• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvemin rengi neden böyle?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cms21

Barista
İsim
Çağrı
Merhaba. 6 Ocak'ta sipariş ettiğim Kenya AA kahvemi french press için öğütüp kullandım. Fakar french presste aşırı değişik bir renk oluşturdu. kokusu da çok kötüydü. denemek için başka bir kahvemle sonrasında yaptığımda hiçbir sorun olmadığını fark ettim. kullandığım su nestle pure life uludağ. bu renk ve koku neden oluşmuş olabilir? (french press temizdi, yabancı cisim yoktu, 12gram kahve 200ml su oranıyla yapmıştım.)

Ekli dosyalar

• 20210117_010245_640x479.jpg
    20210117_010245_640x479.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 106
  • 20210117_010312_640x479.jpg
    20210117_010312_640x479.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 73
  • 20210117_010346_640x479.jpg
    20210117_010346_640x479.jpg
    66.8 KB · Görüntüleme: 108
Kahveyi nereden almıştınız? Öğütüm kalınlığı ve süre gibi konularda da sıkıntılı olabilir.

Açık kavrum olduğu zaman bende de benzer renk olabiliyor fakat koku konusunda bir fikrim yok.

Bence öğütümü incelterek deneyin süreyi de arttırmaya çalışın. Ciddi sorun varsa iletişime geçerseniz illa ki yardımcı olurlar. Sanalbaharat kenyası içiyorum şu an ve görüntünün bununla alakası yok.

Bence öğütümü incelterek deneyin süreyi de arttırmaya çalışın. Ciddi sorun varsa iletişime geçerseniz illa ki yardımcı olurlar. Sanalbaharat kenyası içiyorum şu an ve görüntünün bununla alakası yok.
açıkçası hoffmann metoduyla demlerim hep. yani v60dan bir tık kalın bir öğütümle yaptım. süre de ortalama 8dk civarındaydı ama yine de böyle bir sonuç ortaya çıktı. insanları da boş yere suçlu gibi hissettirmek istemiyorum. bundan sonra etiyopya adado ile demledim gayet normal ve güzeldi ama.

Adadoya kıyasla çekirdeklerin görüntüsünde bir sorun varsa dediğim gibi iletişime geçmenizde yarar var. Firmayı suçlayacakmış gibi düşünmeyin ben de arada sorular soruyorum mail atıyorum :) Tavsiyem daha ince öğütümle denemenizden yana ama.

Adadoya kıyasla çekirdeklerin görüntüsünde bir sorun varsa dediğim gibi iletişime geçmenizde yarar var. Firmayı suçlayacakmış gibi düşünmeyin ben de arada sorular soruyorum mail atıyorum :) Tavsiyem daha ince öğütümle denemenizden yana ama.
hocam kahve çekirdekleri bu şekilde. üstteki iri olanlar kenya alttakiler etiyopya.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-01-17 at 01.43.38.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-17 at 01.43.38.jpeg
    41.1 KB · Görüntüleme: 98
Enteresan gerçekten bence az bir miktar kahve kullanarak cupping yapın. İnce ve standart öğütümlerinizi karşılaştırın derim. Kavrumda bi sorun vardır yüksek ihtimalle.

hocam tadı da çok iyi değildi çok sulu ve plastik gibiydi. kahveyi aldığımda v60 demlemelerimde böyle bir sorun fark etmedim. şimdi french presste fark ettim.
V60 yaparken koku, tad normal diyorsunuz. Kahvede sorun yoktur o halde muhtemel. Frenchpressteki renk bence normal. İnce gibi fp ye göre. Kavrum renginden dolayı fark olur. Toz da bulanıklaştırmış.

kahve ögutümde cok toz uretmişe benziyor

hocam kahve çekirdekleri bu şekilde. üstteki iri olanlar kenya alttakiler etiyopya.
Bu çekirdeklerden biri natürel biri yıkanmış, birebir aynı şekilde öğütüp demleseniz bile görsel olarak fark olması gayet olası diye düşünüyorum.
Eğer degirmeniniz toz üretmeye eğilimli bir ürün ise fark daha da açılabilir.

Bu çekirdeklerden biri natürel biri yıkanmış, birebir aynı şekilde öğütüp demleseniz bile görsel olarak fark olması gayet olası diye düşünüyorum.
Eğer degirmeniniz toz üretmeye eğilimli bir ürün ise fark daha da açılabilir.
elimde olan adadodan başka yirgacheffe de var yıkanmış. bununla da denedim yine aynı sorun devam ediyor. zaten sorun başka kahveyle kıyaslayınca kötü durması değil. kahve tadı yok ve plastik gibi bir aroma geliyor sadece.

Geri