- İsim
- Suat
Daha fazla
- İsim
- Suat
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca
- Değirmen
- Niche, Comandante
- Ekipmanlar
- V60, Chemex, Kalita, Melodrip
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- istanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- gaziosmanpaşa
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- taksim
Nöbetlerde yanımda değirmen taşımamak için kahveyi sabahtan öğütüp deney tüplerine doldurup hastaneye getiriyorum. Bu süreçte nöbette demlediğim kahvelerin evde öğütüp hemen demledim kahvelere göre aroma açısından daha iyi perfornmans gösterdiğini farkettim. Özellikle fermantasyon kahvelerde daha da belirgin bir fark var gibi geldi. Bu fikirimi @mimds Denizhan abi olmak üzere bir kaç arkadaşımla paylaştım. Denizhan abi sanki daha iyi olduğunu düşünüyor. Bunu sizler ile paylaşmak istedim. Denediğim kahvelerin degassing süreci genellikle 20-30 gün arası.
Düşündüğüm teori şu kahvede suda çözünen tadsal yapıların yanında uçucu aromalar mevcut. Dilimizle suda çözünen tadları algılarken koku reseptörleri ile aromaları algılıyoruz. Öncede öğütüp kapalı kapta bekletmek uçucu aromaların yoğunlaşmasına ve daha iyi algılamamıza neden olabiliyor olabilir.
Sizin bu konuda ki düşünceniz deneyiminiz nedir?
Bu arada April Coffee nin bir instagram postunu gördüm onlarda bir gün öncesinde kahveleri öğütüp cmd kavanozlarında sakladıklarını yazmışlar.
Düşündüğüm teori şu kahvede suda çözünen tadsal yapıların yanında uçucu aromalar mevcut. Dilimizle suda çözünen tadları algılarken koku reseptörleri ile aromaları algılıyoruz. Öncede öğütüp kapalı kapta bekletmek uçucu aromaların yoğunlaşmasına ve daha iyi algılamamıza neden olabiliyor olabilir.
Sizin bu konuda ki düşünceniz deneyiminiz nedir?
Bu arada April Coffee nin bir instagram postunu gördüm onlarda bir gün öncesinde kahveleri öğütüp cmd kavanozlarında sakladıklarını yazmışlar.