• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveyi Önceden Öğütmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zodiac

Yeni Üye
Son zamanlarda kahveyi bir gün önceden kaliteli bir öğütücü ile öğütüp demlemenin aromaları ön plana çıkardığını belirten postlar gördüm.

Sabah öğütüp yanıma aldığım kahveyi aeropress ile demliyorum ve güzel sonuçlar alıyorum. Diğer yöntemlerle pek denemedim.

Bu yöntemin 1-2 haftalık kavrumlarda en iyi sonucu verdiği söyleniyor.

Tadım notları ön plana çıkıp berraklaşırken, kahve isli ve odunsu tatlar içeriyorsa bunların da ön plana çıktığı belirtilmiş.

Instagram: @sebenzacoffee
@nasko_panov

ben de bu yöntemi deniyorum. tecrübelerimi aktarayım.

cmd ile sabah 7.30'da 2 doz olarak öğütüyorum. (12.5 gram x 2) öğüttüğüm kahvenin saat 8.10 gibi ilk demlemesini yapıyorum, ikinci demlemeyi de öğlen 1 civarlarında. (şu an içiyorum mesela) kap olarak cmd'nin yanında gelen kavanozları kullanıyorum. bu aralar delterpress ile demleme yapıyorum. parametrelerim tamamen aynı. degassingi tamamlamış çekirdekler kullanıyorum.

gelelim sonuçlara. bence sabah kahvesi öğlenkinden daha güzel oluyor. şu an içtiğim bir etiyopya ve sabahki ile oldukça yakın ama bazı çekirdeklerde fark oldukça büyüyor. öğlen içtiğim kahve sabah içtiğimden daha iyiydi dediğim bir durum olmadı. hala anında öğütüp demlemenin en iyi sonuç verdiğini düşünüyorum. benim gibi arada 5 saat farkla içecekseniz değirmen taşımaya gerek olmayabilir pratiklik açısından, ben taşımıyorum açıkçası. taşımayı da düşünmüyorum, böyle devam ederim. tabii bunlar benim kişisel fikirlerim, sabah öğütüp öğleden sonra içince aromaların artığını yazanlar da görmüştüm.

Geri