• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasuya 2019 Yeni V60 Demleme Metodu

mcciftci

Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.



Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler
 
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.



Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler

Selam,
Bu yönetmi deneme fırsatınız oldu mu? Dediğiniz gibi bayağı ilginç, eski yöntemi daha karışıktı.
 
en sevdiğim (belki de tek sevdiğim) demleme metodu. gitmediği kahveler de oluyor. daha önce bahsini geçirmişim ancak link paylaşılmadı sanırsam.
 
Selam,
Bu yönetmi deneme fırsatınız oldu mu? Dediğiniz gibi bayağı ilginç, eski yöntemi daha karışıktı.
kendisi de bu metoda "tembel" dedi, musteriler sevmeyebilir diyor bundan dolayi :)
maalesef henuz deneyemedim, an itibariyle su, filtre, ogutum gibi baska parametreler ile oynadigim icin firsat olmadi ama yarin bir kalkisacagim bu ise
 
Merhaba dostlar,

Gecen gunlerde Tetsu Kasuya'nin gecen sene cekmis oldugu yeni demleme yontemi videosu ile karsilastim. Forumda arastirdim ama anladigim kadariyla daha once konusulmamis.

Cogumuzun bildigi eski 4:6 metodundan yeni bir teknige gecmis kendisi. Videoda kahvede artik kahvesinde tatliligi on planda istediginden bahsediyor.
Tarifi cogumuz ilginclikle karsilayacaktir. Hem cok basit, hem de ilk bakista urkutucu bir teknik.



Kullandigi kahve: Naturel Burundi
Ogutme: oldukca ince (4:6 tekniginde ise kalin ogutum kullaniyordu). EK 43 ile 5, ya da Comandante ile 20 klik. ince ogutumun tatliligi on plana cikardigini soylemis, kalin ogutumlerde asidite on planda oluyor diyor Tetsu bey.
Su: 300 gram
Doz: 25 gram
(1:12 oraninda)
Sicaklik: 96-96°C. Yine extractionu arttirmaya yonelik bir parametre. Sebebini demlenme suresini gorunce anlayacaksiniz.
Dokum: Tek seferde 300 ml su (yaklasik 15 saniyede doktu, oldukca agresif, dairesel saat yonunde hareketlerle), blooming yok!
Toplam sure: 1 dakika 30 saniye
Kahve yatagiyla ugrasmiyor, karistirma ya da herhangi bir mudahale yok.

Anladigim, ince ogutum ile extractionu maksimize etmis, asiri hizli bir demleme ile de overextract olmamasini saglamis. Ince ogutumde tek yakindigi durum ise, damakta kalan tadin (aftertaste) kisaligi.

Bloomsuz demleme teknikleri ile birkac seferdir karsilasiyorum. Bazi unlu baristalarin WBC gibi yarismalarda kahvelerini oldukca erken oguttuklerini ve blooming olmadan demlediklerini duymustum (videoda yaninda olan Patrik Rolf da dahil).
Sahsen deneme firsatim olmadi ama yarin denemeye calisacagim. Yorumlarinizi bekliyorum.

Sevgiler


Sabah kahvaltı sonrası ilk işim bu olacak inşallah.
 
en sevdiğim (belki de tek sevdiğim) demleme metodu. gitmediği kahveler de oluyor. daha önce bahsini geçirmişim ancak link paylaşılmadı sanırsam.
aramadan konu acmak istemedim ama gormemistim yazinizi. konu uzerine acilmis baslik varsa silebilirim, yoksa bu metodu irdelemek icin buradan devam edebiliriz.
siz bir suredir asinasiniz bu metoda galiba. izlenimleriniz nelerdir, kendinizce oynamalarda bulundunuz mu optimizasyon icin?
 
aramadan konu acmak istemedim ama gormemistim yazinizi. konu uzerine acilmis baslik varsa silebilirim, yoksa bu metodu irdelemek icin buradan devam edebiliriz.
siz bir suredir asinasiniz bu metoda galiba. izlenimleriniz nelerdir, kendinizce oynamalarda bulundunuz mu optimizasyon icin?

yok estağfurullah ne güzel başlık neden silesin hocam. mokapot ayarında öğüttüğüm kahveye çok hızlı bir şekilde ocaktan yeni aldığım suyu döküyorum oran 1/12 tatlı kahveyi daha tatlı yapabiliyor. ben bu şekilde kullanıyorum bu metodu.
 
Comandante'm olmadığı için farklı reçeteleri uygularken şu videodan (bu arada @ertugrulk'ya çok teşekkür ederim kendi adıma, mühim bir referans kaynağı oldu) mukayese edip bakıyorum bu aralar; fakat yukarıda "oldukça ince" dendiği için gerçekten oldukça ince (videoya göre neredeyse CMD 8 kadar ince 😅 ) öğüttüm, neredeyse espressoya yakın oldu, 34 gr kahve 408 gr su ile demledim, 2:30'da bitirdim. Sonuç: asidite geri planda kalmamış, çok inceden kendini hissettiren bir acılık, ara ara gelen tatlılık ve tok sayılabilecek bir gövde.

Bir sonraki denememde öğütümü kalınlaştıracağım çünkü iş görecek bir tekniğe benziyor. Bu kadar ince öğütümle ancak Sibarist (henüz denemedim) ve metal filtreler hızlı akış verebiliyor, zaten ince öğütüm hızlı akışta ben güzel sonuçlar almıştım.
 
Comandante'm olmadığı için farklı reçeteleri uygularken şu videodan (bu arada @ertugrulk'ya çok teşekkür ederim kendi adıma, mühim bir referans kaynağı oldu) mukayese edip bakıyorum bu aralar; fakat yukarıda "oldukça ince" dendiği için gerçekten oldukça ince (videoya göre neredeyse CMD 8 kadar ince 😅 ) öğüttüm, neredeyse espressoya yakın oldu, 34 gr kahve 408 gr su ile demledim, 2:30'da bitirdim. Sonuç: asidite geri planda kalmamış, çok inceden kendini hissettiren bir acılık, ara ara gelen tatlılık ve tok sayılabilecek bir gövde.

Bir sonraki denememde öğütümü kalınlaştıracağım çünkü iş görecek bir tekniğe benziyor. Bu kadar ince öğütümle ancak Sibarist (henüz denemedim) ve metal filtreler hızlı akış verebiliyor, zaten ince öğütüm hızlı akışta ben güzel sonuçlar almıştım.
videoda aeropress ayarında öğütüyor.
 
Çok ince öğütüm ile kastedilen seviye nedir acaba?

Standart aks Comandante 20 click civarını kastediyorlar.

Ayrıca çok ham bir yöntem olduğu, her kahveye uyup uymayacağını bilmediğini vs. söylüyordu T.Kasuya yanlış hatırlamıyorsam -şu an tekrar izlemedim-. Çok geçerli bir yöntem izlenimi bırakmamıştı videoyu ilk izlediğimde, hem kendinin hem de Rolf'un reaksiyonlarından.
 
demlediğim kahveyi içtikten sonra ben de deneyeceğim. iyi sonuç alırsam sevinirim çünkü benim için de tatlılık önemli kahvede ayrıca çok basit bir yöntem..
 
Daha önce bu yöntemi çok kahvede denedim bazı kahvelerde iyi sonuç verdi bazılarında vermedi o yüzden sürekli kullanmıyorum molent 35 klik olarak öğütüyorum hario 100lü japon filtre ve uludağ premium su ile çok güzel sonuçlar aldığım kahveler oldu
 
İlk kez bu metodla demledim anladığım kadarıyla benim öğütümüm kalın kalmış.

Süre:1.40
Su:300 ml
Su döküm bitimi:17 saniye
Kahve: Null Yandora Yıkanmış 22 g
Görüş: Açıkçası ben ne beklediğim konusunda kararsızdım. Normal bloomingli demlememe göre yoğunluğu düşük kaldı. Aromaları daha az hissettim. Kısaca iyi bir demleme yakalayamadım. Demleyenler de paylaşım yaparsa güzel olur. Herkese mutlu,kahveli güzel günler .


kasuya.jpg
 
Geri
Üst