• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahveye tuz eklenir mi?

Kahveye tuz ekler misiniz?

• Eklerim

Oy: 1 2.9%
  • Eklemem

Oy: 26 74.3%
  • İlk defa duydum ama denerim

Oy: 8 22.9%

• Kullanılan toplam oy
    35

utkukaya

Barista
İsim
Utku Kaya
Daha fazla  
İsim
Utku Kaya
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
Aeropress, Delter Press, V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Avcılar
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beylikdüzü
Alton Brown isimli ünlü şefin ortaya attığı bu yönteme göre, kahveye tuz eklendiği zaman acılığı ortadan kalkıyor ve de tadı bozulmuyor. Yani kafeinden gelen acılığı almak yerine, doğrudan çekirdeğin tadını almış oluyorsunuz. 'Alton Brown Etkisi' adı da verilen yöntemi Youtube'ta bir tıp öğrencisi test etmiş. Özelikle bayat kahvelerde yöntemin işe yaradığını söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kahvesine tuz ekleyen var mı?

James reyizin de benzer bir videosu vardı:

Evet, James Hoffmann'ın bu yönteminden de bahsediliyor videoda. Ama bana asıl ilginç gelen kısmı, "Tuz ekleyelim de nasıl ekleyelim?" sorusunun yanıtının farklı yöntemlerle aranması oldu.

Başlığı görünce bir an kız isteme merasimi ile ilgili sandım :ROFLMAO:

James Hoffmann’ın tuz videosunu izlemiştim gereğinden fazla bitter olan kahveyi tuz içilebilir hale getirebilir mi sorusuna cevap arıyor diye hatırlıyorum. Çok koyu kavrulmuş kahveler vs Nescafe ile falan deneme yapıyor

Vedat Ozan'ın konuyla ilgili bir paylaşımı var kendi instagram hesabında.

Alton Brown isimli ünlü şefin ortaya attığı bu yönteme göre, kahveye tuz eklendiği zaman acılığı ortadan kalkıyor ve de tadı bozulmuyor. Yani kafeinden gelen acılığı almak yerine, doğrudan çekirdeğin tadını almış oluyorsunuz. 'Alton Brown Etkisi' adı da verilen yöntemi Youtube'ta bir tıp öğrencisi test etmiş. Özelikle bayat kahvelerde yöntemin işe yaradığını söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Kahvesine tuz ekleyen var mı?

Bence şeflerin kahveden anlamadığının birinci kanıtıdır🤣. Şaka bir yana bu tamamen kalitesiz kahvelerde acılığı azaltmak için oluşturulmuş bir şey, nitelikli kahvede kullanmanın pek bir anlamı yok

🤐

@Kahveciningalaksirehberi saolsun kendi suyumu hazırlamaya başladığımdan beri konsantremin içine eklerim mutlaka 😅
Bu aralar Third Wave Water formülü kullanmaya başladım, enfes sonuç veriyor 🤌 Kalsiyum sitrat suda çözmek zor oluyor ama değiyor.

Maden suyu, mineral falan eklerken bariz tuz tadı geliyordu; o yüzden tercih etmiyordum. Direkt tuz ekleyince farklı olmaz sanırım; ama mineral yerine tuz eklemek de mantıklı geldi şu an.

Kahve suyuna eklenen tuz, tuz tadı alınamayacak kadar düşük miktarda. litre başına 0.02gr civarı. fakat tada olan etkisi göründüğünden büyük bence. Zaten şu an meşhur su çözümü sunan firmalardan biri tww 0.02gr tuz kullanıyor.

Geri