• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kampta Kahve

Kamp yaparken hangi demleme ekipmanını tercih ediyorsunuz?

• V60

Oy: 10 16.1%
  • Mokapot

Oy: 7 11.3%
  • Aeropress/Delterpress

Oy: 39 62.9%
  • French Press

Oy: 5 8.1%
  • Chemex

Oy: 0 0.0%
  • Kalita Wave

Oy: 0 0.0%
  • Cezve

Oy: 7 11.3%

• Kullanılan toplam oy
    62

erdisencan

Üye
İsim
Erdi
Daha fazla  
İsim
Erdi
Değirmen
Timemore C2
Ekipmanlar
Mokapot,Kalita 185,V60,Aeropress,PuckPuck,French Press,Buono Kettle,Vacu Vin,Timemore Black Mirror
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Maltepe
Merhaba Herkese,

Mevcut başlıklarda aradım ancak böyle bir konu göremedim. Kamp için yanımda götüreceğim ekipmanı seçmeye çalışıyorum kararsız kaldım. Elimde Mokapot, Aeropress, V60, Kalita ve büyük bir French Press var. Tutarlılık açısından Aeropress en uygunu gibi görünüyor ama kalabalık faaliyetler için French Press de kullanışlı olabilir. V60 kullananlar için yanınızda kaz boyunlu demlik götürüyor musunuz ve karaf olarak önerebileceğiniz cam olmayan bir ürün var mı? Fikirlerinizi merakla bekliyorum

Merhaba,

Büyük demlemeler için Clever Dripper.L (~500ml.), tek kişilik demlemeler için Aeropress. İkisi için de gooseneck kettle'a ihtiyacınız yok. Kaynar su + tartı.

Kampta Aeropress de V60 da kullanıyorum. Sayı kalabalık olunca v60 ya da Kalita ile daha iyi oluyor. Kaz boyunlu demlik götürüp tüple ısıtıyorum. Cam yerine çaydanlığın demlik kısmı v60 ağzına uygunsa kullanabilirsiniz. Hiç bir şey yoksa kahveyi direk termosa dökülecek şekilde demleyin. Thermos markasının termosları içindeki sıvıları en az yarım gün sıcak tutuyor.

Hocam bu konuda cok ciddi kafa yakmış biri olarak yazıyorum. Şimdi burada bir kaç önemli kriter var kampa arabayla mı gidiliyor sırt cantasıyla mı? kişi sayısı nedir ?

mobilde en güzel demleyici Aeropress/Delter.
tartı, demlik vs ihtiyacı yok.
ama @coffeebean in sorusu yerinde.
eğer araba vs. olacaksa ben kafama göre alıyorum aletleri.
Sarıkamışta mokapot yapmıştım mesela, kamp tüpü+mokapot.

Ne kadar eşya alınabileceği kesinlikle en önemli kriter. Mümkün oldukça az eşya alınacaksa aeropress en rahatı tabii.

Hocam bu konuda cok ciddi kafa yakmış biri olarak yazıyorum. Şimdi burada bir kaç önemli kriter var kampa arabayla mı gidiliyor sırt cantasıyla mı? kişi sayısı nedir ?

Sırt çantası ile gidiyorsam sadece aeropress alırım. @puspus un bahsettiği gibi demlik ihtiyacım olmaz. Tartı için de göz kararı bir şeyler yapılabilir.
Araba ile giderken genellikle ekip de kalabalık olduğu için Kalitayı götürüyorum yanımda. Haliyle tartı ve demlik tüp ve ocak da taşıyorum. Burada tek eksiğim karaf. Kırılmayacak karaf yerine kullanacağım bir şey arıyorum. Aşağıdaki stanley setinin fiyatı gereksiz pahalı ama böyle bir şey kullanan var mı?

1610022213897.png

Sırt çantası ile gidiyorsam sadece aeropress alırım. @puspus un bahsettiği gibi demlik ihtiyacım olmaz. Tartı için de göz kararı bir şeyler yapılabilir.
Araba ile giderken genellikle ekip de kalabalık olduğu için Kalitayı götürüyorum yanımda. Haliyle tartı ve demlik tüp ve ocak da taşıyorum. Burada tek eksiğim karaf. Kırılmayacak karaf yerine kullanacağım bir şey arıyorum. Aşağıdaki stanley setinin fiyatı gereksiz pahalı ama böyle bir şey kullanan var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 7921
Hocam aliexpressten titanyum pot alabilirsin. Titanium pot yazarsan değişik boyutlarda bulabilirsin benim aldıgım 900 mllik olan boyuta ikea 1 litre french presin süzgeci tam giriyordu ve titanyum french presim de olmuştu aynı zamanda hem su kaynatma işlerin de hem de french press olarak kullanıyordum daha az ekipmanla daha çok iş :D

bu arada ilgini cekicek bi kaç link bırakıyım hocam

1610024363286.png
kapak dahil 120 gram kullanıyorum memnunum

https://tr.aliexpress.com/item/3297...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ benim aldıgım link bu

1610024440687.png
bunu hiç kullanmadım ama mantıklı geliyor cantada ezilip büzülmesi güzel opsiyon

1610024568660.png
bunu da kullanmadım ama iyi duruyor

1610024822502.png
bunu kullanıyorum v 60 filtresi fena oturmuyor baya hızlı akıtıyor inceye gitmek güzel oluyor. 140 gram bunun agırlıgı da cok iyi

Sırtımda 15 kg çanta varken 300 gram ekipmanın ağırlığı bile dert oluyor. O yüzden bazen en basite kaçmak iyidir.

Sırtımda 15 kg çanta varken 300 gram ekipmanın ağırlığı bile dert oluyor. O yüzden bazen en basite kaçmak iyidir.
Aynen öyle hocam sabit kamp aktivitelerinde kahve ile uğraşmak bir derece kabul edilebilir geliyor. Ama ordan oraya sürüklenilen bi trekking aktivitesiyse likya yürümek gibi en iyisi granül kahve kullanmak ya da kahveyi önceden kahve öğütüp dozlayarak cupping şeklinde tüketmek. kücük paketlere 20 gram öğütülmüş dozlayıp bardağa ekleyeceginiz suya göre oraya bi çizik atmak da mantıklı bir çözüm olabilir.

Benim en rahat ettiğim sıcak su için Stanley'nin 1lt'lik termosu, C40, ve aeropress 3'lüsü oldu. Bir de şu küçük 0.1 tatılardan alıyorum yanıma.

Ağırlık ve hacimsel olarak bir tek termos sorun ama o kadar hayat kurtarıyorki. Suyu ısıt koy 12 saat sonra aynı sıcaklıkta kullan.

Şahsen ben tüm dış ortam aktivitelerinde Stanley perfect brew demleyiciyi tercih ediyorum. Zevke göre ya çekirdek+öğütücü götürüyorum yada direkt öğütüp yanımda götürüyorum. Gittiğim yerde bir sıcak su olsa yeter.

Aynen öyle hocam sabit kamp aktivitelerinde kahve ile uğraşmak bir derece kabul edilebilir geliyor. Ama ordan oraya sürüklenilen bi trekking aktivitesiyse likya yürümek gibi en iyisi granül kahve kullanmak ya da kahveyi önceden kahve öğütüp dozlayarak cupping şeklinde tüketmek. kücük paketlere 20 gram öğütülmüş dozlayıp bardağa ekleyeceginiz suya göre oraya bi çizik atmak da mantıklı bir çözüm olabilir.
Cupping şeklinde tüketme fikri aklıma hiç gelmemişti. Filtre kağıdınızın sağlamlığına güveniyorsanız termosa lastik vs ile bağlayıp yavaşça sıcak su dökülebilir.

Cupping şeklinde tüketme fikri aklıma hiç gelmemişti. Filtre kağıdınızın sağlamlığına güveniyorsanız termosa lastik vs ile bağlayıp yavaşça sıcak su dökülebilir.
aynen bu da bi çözüm ama dengesiz akış cuppingden cok daha kötü bi tat oluşturabilir. Direk cupping yapar gibi içmek bence en mantıklısı tabi biraz hızlı ve cok sallamadan içmek lazım :)

Tek vazgeçilmezim metal v60 nedense kopamıyorum. Evet fiyatı bir kampçı için biraz tuzlu ama ben 5 yıl önce amazon'dan türk lirası karşılığı 75₺ sahip olmuştum. Çünkü sadece orada vardı 😊

Ben yaklaşık 1 yıldır tüm kamp ve seyahatlerde Aeropress Go kullanıyorum, her ne kadar arabayla gittiğimde her ekipmanı götürme rahatlığım olsa da bazen kahve içmek için durulan yerlerde konforlu bir demleme yapılamayabiliyor, bu açıdan Aeropress gerçekten çok pratik. Karaf ve bardak olarak kendi içinde zaten sağlıyor.
Bir de ondan önce Tchibodan yukarıdakine benzer şöyle bir şey almıştım, malesef tabanı düz olduğu için V60 kağıtları akışı tıkıyordu katlandığı için. yine de aşırı derecede pratik ve taşıması kolay bir şeydi. Wild and Free serisiydi, emaye bardak da oradan.
1610173557839.png1610173669459.png

Geri