Uzun zaman cebelleştiğim, sonra da kolaylık olması adına kapanmayan ve kronometresi olan bir tartıya geçmek istedim. @Heisenberg adlı arkadaşıma da bu tartıyı önermiştim başlangıç olarak, kalibre etmeye gittiğimde ise kapanma sorununa çözüm buldum. Instagram hesabımda önce paylaştığım için, yazıyı aynen kopyalayıp yapıştırıyorum:
Merhabalar! Kahve demlemeye taze başlamış olan arkadaşıma önerdiğim ekipmanlardan biri Kaan adı altında satılan hassas tartıydı.
Fiyatı işlevine göre çok ucuz olan bu tartının maalesef bir sıkıntısı var, hareketsiz kalınca kapanıyor. Blooming’i uzun tuttuğum demlemelerde pat diye kapanıp, tekrar açıldığında üzerindeki bütün ağırlığın darasını almış şekilde açılabiliyor. Ama bunun bir çözümü var!
Voila! Tartınız artık hareketsiz dahi kalınca 180 sn (3 dakika) açık kalacak!
Hatta ve hatta, “180” yerine “0” yaparsanız, hiç kapanmayacak
Merhabalar! Kahve demlemeye taze başlamış olan arkadaşıma önerdiğim ekipmanlardan biri Kaan adı altında satılan hassas tartıydı.
Fiyatı işlevine göre çok ucuz olan bu tartının maalesef bir sıkıntısı var, hareketsiz kalınca kapanıyor. Blooming’i uzun tuttuğum demlemelerde pat diye kapanıp, tekrar açıldığında üzerindeki bütün ağırlığın darasını almış şekilde açılabiliyor. Ama bunun bir çözümü var!
- Tartınızı açın.
- Dara alma tuşuna (T) 3 sn basılı tutun.
- Ekranda “180” görene dek (M) tuşuna basarak geçiş yapın.
- 180 yazınca (PCS) tuşuna basın ve “PASS” yazısını görene dek bekleyiniz.
Voila! Tartınız artık hareketsiz dahi kalınca 180 sn (3 dakika) açık kalacak!
Hatta ve hatta, “180” yerine “0” yaparsanız, hiç kapanmayacak