mrmehmeta
Yeni Üye
- İsim
- Mehmet AYDIN
Daha fazla
- İsim
- Mehmet AYDIN
- Değirmen
- Timemore Chestnut C2
- mrmehmeta
Selam herkese,
Bugün, Tetsu Kasuya'nın yeni çıkardığı ve daha tatlı bir fincan elde etmemizi sağladığını söylediği V60 yöntemini denedim. İlgilenenler için reddit linkini bırakıyorum, videosuna da oradan ulaşabilirsiniz.
Kahve: Petra Acme (haif bayatlamıştı sanırım, bir süredir pek keyi almıyordum içerken)
Öğütüm: Timemore C2 / 16 click
Ekipman: Plastik V60 ve Hollanda üretimi Hario filtre kağıdı
Kahve-Su oranı: 1/12
Demlemek ise çok basit, suyu alıp kahveye boca ediyorsunuz
İnce öğütüm underextraction olmaması için sanırım, kahve-su oranının büyüklüğü de fincan çok hafif olmasın diye tahmin ediyorum. Suyu döktükten sonra ekipmana hiç dokunmuyoruz, kahvemizin çoğu filtre kağıdının duvarlarına yapışıyor, kahve yatağı yamuk oluyor hiç sorun değil.
Açıkçası Hoffman'ın yöntemi ve diğer ana akım yöntemlerden daha keyifli bir sonuç elde ettim bence. Acılık-yanıklık hissi hiç yok, asidite daha belirgin ama tatlılık da kesinlikle daha yüksek. İleriki günlerde diğer kahvelerimle de deneyip sonuçları paylaşacağım buradan umarım.
Forumdaki ilk yazım olduğu için biraz kopuk kopuk yazmış olabilirim, affola.
Bugün, Tetsu Kasuya'nın yeni çıkardığı ve daha tatlı bir fincan elde etmemizi sağladığını söylediği V60 yöntemini denedim. İlgilenenler için reddit linkini bırakıyorum, videosuna da oradan ulaşabilirsiniz.
Kahve: Petra Acme (haif bayatlamıştı sanırım, bir süredir pek keyi almıyordum içerken)
Öğütüm: Timemore C2 / 16 click
Ekipman: Plastik V60 ve Hollanda üretimi Hario filtre kağıdı
Kahve-Su oranı: 1/12
Demlemek ise çok basit, suyu alıp kahveye boca ediyorsunuz

Açıkçası Hoffman'ın yöntemi ve diğer ana akım yöntemlerden daha keyifli bir sonuç elde ettim bence. Acılık-yanıklık hissi hiç yok, asidite daha belirgin ama tatlılık da kesinlikle daha yüksek. İleriki günlerde diğer kahvelerimle de deneyip sonuçları paylaşacağım buradan umarım.
Forumdaki ilk yazım olduğu için biraz kopuk kopuk yazmış olabilirim, affola.