M
mimds
Guest
Daha önce böyle bir yazı paylaşıldı mı bilmiyorum, paylaşıldıysa tekrar için özür. Ancak kullandığımız bir çok terimin gerçek anlamını biliyor muyuz veya kahvenin üretimine, işlenmesine dair okuduğumuz bir çok konunun, yöntemin, kavramın aslında nereden geldiğini biliyor muyuz!? Kısacası, bir dil birliği sağlayabilmek, okuduğumuzdan aynı şeyleri anlayıp anlamadığımızı bilmek adına terminolojiye de biraz hakim olmak gerekiyor. Örneğin asidite, tatlılık, aroma ve kullanmayı sevdiğimiz komplekslik gibi terimlerden hepimiz aynı şeyleri mı anlıyoruz?
Bu sorunun cevabı, bir çoğunuzun da tahmin edeceği üzere kahve, özellikle de nitelikli kahve için kullanılan terimlerin çoğu çok daha eski bir içecek olan şaraptan, şarapçılıktan ve benzer içeceklerden geliyor... O nedenle en azından sadece tanımları, terimleri yerli yerine oturtmak ve ortak bir dili konuşabilmek, birbirimizin ne kast ettiğini yerine oturtabilmek adına şuraya şarapçılıkta kullanılan terimlere dair basit iki yazı bırakıyorum...
stringfixer.com
seyler.eksisozluk.com
Bu sorunun cevabı, bir çoğunuzun da tahmin edeceği üzere kahve, özellikle de nitelikli kahve için kullanılan terimlerin çoğu çok daha eski bir içecek olan şaraptan, şarapçılıktan ve benzer içeceklerden geliyor... O nedenle en azından sadece tanımları, terimleri yerli yerine oturtmak ve ortak bir dili konuşabilmek, birbirimizin ne kast ettiğini yerine oturtabilmek adına şuraya şarapçılıkta kullanılan terimlere dair basit iki yazı bırakıyorum...
Şarapçılık terimleri sözlüğü
Bu şarap yapımı terimleri sözlüğü, şarap , meyve şarabı ve bal likörü yapımında kullanılan bazı terimleri ve tanımları listeler .

Şarabın Ne Kadar Kaliteli Olduğunu Anlamaya Yarayan Tadım İşlemi: Degüstasyon
Şaraptan anlamak elbette yalnızca şarap uzmanlarının işi değil. Siz de birkaç küçük tüyo ve tecrübeyle şarabın iyisini kötüsünü ayırt edebilirsiniz.

Moderatörün son düzenlenenleri: