Merhaba kendime ilk defa değirmen almış bulunmaktayım ve ilk defa kendi demlediğim taze kahveleri tadıcam. Size sorum kahve çekirdekleri ne zaman bayatlamaya başlar? Ne zamandan sonra ilk öğüttüğümde aldığım tadları artık alamam?
Degasing süresi (10 gün) geçtikten sonra ağzı kapatılmış cam kavanoza alıyorum. Acaba hiç kavanoza almasam kendi paketinde tutsam daha mı doğru olur?merhaba aslında bu biraz da çekirdeğe ve saklama koşulunuza bağlı bazı çekirdekler durdukça daha güzelleşiyor mesela
Zipli paketlerde tutmanız daha iyi olur evetDegasing süresi (10 gün) geçtikten sonra ağzı kapatılmış cam kavanoza alıyorum. Acaba hiç kavanoza almasam kendi paketinde tutsam daha mı doğru olur?
aslında 10 günden sonra bile çok az bir miktar gaz salgılamaya devam ediyor kavanoz vakumlu değilse ben kendi paketinde tutmayı tercih ederim hem valfli pakete elinizle bastırarak içinde minimum hava kalmasını sağlayabilirsiniz kavanozda bu mümkün değil . Güneş ışınlarının da kahveye bir olumsuz etkisi var kavanoz şeffafsa bir miktar uv geçirecektir içineDegasing süresi (10 gün) geçtikten sonra ağzı kapatılmış cam kavanoza alıyorum. Acaba hiç kavanoza almasam kendi paketinde tutsam daha mı doğru olur?
Degassing bittikten sonra, kavanozda veya paket içinde saklamanın çok fark olacağını düşünmüyorum.Degasing süresi (10 gün) geçtikten sonra ağzı kapatılmış cam kavanoza alıyorum. Acaba hiç kavanoza almasam kendi paketinde tutsam daha mı doğru olur?
Evet güneş almayan bir yere koyduğumuzda bence de pek fark olmaz. Ancak kavanoz büyük kahve az olduğunda içinde oksijen daha fazla birikeceginden bu bir dezavantaj olabilir pakete göre...Degassing bittikten sonra, kavanozda veya paket içinde saklamanın çok fark olacağını düşünmüyorum.
Zehirlenmezsiniz garip bir durum yoksa da tadı güzel olmazBenim elimde 1.5 senelik kahveler var. Bir dönem içmeyi birakmak zorunda kalmistim oyle duruyorlardi dolapta.
Bunlarda soguk demleme yapsam zehirlenir miyim![]()
Bende de Marttan kalma adado vardı cold brew harmanıma karıştırdım, yaptım iyi olduMerhaba, 15 Nisan kavrumlu etiyopya adado kahvemi vakumlu kutuda saklıyorum ama tam kapatamamışım ya da çantamda açılıp hava almış ve yaklaşık 150gr kahve bayatladı. Türk kahvesi olarak denedim ama olmadı. Ne önerirsiniz? Cold brew yapsam o bayat tad gider mi acaba? Ya da dondurmalı kahveler var affogato sanırım. Gübre olmasın lütfen güzelim kahve![]()
Arkadaşlar, ocak kavrum tarihli ogutulmus olarak 1 kilo filtre kahve aldim Kafein Kultur den. 250 ser grlik 4 Paket halinde. Öğütülmüş kahve 2 hafta da bayatlar diye okumuştum bir yerde. Valfli paketlerin delikli kısmını bantlayip poşet içerisinde buzluğa attim. Bu kahvelerin 1 ay tazeliğini, yani aromalarini koruma ihtimali var mıdır?
İçindeki havayı boşaltıp, hava ile olan temasını keserek bayatlama süresini bir miktar geciktirebilirsiniz belki fakat öğütülmüş kahvenin yüzey alanı büyüdüğü için çekirdeğe göre daha hızlı bayatlayacaktır.Arkadaşlar, ocak kavrum tarihli ogutulmus olarak 1 kilo filtre kahve aldim Kafein Kultur den. 250 ser grlik 4 Paket halinde. Öğütülmüş kahve 2 hafta da bayatlar diye okumuştum bir yerde. Valfli paketlerin delikli kısmını bantlayip poşet içerisinde buzluğa attim. Bu kahvelerin 1 ay tazeliğini, yani aromalarini koruma ihtimali var mıdır?