• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvenin hakkını vermek?

ShaidarHaran

Barista
İsim
Yasin
Daha fazla  
İsim
Yasin
Merhabalar;
90 puan ortalamalı bir kahve aldık. Kahvenin hakkını vermek için ,yani notalarını tam anlamıyla alabilmek için, hangi demleme yöntemi daha iyi olur? Mesela filtre kahve makinesiyle demlesek hepsini alamayız ama v60 ile demlesek hepsini alabilir miyiz? Ya da espresso?
v60 da zor yani. sizce hangi ekipman demleme tarzı en iyi kahve notalarını aldırır.
teşekkürler

@ShaidarHaran Selamlar,

@teyyaredenkahve Levent Abi'ye katılıyorum,doğru teknik ve tecrübe ile iyi kahve elde edilebilir.

Damak tadınız ve zevkiniz nasıl bir kahveye yatkın ise o demleme yöntemini seçip deneyim ve tecrübe kazanarak ilerleyebilirsiz.

@ShaidarHaran Tekrar Selamlar,

Doğru teknikten kastım yine damak tadınıza göre doğru teknik yani bir nevi doğru reçete de diyebiliriz buna,yanlış anlaşılmamak için düzeltmek istedim.

Çünkü doğru teknik nedir diye bir soru belirebilir insanın kafasında. :giggle:

Aslında tüm söylemim aynı kapıya çıkıyor o da "ben hangi kahveyi/hangi yöntemden alınan çıktıyı seviyorum" seviyorum.

Aynı çekirdeği türk kahvesi derecesinde öğüterek ve doğru bir reçete ile demleyerekte hakkını verebilirsiniz.

aynı kahveyi orta kalite bir filtre kahve makinesiyle demlemek bütün notalarını çıkartamaz mı? Yoksa v60 tarzı demlemelere spinlere filan dikkat ederek demlemek gerekir?

aynı kahveyi orta kalite bir filtre kahve makinesiyle demlemek bütün notalarını çıkartamaz mı? Yoksa v60 tarzı demlemelere spinlere filan dikkat ederek demlemek gerekir?
elinizde ne kadar kahve var? youtube'da filtre kahve makinesi ile demlerken neler yapabilirsiniz şeklinde bir videom vardı.

filtre kahve makinesi de kullanılabilir tabii ki. önemli olan o çekirdek için ideal çözünmeyi sağlayacak öğütüm ve süre.

Bu tarz sorular çok genel bir şekilde soruluyor ve bulmacanın parçalarını teker teker bulmaya çalışır gibi hissediyorum :)
  • kahve nedir? kavurucu, vs
  • su nedir?
  • öğütücü nedir?
  • makine nedir?
  • vs
  • vs

@ShaidarHaran Tekrar Selamlar,

Ben bir mokapot kullanıcısıyım fakat filitre yada espresso demlerken olsun değişkenler ile kendi damaktanız ve zevkinize uygun olanı bulabilmek adına oynamanıza izin veren bir demleme yöntemi tercih etmeniz sanırım daha doğru olacak.

Forumumuzda filitre kahve demlemek hususunda benden daha fazla bilgi, farklı demleme yöntemlerinde tecrübe ve pratiğe sahip @teyyaredenkahve Levent Abi gibi yada @PepukKahve İsmail Abi gibi kişiler varken benim yorum yapmam çok doğru olamayacaktır.Levent Abi ve İsmail Abi'nin yönetiminde youtube de KahveMasası adında bir kanalları var,bence orada size çok faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

Genel olarak bilgi almak aklıma takılanı sormak için açmıştım. V60 ile sanki daha çok emek gerektiriyor ama daha çok mutlu ediyor uğraşırsan. Teşeklürler

Geri