• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita Wave uzun demleme süreleri?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Speedy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Speedy

Yeni Üye
Merhaba,

Kalita 185 ile bir süredir denemeler yapıyorum. Bir kaç farklı method ile deneme yaptım. Genelde farklı methodlarda 2.00-3.00 dk arası sürüyor fakat 3.40 snleri buluyorum ve daha altına düşebilmiş değilim ne yazık ki. Neyi gözden kaçırıyor olabilirim, kahveye özel bir şey olabilir mi merak ediyorum
Kullandığım ekipmanlar ;
-Kalita Wave 185
-Molent g50 - 40 klik
-91* - 93 ve 98*C su ile farklı denemeler yaptım.
-Kafein kültür - Brezilya Pink star

Karasu Kyoto'nun bir metodunu son denemem;
13g/200g kahve su oranıyla 3.46 sn sürdü.
Orhun Üstelin brezilya Pink star için v60 tarifi ile de bir deneme yaptım. 4 dk'i geçti diyebilirim :/
Önerilerinize açığım, teşekkürler :)

Senelerdir 25/400 gr. veya 20/320 gr. cam 185 ile demlerim.
V60 a göre daha kalın öğütmeyi deneyebilirsiniz.
Molent'i bilemiyorum ama cmd 24-30 klik arası kullanıyorum.

Aslında Molent v60 için önerilen aralık 30-45 klik. Ben 40 ile denedim fakat 45 de kurtarmaz gibi. Daha yüksek aralıklara çıksam belki

Metal 185 kullanıyorum, onda da akış yavaş oluyor. Birkaç önerim şöyle,
  • natürel işlenmiş kahveler haricinde kahve deneyin
  • kağıt dibe yapışsın diye zorla oturtmayın, normal su döküp kendi halinde bırakın
  • döküşü ortaya yapmayı deneyin, agresif döküş yapmayın
  • swirl yapmayın

• kağıt dibe yapışsın diye zorla oturtmayın, normal su döküp kendi halinde bırakın
  • swirl yapmayın
Mutlaka görmüşsünüzdür ama bilmeyenler için yazayım dedim.
Metal 185 de kullanıyorum. Demlik süzgecini kesip dibe koydum böylece bombe elde edebildim.
Diğer türlü kağıt tabana yapışıp akışı çok ciddi yavaşlatıyor.
Keyifli fincanlar dilerim.

• swirl yapmayın
Teşekkür ederim. Natural kahvenin uzamaya nasıl bir etkisi oluyor?

Mutlaka görmüşsünüzdür ama bilmeyenler için yazayım dedim.
Metal 185 de kullanıyorum. Demlik süzgecini kesip dibe koydum böylece bombe elde edebildim.
Diğer türlü kağıt tabana yapışıp akışı çok ciddi yavaşlatıyor.
Keyifli fincanlar dilerim.
Bu sorun çok yazıyordu, bende özellikle zorlamadan deneme yaptım hep ama yine de aşağıya iniyor günün sonunda. Çözüm mantıklı ama gözümde canlandıramadım 😅 Müsait vaktinizde görsel ile paylaşma şansınız olursa çok sevinirim, teşekkürler:)

20231016_150308.jpg

20231016_150325.jpg

Cam 185 i evde, metal olanı kamp vb. koşullarında kullanıyorum. Cam kalita'nın dibindeki bombe bana yeterli geliyor.
Lakin delik ölçüleri farklı, metal olan daha yavaş akış sağlıyor (filtre koymadan).

Geri