• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kapsüllü espresso makinesi ve taşınabilir espresso makinesi sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volcano
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

volcano

Barista
İsim
volcano
Daha fazla  
İsim
volcano
Herkese merhaba,
Yaz dönemi geldi. Yazlığa giderken her yıl espresso makinemi taşıyıp yazlığa götürmek biraz zor geliyor. Bu sebeple ya kapsüllü ufak bir makine almak yada taşınabilir nanopresso/kompresso gibi bir makine almak istiyorum. Bu sebeple deneyimi olan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa çok sevinirim.
1) kapsüllü espresso makinelerinde hazır kapsül kullanmak yerine kendi kahve çekirdeğimle kapsül hazırlamam gibi mesela boş kapsül vb. Bir durum var mı?
2) nanopresso/kompresso mu yoksa kapsüllü makineleri mi önerirsiniz?
3) nanopresso ile kompresso seçilecekse hangisini tavsiye edersiniz?
Şimdiden herkese teşekkürler.

Merhabalar, kapsüllü makinelerin dolum yapılan kapsülleri mevcut ancak çok verimlimi derseniz orası biraz meçhul ne beklediğinizle alakalı, çünkü daha düşük basınçta çalışan bu makinelerle genelde daha kalın öğütülmüş kahveler demleniyor ve espressoya benzer bir içecek veriyorlar.

Nanopresso veya kompresso daha gerçekçi bir çözüm sunacaktır ancak bu cihazlarda tutarlı öğütüm bekliyorlar, kompressoyu deneme fırsatım oldu ve düzgün bir çıktı için hem çok tutarlı bir espresso öğütümü hemde baya bir kol kuvveti istiyor.

Beklentiniz sadece yazlıkta kahve zevki yapmaksa kapsül daha kolay ve ulaşılabilir bir çözüm, ancak gerçek bir espressoya yakın bir şey içeyim diyorsanız 2.seçenek sizin için daha mantıklı.

Aslında hem kapsülsüz hem kapsüllü kullanıma olanak sağlayan Outin var ama işte memlekette satışı yok.
Yoksa çok keyifli bir cihaz.

Ben evde picopresso, ofiste minipresso ns2 kullanıyorum. Pratik oluyor. El kadar alet 😁

Ekli dosyalar

• IMG_20230615_120726.jpg
    IMG_20230615_120726.jpg
    118.6 KB · Görüntüleme: 13
Aeropress alıp konsantre kahve yapmak daha mantıklı gibi
aeropress go var bende. ama bir türlü espresso yakını bir lezzet elde edemedim. onun için aeropress prismo falan lazım deniliyor ama çok mantıklı gelmiyor. aeropress go ile espresso yakını bir çıktı nasıl alırım bilginiz var mı?

minipresso ns2 için kapsülü hazır almak mı gerekiyor acaba? yani bu alete uygun olacak şekilde boş kapsül var mı acaba kendi kullandığım çekirdeklerden doldurup kullansam diyorumç
Sordum wacacoya çelik kapsül kullanmayın dediler. bıçakları var zarar görme ihtimaline karşın söyleniyor. ama zaten bende doldurmakla uğraşmamak için almıştım ns2 yi çok üstüne gitmedim.

Fişek doldurur gibi koyup kapatıyosun güzel oluyor 😁 birde pump-action mekanizması olacak of of 🤣

Geri