V60 yöntemini denedim. İlgilenenler için reddit linkini bırakıyorum, videosuna da oradan ulaşabilirsiniz.

Kahve: Petra Acme (haif bayatlamıştı sanırım, bir süredir pek keyi almıyordum içerken)
Öğütüm: Timemore C2 / 16 click
Ekipman: Plastik V60 ve Hollanda üretimi Hario filtre kağıdı
Kahve-Su oranı: 1/12

Demlemek ise çok basit, suyu alıp kahveye boca ediyorsunuz :) İnce öğütüm underextraction olmaması için sanırım, kahve-su oranının büyüklüğü de fincan çok hafif olmasın diye tahmin ediyorum. Suyu döktükten sonra ekipmana hiç dokunmuyoruz, kahvemizin çoğu filtre kağıdının duvarlarına yapışıyor, kahve yatağı yamuk oluyor hiç sorun değil.

Açıkçası Hoffman'ın yöntemi ve diğer ana akım yöntemlerden daha keyifli bir sonuç elde ettim bence. Acılık-yanıklık hissi hiç yok, asidite daha belirgin ama tatlılık da kesinlikle daha yüksek. İleriki günlerde diğer kahvelerimle de deneyip sonuçları paylaşacağım buradan umarım.

Forumdaki ilk yazım olduğu için biraz kopuk kopuk yazmış olabilirim, affola.

Merhaba, hoş geldiniz :) : https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/kasuya-2019-yeni-v60-demleme-metodu.1807/
 
@anilada bir an aklımdan çıkmış:
@cagrierdogan Burada denk geldim mi gelmedim mi diye düşünüyordum ben de, teşekkür ederim :)
 
Konuya buradan devam edebiliriz.


Teşekkürler @cagrierdogan @mrmehmeta
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst