• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvenize Sonradan Eklemeleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahvolik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kahvolik

Barista
İsim
Talha
Daha fazla  
İsim
Talha
Değirmen
1zpresso K Pro
Ekipmanlar
Hario V60 Dripper'lı Sürahi, Hario Filtre Kağıdı, Dripon Pratif Filtre Seti, Black Goat 600ml Kaz Boyunlu Demlik, Kaan Tartı, Jumbo Glory Double Wall 125ml Bardak.
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İSTANBUL
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Üsküdar
Facebook
talhaatan
Kahvenizi demledikten sonra içine extra birşeyler koyarmısınız? Denemeleriniz ve tecrübeleriniz nasıl? Misal ben hindistan cevizi yağı kullandım birkaç kere. Yeni denemeler yapmak öğrenmek isterim varsa sizlerden. (Tereyağ deneyen oldumu mesela :)

Kahvenizi demledikten sonra içine extra birşeyler koyarmısınız? Denemeleriniz ve tecrübeleriniz nasıl? Misal ben hindistan cevizi yağı kullandım birkaç kere. Yeni denemeler yapmak öğrenmek isterim varsa sizlerden. (Tereyağ deneyen oldumu mesela :)
Ben bulletproof olarak hem tereyağı hem de hindistan cevizi denedim, tadını hiç beğenmedim. düzgün tad almak için o kadar uğraştığımız kahvelere bunları karıştırmak bana mantıklı gelmiyor. Belki tchibo falan gibi vasat kahvelerle denenebilir

Sütü köpürtmeden içine hindistan cevizi yağı koyuyordum daha uniform bir latte elde ediliyor

Ben bulletproof olarak hem tereyağı hem de hindistan cevizi denedim, tadını hiç beğenmedim. düzgün tad almak için o kadar uğraştığımız kahvelere bunları karıştırmak bana mantıklı gelmiyor. Belki tchibo falan gibi vasat kahvelerle denenebilir
Ben şahsen tadın notası aramadan, taft gibi kahve (bana sade haliylede gayet keyifli geliyor) demlemelerimde kendi yeniliklerimizinde keyifli olabileceğini düşünüyorum.

açıkçası filtre demlemelerle tam birleşme sağlayamadım üstünde yüzüyor kahvenin hindistan cevizi yağı, espresso üzerine latte yapmak daha hoş oluyor

Bir süredir ketojenik beslendiğim için her sabah mecburen bulletproof içiyorum. Hem hindistan cevizi yağı hem tereyağ ekliyorum. Bu arada sadece tereyağlı gerçekten lezzetli oluyor, hindistan cevizi yağını ketojenikte önemli olduğu için ekliyorum :)
Ama mecbur kalmadıkça hiçbir şey eklememek en güzeli, ben tavsiye etmiyorum açıkçası. Ekleyecekseniz nitelikli kahve olmasın, yazık olur ☺️

Kendim içeceksem hiçbir şey eklemiyorum. Tadım notlarını almak istiyorum. Nadiren süt ve baharatlar ekliyorum, o zaman da kahveden çok sıcak meşrubat oluyor.
Babam ve arkadaş grubu (55+) demlediğim kahveye Metaxa ekliyor 😮 Viski ya da kanyak ekledikleri de oluyor. Kahveye yüksek alkollü içki eklemenin esprisini bilmiyorum ama tadını hiç sevmedim. Bu gruba demeleme yaptığımda tadım notu olmayan düz kahveleri kullanıyorum ☺

Son düzenleme:
Ben de hindistan cevizi yağını 1 çay kaşığı eklerim arada sırada TK içine.

Latte yaparken lotus biscofftan bir çay kaşığı süte ekleyip öyle ısıtıyorum. Roket 🚀

Bir videoda görmüştüm, latteye süt reçeli koyuyorlardı, ben de denedim. Daha önce yediğim bir şey değil; şerbetli kaliteli tatlı severim ama şekerli içeceklerle de aram yok pek. Biraz fazla koymuşum, acayip baydı bir daha da kahveye birşey karıştırmadım. :)

O kadar emek verip tadım notalarını almaya çalıştıktan sonra kahvenin içine bir şey eklemek bana cinayet gibi geliyor 😅

Bir arkadaşımda görmüştüm hacı mehmet efendi kahvesi ile TK yaparken toz tarçın ekliyordu, hoşuma gitti diyebilirim. Ama nitelikli TK için üstteki görüşüm hala geçerli 😁

Hiçbir şey eklemiyorum

Geri