• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kalita 102 dripper (flat bottom V60)

Merhaba
Piyasada Kalita 102 benzeri veya daha büyüğü/küçüğü ürünler de satılıyor. Hani şu flat bottom V60 dedikleri 3 delikli dripperlar. Hatta 101 nolu kağıt kullanılmak durumunda olanlar bile var (tabi 101 nolu kağıt yok TR'de). Bu dripperlardan kullanan var mı? Tchibo'da hem büyüğü vardı bir ara hem de küçüğü satılıyor şu an. Deneyen var mı?

Kalita 102 modelini ulaşabildiğim bütün flat bottom filtreleri deneyecek kadar kullandım. Çoğu kafadan drippera tam oturmuyor, hepsinde de aşırı tıkanmalar yaşadım demlemelerde. Kullanmak isterseniz özellikle Rossmannda satılan filtrelerden uzak durun uyarmış olayım. 🤷‍♂️

Migros Touch me marka olanı kullanıyorum. Kahverengi 1x4 numaralı Caffeo marka filtreler tam oturuyor. Kanalları çok belirgin değil ama deliği geniş olduğu için tıkanma olmuyor.

Tchibo'da Kalita 102 tarzı(Kalita Wave’le karışmasın) 3 delikli dripperlar satışta. Küçük boyu 99.95TL, büyük boy(4 delikli) ise 119.95TL. Küçük boy olanlar 1 ya da 2 numaralı filtrelerle kullanılabiliyor, büyük boy olanlar ise 4 numaralı filtrelerle kullanılabiliyor. Fotolarda tam gözükmese de linkini paylaştığım 3 dripperda 3 delikli.

Tek delikli Melitta tarzı ya da büyük delikli Hario V60 ile kıyaslandığında 3 delikli Kalita 102'nin ortada bir yerde olduğu söyleniyor. Aynı sürede aynı miktar suyu döktüğünüzde tek delikli Melitta'dan en az, 3 delikli Kalita 102 tarzı dripperdan daha çok, v60'dan da 2'sinden de çok su akacaktır. Bu da extraction'u doğrudan etkileyecektir. Tek delik akışı kısıtlayacağı için daha hata kaldırırı ve biraz daha immersion'u anımsatabilir, V60'da da döküş tekniği ve hızı çok daha önemli. 3 delik de ikisinin arasında bir yöntem.

Son düzenleme:
Bu tarz kalita muadili uygun fiyatlı ürünleri nerelerde bulabiliriz tchibo harici ? Hario Decanterim var ama bardak üstü demleme yapabileceğim ek bir ekipmana da ihtiyacım var açıkcası pratiklik açısından.

Bu kısmı konudan bağımsız olacak ama demlemeye yeni başlayanlar adı altında olduğundan problem olmaz diye soruyorum.

V60'ın yanına ek bir ekipman almak istesek kalita mı origami dripper mi tercih etmeliyiz sizce :oops:

Bu tarz kalita muadili uygun fiyatlı ürünleri nerelerde bulabiliriz tchibo harici ? Hario Decanterim var ama bardak üstü demleme yapabileceğim ek bir ekipmana da ihtiyacım var açıkcası pratiklik açısından.

Bu kısmı konudan bağımsız olacak ama demlemeye yeni başlayanlar adı altında olduğundan problem olmaz diye soruyorum.

V60'ın yanına ek bir ekipman almak istesek kalita mı origami dripper mi tercih etmeliyiz sizce :oops:
Migros touch me var.Ek olarak v60 origami pek fark yok alacaksaniz kalita ya da aeropress tavsiye ederim.Kalita filtreleri problemli ama

Geri