• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvenizi nasıl demliyor ve sunuyorsunuz? Paylaşmak isteyen?

Konum
İstanbul
İsim
Levent
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.... Kahve demlerken ve içerken de bu böyle... her birinin kendi avantajları ve dezavantajları olabilir... ama günün sonunda kesinlikle bir kişisel tercih ve doğru yanlışı yok.

Sizin tercihiniz nedir? ve neden? Şık fotoğraflar ve güzel fikirler göreceğimizi umuyorum. :coffee:
 
Son düzenleme:
Ben kahvemi uzun süre v60 ile demliyor ve viski bardağı ile sunuyordum.
artık delter press kullanıyorum ve çift cidarlı zwilling kullanıyorum.
delter ile hem pratiklik hemde olması gereken tüm profilleri alabildiğimi düşünüyorum.
 
Ben kahvemi uzun süre v60 ile demliyor ve viski bardağı ile sunuyordum.
artık delter press kullanıyorum ve çift cidarlı zwilling kullanıyorum.
delter ile hem pratiklik hemde olması gereken tüm profilleri alabildiğimi düşünüyorum.

Çift cidar bardak benim de hoşuma gidiyor.

Bu ara sürekli değişiklik yapıyorum bardak ve sunum tercihlerimde.

Delteri çift cidar üstüne mi demliyorsunuz?
 
Kahvenizi nasıl demlersiniz , nasıl sunarsınız bilmiyorum ancak dünyanın en iyi dripperı, en iyi bardağı , karafı hatta Panama Geisha çekirdeğini de kullansanız sevdiğinizin gözlerine bakarak yudumlamıyorsanız hep bir hikaye hep bir eksik...💕☕💕
 
Kahvenizi nasıl demlersiniz , nasıl sunarsınız bilmiyorum ancak dünyanın en iyi dripperı, en iyi bardağı , karafı hatta Panama Geisha çekirdeğini de kullansanız sevdiğinizin gözlerine bakarak yudumlamıyorsanız hep bir hikaye hep bir eksik...💕☕💕

ama günün sonunda kesinlikle bir kişisel tercih ve doğru yanlışı yok.
demiştim ama yanılmışım :)

Farklı bir bakış açısı ve kesinlikle doğru :)
 
V60 demleme yönteminde genellikle yıkanmış proses kahvelerde bypass yapmayı tercih ediyorum. Mesela 1/15 oranıyla normal demleme yapıp, 1/17 oranına kadar bypass la seyreltiyorum. Bunu yapmamın sebebi yıkanmış kahvelerdeki komplex asiditeyi daha anlaşılabilir kılmak. Yani en azından teori o yönde. Demlemeleri 3 dk gibi bir süreye denk getirmeye çalışıyorum. 2 buçuk dakika aşağısı kahvelerin underextract kahveler olduğunu düşünüyorum. Aromaların yanında daha tatlı kahveler içmek istiyorsanız süreyi biraz arttırmakta fayda var diyebilirim. Bunun sebebi şekerlerin daha geç çözünüyor olması. Ama şunu da unutmamak gerekiyor, şekerlerden hemen sonra istenmeyen fenol yapılar da çözünmeye başlıyor. (tannin, kinik asit vb. gibi), ve bardağı inanılmaz acılaştırabiliyor. Lakin eğer fenol çözmeden şeker çözmeyi başarabilirseniz, muazzam bardaklarla karşılaşacağınızı düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.
 
V60 demleme yönteminde genellikle yıkanmış proses kahvelerde bypass yapmayı tercih ediyorum. Mesela 1/15 oranıyla normal demleme yapıp, 1/17 oranına kadar bypass la seyreltiyorum. Bunu yapmamın sebebi yıkanmış kahvelerdeki komplex asiditeyi daha anlaşılabilir kılmak. Yani en azından teori o yönde. Demlemeleri 3 dk gibi bir süreye denk getirmeye çalışıyorum. 2 buçuk dakika aşağısı kahvelerin underextract kahveler olduğunu düşünüyorum. Aromaların yanında daha tatlı kahveler içmek istiyorsanız süreyi biraz arttırmakta fayda var diyebilirim. Bunun sebebi şekerlerin daha geç çözünüyor olması. Ama şunu da unutmamak gerekiyor, şekerlerden hemen sonra istenmeyen fenol yapılar da çözünmeye başlıyor. (tannin, kinik asit vb. gibi), ve bardağı inanılmaz acılaştırabiliyor. Lakin eğer fenol çözmeden şeker çözmeyi başarabilirseniz, muazzam bardaklarla karşılaşacağınızı düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Kitap özeti tadında çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim!

Kavurucuların demleme reçetelerini vermesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Fenol yapılar çözünmeden demlemeyi bitirebilmek ve doğru reçeteyi oluşturmak için şahsen 3-4 demleme denemesi yapmam gerektiriyor.
 
Hem kahvenin berraklığını daha net görmek hem de çalkalayarak aromaları yoğun bir şekilde alabilmek için öncelikle karafla masama alıyorum sonra da üzerindeki tadım notlarını da değerlendirebilmek adına bir tarafta kahvenin paketiyle birlikte servis ediyorum.

D99385E3-D307-46B4-BE63-664F8044500F.jpeg
 
Kitap özeti tadında çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederim!

Kavurucuların demleme reçetelerini vermesinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Fenol yapılar çözünmeden demlemeyi bitirebilmek ve doğru reçeteyi oluşturmak için şahsen 3-4 demleme denemesi yapmam gerektiriyor.
Rica ederim. Keyifli içimler dilerim.
 
Geri
Üst