• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvenin karaciğere faydası

Kafeinman

Üye
İsim
Zeynal
Twitter da bir doktorumuz “Günlük kahve tüketimi karaciğer yağlanmasının yanında karaciğer kanserine bile iyi gelebilmektedir. Günde 3 fincan kahve karaciğer hastalarının tedavi sürecine olumlu faydalar sağlamaktadır.” Diyor.

Magazin haberlerine görür görmez inanmamanızı tavsiye ederim.Hayatınız boyunca faydasını görürsünüz.Bunun altında bilimsel gerçek yatıyor mu onu bile bilmiyoruz ama yatsa bile çoğu zaman arastirmada yani teorikte kalan şeyler bunlar.Deneysel çalişmalar öyle hayatinizi etkileyen buyuk etkiler yapmaz.Ama bilinen bir şey var ki alkol karaciğer yağlanmasina sebep veren en buyuk maddelerin başında gelir.İşlenmiş gıdalar ve şeker vucudun bütun dengesini bozar butun sistemlerine zarar verir.Kısa sürede enerji sağlasa da akşaminda yorgunluktan düşersiniz.Bunlari birakarak hayat kalitenizi arttirabilirsiniz.Keza sigara.Olay kahvenin karaciğere etkisine gelene kadar neler var neler.Bunları neden yazdım.Olay kahvenin karaciğere etkisi değil yarin başka bir bilgi görürsünüz inanirsiniz.Bilimin yeri twitter değildir yazarsin makaleni çalışmalarinı sunarsın gerekli yerlere.Onay alirsa yayınlanır.Yarın biri çıkar kahve zehirdir der diğer gün başka biri çıkar başka bir şey der bunlar bitmez.Kahvede dikkat edilmesi gereken en önemli şey kafein.Kalp rahatsizliginiz varsa özellikle dikkat etmek lazım tehlikeli olabilir.

Magazin haberlerine görür görmez inanmamanızı tavsiye ederim.Hayatınız boyunca faydasını görürsünüz.Bunun altında bilimsel gerçek yatıyor mu onu bile bilmiyoruz ama yatsa bile çoğu zaman arastirmada yani teorikte kalan şeyler bunlar.Deneysel çalişmalar öyle hayatinizi etkileyen buyuk etkiler yapmaz.Ama bilinen bir şey var ki alkol karaciğer yağlanmasina sebep veren en buyuk maddelerin başında gelir.İşlenmiş gıdalar ve şeker vucudun bütun dengesini bozar butun sistemlerine zarar verir.Kısa sürede enerji sağlasa da akşaminda yorgunluktan düşersiniz.Bunlari birakarak hayat kalitenizi arttirabilirsiniz.Keza sigara.Olay kahvenin karaciğere etkisine gelene kadar neler var neler.Bunları neden yazdım.Olay kahvenin karaciğere etkisi değil yarin başka bir bilgi görürsünüz inanirsiniz.Bilimin yeri twitter değildir yazarsin makaleni çalışmalarinı sunarsın gerekli yerlere.Onay alirsa yayınlanır.Yarın biri çıkar kahve zehirdir der diğer gün başka biri çıkar başka bir şey der bunlar bitmez.Kahvede dikkat edilmesi gereken en önemli şey kafein.Kalp rahatsizliginiz varsa özellikle dikkat etmek lazım tehlikeli olabilir.
yumurtanın bir sene çooook çok faydalı, bir sene zararlı olduğunun ilan edilmesi gibi. (ayrıca bknz: süt, tereyağı, ...)

Kolesterol degerlerimin çok yükselmesi, insülin direncinin ve şeker başlangıcının olması hasebiyle kesinlikle yağı kesmem gerektiğini söyleyen doktorları dinlemeyerek radikal bir kararla geçen mayısta beslenmemin %70 ini sağlıklı yağlardan oluşturarak başladığım ketojenik beslenme ile 20kg verdim, insülin direnci bitti, kolesterol değerleri normalin de normali oldu, kan testlerimde tamamen normale döndü, hormonlarım özellikle tsh ve ona bağlı hormonlar ile testesreron çok iyi seviyelere geldi. Yeme dedikleri yumurtayı ben günde 6 tanesini bol tereyağına kırarak pastirmayla beraber yedim. Tıp biliminde bazı konular hariç kesin köşeler yok. İnsanlar para akışına göre tıp bilimini bile manupile edebiliyor.

Kolesterol degerlerimin çok yükselmesi, insülin direncinin ve şeker başlangıcının olması hasebiyle kesinlikle yağı kesmem gerektiğini söyleyen doktorları dinlemeyerek radikal bir kararla geçen mayısta beslenmemin %70 ini sağlıklı yağlardan oluşturarak başladığım ketojenik beslenme ile 20kg verdim, insülin direnci bitti, kolesterol değerleri normalin de normali oldu, kan testlerimde tamamen normale döndü, hormonlarım özellikle tsh ve ona bağlı hormonlar ile testesreron çok iyi seviyelere geldi. Yeme dedikleri yumurtayı ben günde 6 tanesini bol tereyağına kırarak pastirmayla beraber yedim. Tıp biliminde bazı konular hariç kesin köşeler yok. İnsanlar para akışına göre tıp bilimini bile manupile edebiliyor.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.İnsülin direnci,diyabet,kolesterol gibi durumlarda yaşam şeklini degiştirmek şart.Ama şöyle bir şey var ki söylediğiniz diyet biraz riskli ve herkese önerilmiyor.Tabi bunu konuda uzman bir doktor daha iyi bilir.O yuzden söylemesi gerektigi şeyleri söylemiş olabilir.Ben yine de doktorunuzu dinlemenizi tavsiye ederim.
Faydasını görmüş olabilirsiniz ama belki de görmediğiniz bir yan etkisi olabilir.Bahsettiğiniz durumu zaten özetleyen bir söz var.’hastalık yoktur hasta vardır’
Ama burda demek istediğim magazin haberciliği ile tıpı birbirinden ayirmak gerektigi.
Böyle riskli diyetlere profesyonel destek olmadan girmenizi önermem.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.İnsülin direnci,diyabet,kolesterol gibi durumlarda yaşam şeklini degiştirmek şart.Ama şöyle bir şey var ki söylediğiniz diyet biraz riskli ve herkese önerilmiyor.Tabi bunu konuda uzman bir doktor daha iyi bilir.O yuzden söylemesi gerektigi şeyleri söylemiş olabilir.Ben yine de doktorunuzu dinlemenizi tavsiye ederim.
Faydasını görmüş olabilirsiniz ama belki de görmediğiniz bir yan etkisi olabilir.Bahsettiğiniz durumu zaten özetleyen bir söz var.’hastalık yoktur hasta vardır’
Ama burda demek istediğim magazin haberciliği ile tıpı birbirinden ayirmak gerektigi.
Böyle riskli diyetlere profesyonel destek olmadan girmenizi önermem.
Uzman diyetisyen denetiminde ve iç hastalıkları doktoru kontrolünde yaptım. Kendi kendine yapmak biraz sıkıntılı olabilir.

Yiğithan bey öncelikle değerli tavsiyeniz için teşekkür ederim. sanırım siz de sağlık sektöründesiniz. Bir dr beyefendi görüşünü, izlemini veya bir araştırmayı paylaşmış, ben de inandığımdan değil kahve ile alakalı olduğu için alıntılayıp paylaştım. Burada okuyan arkadaşlar da tedavi amaçlı kahve tüketen değil belli oran da zaten rutin kahve tüketen kişiler, form üyeleri arasında karaciğer rahatsızlığı olan arkadaşlarda belki de plasebo etkisi yaratır bu iyi bir şey değil mi?

Unutmayalım ki gıda lobileri sağlık lobileriyle kol kolalar.
Suni sağlıksız ya da üretimi daha kolay olan ancak insan için zararlı olan bitkisel yağlar senelerdir hırla satılırken tereyağ, hayvansal yağları kötüleyen bir sağlık sektörünün varlığı mevcut.
@Ali Aytaç bey gibi uzun süredir dönemsel olarak ketojenik dönemsel olarak düşük karbonhidratlı ama sağlıklı (hayvansal ve zeytinyağı) açısından zengin beslenme biçimiyle beslenmekteyim. Yaptırdığım her testte doktrolar değerlerimin iyi olduğunu söylemekte.
Kahve de benzer olarak uzun zmandır hep günde 1 fincanı geçmesin diye nitelendirilen bir içecek, hep zarar olarak atfedilen bir içecek.
o yüzden çıkan haberler magazinsel yüzeyde oluyor hep. eğer ki kafeinle probleminiz yoksa, hatta spor yapıyorsanız kahve büyük bir yardımcı günlük yaşantıda.

o yüzden çıkan haberler magazinsel yüzeyde oluyor hep. eğer ki kafeinle probleminiz yoksa, hatta spor yapıyorsanız kahve büyük bir yardımcı günlük yaşantıda.

küçük bir ekleme: spor yapılıyorsa kafein kullanımı belirli bir dozajı (yaş, kilo ve yak endeksiyle mg hesabı yapılıyor) aşmamalı. hem diüretik olması, hem de kan sulandırarak dolaşımı hızlandırması sebebiyle (çoğu kişide az da olsa) tehlike yaratabiliyor. Özellikle L-Carnitine kullanımında buna dikkat edilmesi gerekiyor. Caffeine ile zenginleştirilmiş L-Carnitin içecekleri de var (ben de ondan kullanıyorum), bunların kullanıldığı günlerde kahve tüketiminde özellikle dikkat edilmeli.

Geri