• Eylül
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı gelmesi ile birlikte logomuzu değiştirdik ve Kahve Kulübü kahve alım anketini başlattık. Sizlerin oyları ile belirlenecek firmadan Eylül ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Eylül ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Kahvenizi nasıl demliyor ve sunuyorsunuz? Paylaşmak isteyen?

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
Anadolu Yakası
İsim
Levent
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.... Kahve demlerken ve içerken de bu böyle... her birinin kendi avantajları ve dezavantajları olabilir... ama günün sonunda kesinlikle bir kişisel tercih ve doğru yanlışı yok.

Sizin tercihiniz nedir? ve neden? Şık fotoğraflar ve güzel fikirler göreceğimizi umuyorum. :coffee:

1) Biraz deneysel ve ufak bir bardak:)
V60'ı deney tüpü üstüne oturtup demlemeyi seviyorum ve küçük bir bardak ile 50-60 ml lik bölümler halinde tüketiyorum. İçerken kahve uygun sıcaklığa daha çabuk geliyor ve deney tüpü server vazifesi gördüğünden kahveyi sıcak tutuyor... deneysel ekipmanları kullanmayı sevdiğim doğrudur ;)

2) Doğrudan bardağa demleme
En pratik ve hızlı yöntem bu :) Hepimiz sanırım demleme işine böyle başlamışızdır. Kahveyi sıcak sevenler için de en iyi yöntem diyebilirim. Demleme standı kullanmak opsiyonel!

3) Server ve şık bir bardak ...
Şıklıktan ve görünüşten ödün vermek istemeyen klasik kahveseverler için... İnsan kendini içerken daha özel hissediyor :)

servecoffee.jpg
 

jackjoker

İyi Bilinen Üye
Konum
Turkey
Daha fazla  
Ekipmanlar
Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
Ben kahvemi uzun süre v60 ile demliyor ve viski bardağı ile sunuyordum.
artık delter press kullanıyorum ve çift cidarlı zwilling kullanıyorum.
delter ile hem pratiklik hemde olması gereken tüm profilleri alabildiğimi düşünüyorum.
 

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
Anadolu Yakası
İsim
Levent
Ben kahvemi uzun süre v60 ile demliyor ve viski bardağı ile sunuyordum.
artık delter press kullanıyorum ve çift cidarlı zwilling kullanıyorum.
delter ile hem pratiklik hemde olması gereken tüm profilleri alabildiğimi düşünüyorum.
Çift cidar bardak benim de hoşuma gidiyor.

Bu ara sürekli değişiklik yapıyorum bardak ve sunum tercihlerimde.

Delteri çift cidar üstüne mi demliyorsunuz?
 

Cihan

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto , Comandante C40 , Lelit Fred PL043
Ekipmanlar
Hario V60, Origami dripper, American press, Brewista smart filter, French press, Bialetti Brikka Mokapot, Syphon, Cold dripper, Soy cezve
Kahvenizi nasıl demlersiniz , nasıl sunarsınız bilmiyorum ancak dünyanın en iyi dripperı, en iyi bardağı , karafı hatta Panama Geisha çekirdeğini de kullansanız sevdiğinizin gözlerine bakarak yudumlamıyorsanız hep bir hikaye hep bir eksik...💕☕💕
 

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
Anadolu Yakası
İsim
Levent
Kahvenizi nasıl demlersiniz , nasıl sunarsınız bilmiyorum ancak dünyanın en iyi dripperı, en iyi bardağı , karafı hatta Panama Geisha çekirdeğini de kullansanız sevdiğinizin gözlerine bakarak yudumlamıyorsanız hep bir hikaye hep bir eksik...💕☕💕
ama günün sonunda kesinlikle bir kişisel tercih ve doğru yanlışı yok.
demiştim ama yanılmışım :)

Farklı bir bakış açısı ve kesinlikle doğru :)
 

PortatifBarista

İyi Bilinen Üye
Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Espresso Makinesi
:(
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara-Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Emek Semti (Ankara)
V60 demleme yönteminde genellikle yıkanmış proses kahvelerde bypass yapmayı tercih ediyorum. Mesela 1/15 oranıyla normal demleme yapıp, 1/17 oranına kadar bypass la seyreltiyorum. Bunu yapmamın sebebi yıkanmış kahvelerdeki komplex asiditeyi daha anlaşılabilir kılmak. Yani en azından teori o yönde. Demlemeleri 3 dk gibi bir süreye denk getirmeye çalışıyorum. 2 buçuk dakika aşağısı kahvelerin underextract kahveler olduğunu düşünüyorum. Aromaların yanında daha tatlı kahveler içmek istiyorsanız süreyi biraz arttırmakta fayda var diyebilirim. Bunun sebebi şekerlerin daha geç çözünüyor olması. Ama şunu da unutmamak gerekiyor, şekerlerden hemen sonra istenmeyen fenol yapılar da çözünmeye başlıyor. (tannin, kinik asit vb. gibi), ve bardağı inanılmaz acılaştırabiliyor. Lakin eğer fenol çözmeden şeker çözmeyi başarabilirseniz, muazzam bardaklarla karşılaşacağınızı düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.
 

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
Anadolu Yakası
İsim
Levent
V60 demleme yönteminde genellikle yıkanmış proses kahvelerde bypass yapmayı tercih ediyorum. Mesela 1/15 oranıyla normal demleme yapıp, 1/17 oranına kadar bypass la seyreltiyorum. Bunu yapmamın sebebi yıkanmış kahvelerdeki komplex asiditeyi daha anlaşılabilir kılmak. Yani en azından teori o yönde. Demlemeleri 3 dk gibi bir süreye denk getirmeye çalışıyorum. 2 buçuk dakika aşağısı kahvelerin underextract kahveler olduğunu düşünüyorum. Aromaların yanında daha tatlı kahveler içmek istiyorsanız süreyi biraz arttırmakta fayda var diyebilirim. Bunun sebebi şekerlerin daha geç çözünüyor olması. Ama şunu da unutmamak gerekiyor, şekerlerden hemen sonra istenmeyen fenol yapılar da çözünmeye başlıyor. (tannin, kinik asit vb. gibi), ve bardağı inanılmaz acılaştırabiliyor. Lakin eğer fenol çözmeden şeker çözmeyi başarabilirseniz, muazzam bardaklarla karşılaşacağınızı düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.
Kitap özeti tadında çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim!

Kavurucuların demleme reçetelerini vermesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Fenol yapılar çözünmeden demlemeyi bitirebilmek ve doğru reçeteyi oluşturmak için şahsen 3-4 demleme denemesi yapmam gerektiriyor.
 

Papillon

İyi Bilinen Üye
Konum
Denizli
Daha fazla  
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Kalita wave 155/185, Hario v60, Kasuya v60, Chemex, Melodrip, Aeropress, Soy c2g
Hem kahvenin berraklığını daha net görmek hem de çalkalayarak aromaları yoğun bir şekilde alabilmek için öncelikle karafla masama alıyorum sonra da üzerindeki tadım notlarını da değerlendirebilmek adına bir tarafta kahvenin paketiyle birlikte servis ediyorum.

D99385E3-D307-46B4-BE63-664F8044500F.jpeg
 

PortatifBarista

İyi Bilinen Üye
Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Espresso Makinesi
:(
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara-Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Emek Semti (Ankara)
Kitap özeti tadında çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim!

Kavurucuların demleme reçetelerini vermesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Fenol yapılar çözünmeden demlemeyi bitirebilmek ve doğru reçeteyi oluşturmak için şahsen 3-4 demleme denemesi yapmam gerektiriyor.
Rica ederim. Keyifli içimler dilerim.
 
Üst