• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita

İsim
Mert Sever
Daha fazla  
İsim
Mert Sever
Merhaba seramik değirmenden Molent g50 ye French Pressten Kalita 185 glass a terfi ettim.
16:1 oranla 25 gr kahve demlemesini 37-40-43 klikle deniyorum. Aromasız bir acılıkla karşılaşıyorum. Filtrem orjinal. Kahve 1 aylık Taft biraz bayatladı. Bir türlü problemi çözemiyorum.
Destek önerileri ve reçetelerinizi bekliyorum.
Molent g50 ve Kalita 185 cam için özellikle

Merhaba seramik değirmenden Molent g50 ye French Pressten Kalita 185 glass a terfi ettim.
16:1 oranla 25 gr kahve demlemesini 37-40-43 klikle deniyorum. Aromasız bir acılıkla karşılaşıyorum. Filtrem orjinal. Kahve 1 aylık Taft biraz bayatladı. Bir türlü problemi çözemiyorum.
Destek önerileri ve reçetelerinizi bekliyorum.
Molent g50 ve Kalita 185 cam için özellikle
Kullandığınız su fazla sıcak geliyor kahveyi fazla çözüyor olabilir, ya da öğütümünüz ince geliyor yine fazla çözünme nedeniyle acı bir tat ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Toplam demleme süreniz ve kullandığınız suyun sıcaklığı nedir?

Ekleme : Kullandığınız çekirdeği şimdi inceledim çekirdek kaynaklı olabilir zira nitelikli bir çekirdeğe değil daha çok kafein oranının artması için işlemden geçirilmiş bir çekirdeğe benziyor ancak yine de daha önce tüketmediğim için tüketenlerin yorum yapması daha sağlıklı olacaktır.

Son düzenleme:
Taft'tan taze de olsa aroma alabiliyorsanız helal olsun. Kalın öğütüm ve düşük sıcaklık (90 derece) çözüm olmuyorsa, problem sizde ve ekipmanınızda değildir.

Farklı bir kahveyle denemenizi tavsiye ederim naçizane fikrim

Haklısınız Nitelikli bir çekirdeğe geçmeyi düşünüyorum. Kurdan dolayı fiyatlar baya değişmiş 1 ay çnce 150 lira olan kahveler 250+ gerçekten sezycoffe düşünüyorum. Çekirdek tavsiyelerinizi bekliyorum.Özellikle Molent kullanıcılarının ekstra tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Her yorum değerli benim için.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Haklısınız Nitelikli bir çekirdeğe geçmeyi düşünüyorum. Kurdan dolayı fiyatlar baya değişmiş 1 ay çnce 150 lira olan kahveler 250+ gerçekten sezycoffe düşünüyorum. Çekirdek tavsiyelerinizi bekliyorum.Özellikle Molent kullanıcılarının ekstra tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Her yorum değerli benim için.
Şu an forumda kampanyalı satış yapan kahve firmalarını deneyebilirsiniz. Çok özel bir çekirdek seçmediğiniz sürece 150 liraya dahi çıkacağınızı sanmıyorum. Taft'tan sonra hepsi sınıf atlamak olacaktır.

Taft için kalita filtrelerinizi bile harcamanızı tavsiye etmem. Sorunun kesinlikle çekirdekte olduğunu düşünüyorum.

Benim gibi 100 gr kahvelerden seçki oluşturabilirsin, mesela tek çekirdek denemek yerine 3 tane 100 gr 3 farkli çekirdek deniyorum, hem farklı çekirdekler tadıyorum hem de damağım gelişiyor. Kampanya ile 130 tl falan oluyordu en son baktığımda, preon, sezy, gordion aklıma gelenler.

Geri