• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveyi uzun süre soğuk demleme yapmak

mıdnıght

Yeni Üye
İsim
sevval
Daha fazla  
İsim
sevval
Ekipmanlar
V60 ekipmanım var
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Isparta
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkez
Soğuk demlemede genelde 12-24 saat aralığı söyleniyor fakat bunun yanında 48-72 vb. saat aralıklarında demleyenler de var. Bu konuda çok duyum vardır diye düşünüyorum bunlardan birisi " kahve gittikçe bayatlamaya başlar, odunsu tatları ortaya çıkar." oldu. Bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Ayrıca şu anda 92 saat soğuk demleme yapmaktayım :))

12 24 36 48 saat denemelerim oldu 48 ve 12 de karar kildim digerleri icilecek gibi degil cekirdek ogutum olarak frenchpress den daha kalin olunca daha iyi sonuc aldim ve bulaniklik gitmesi icin v60 kagittan geciriyorum kagit bir sure sonra yag ve katmanlardan kaynakli akmamaya basliyor kagidi degistiriyorum vs. 2 filtrelemeden sonra berrak oluyor 96 saat zehir gibi olmasi muhtemel kolay gelsin

Gerek olduğunu sanmıyorum. Daha çok bekleyince daha güzel olmayacaktır. Amaç yoğun tat ise 3-6 saatte hazır olan cold drip ile gayet yoğun tatlar alınıyor. Tabi bunun için ekipmana ihtiyaç var. Cold brew ise en fazla 24 saatte hazır olabilir diye düşünüyorum. Fazlası zaman kaybı.

Ben serum ile demlemenizi tavsiye ederim. En beğendiğim cold drip yöntemi o oldu. Yaklaşık 8 saatte çok güzel, aromatik ve gövdeli bir çıktı veriyor.

Cold drip degil ancak madem deneysel takiliyorsunuz, bahsetmeden gecemeyecegim. Su yontemi de musait oldugunuzda deneyin. Gayet guzel ve cok daha hizli:

Buzdolabında unutarak 7 gün demlediğim kahveyi içmişliğim var. Herhalde rekor bendedir.

12 24 36 48 saat denemelerim oldu 48 ve 12 de karar kildim digerleri icilecek gibi degil cekirdek ogutum olarak frenchpress den daha kalin olunca daha iyi sonuc aldim ve bulaniklik gitmesi icin v60 kagittan geciriyorum kagit bir sure sonra yag ve katmanlardan kaynakli akmamaya basliyor kagidi degistiriyorum vs. 2 filtrelemeden sonra berrak oluyor 96 saat zehir gibi olmasi muhtemel kolay gelsin
Galiba öyle olacak. Teşekkürler

Cold drip degil ancak madem deneysel takiliyorsunuz, bahsetmeden gecemeyecegim. Su yontemi de musait oldugunuzda deneyin. Gayet guzel ve cok daha hizli:

En kısa zamanda deneyeceğim sağolun :))

Geri