• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvem ne zaman bayatlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utkucan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utkucan

Barista
İsim
utkucan
Daha fazla  
İsim
utkucan
Değirmen
Timemore C2
Merhaba kendime ilk defa değirmen almış bulunmaktayım ve ilk defa kendi demlediğim taze kahveleri tadıcam. Size sorum kahve çekirdekleri ne zaman bayatlamaya başlar? Ne zamandan sonra ilk öğüttüğümde aldığım tadları artık alamam?

merhaba aslında bu biraz da çekirdeğe ve saklama koşulunuza bağlı bazı çekirdekler durdukça daha güzelleşiyor mesela

Kahveye ve kavruma göre değişkenlik gösterir ama genel olarak kahvelerin pik dönemleri 10. ile 30. Gün'ü arası. Aromaların Zayıflamaya başladıgı dönem 30 - 45 Gün diyebilirim tabi doğru saklama koşullarında. Ama İstisnalar olabilir kimi kahve 18. Günüde notaları kaybetmeye başlar kimi kahve 30. Gününde en iyi haline ulaşabilir :)

Son düzenleme:
Ben de çekirdek alıyorum, genelde aldığım firmaların paketlerinde saklıyorum tabii özellikle de ilk önce kahvenin kalitesi ikinci olarak ta pakete dikkat ediyorum, geçenlerde hepsiburadadan "Mamba Cafe Kenya" Çekirdek almıştım, ambalajı zipliydi, 3 hafta oldu kendi paketi iyi koruyor kahve tadını kaybetmedi gibi, gerçi kahve çok kuvvetliydi zaten espressoda harika oldu, belki cinsine göre de değişebilir.

Degasing süresi (10 gün) geçtikten sonra ağzı kapatılmış cam kavanoza alıyorum. Acaba hiç kavanoza almasam kendi paketinde tutsam daha mı doğru olur?
Zipli paketlerde tutmanız daha iyi olur evet

Degasing süresi (10 gün) geçtikten sonra ağzı kapatılmış cam kavanoza alıyorum. Acaba hiç kavanoza almasam kendi paketinde tutsam daha mı doğru olur?
aslında 10 günden sonra bile çok az bir miktar gaz salgılamaya devam ediyor kavanoz vakumlu değilse ben kendi paketinde tutmayı tercih ederim hem valfli pakete elinizle bastırarak içinde minimum hava kalmasını sağlayabilirsiniz kavanozda bu mümkün değil . Güneş ışınlarının da kahveye bir olumsuz etkisi var kavanoz şeffafsa bir miktar uv geçirecektir içine

Anladığım kadarıyla kahve stoğumu 1 aylık süreçlerde tüketmek için herhangi bir saklama ekipmanı gerekmiyor. Kendi paketlerinde durmaları yeterli. Teşekkürler herkese.

Degassing bittikten sonra, kavanozda veya paket içinde saklamanın çok fark olacağını düşünmüyorum.
Evet güneş almayan bir yere koyduğumuzda bence de pek fark olmaz. Ancak kavanoz büyük kahve az olduğunda içinde oksijen daha fazla birikeceginden bu bir dezavantaj olabilir pakete göre...

Benim elimde 1.5 senelik kahveler var. Bir dönem içmeyi birakmak zorunda kalmistim oyle duruyorlardi dolapta.
Bunlarda soguk demleme yapsam zehirlenir miyim :)

Benim elimde 1.5 senelik kahveler var. Bir dönem içmeyi birakmak zorunda kalmistim oyle duruyorlardi dolapta.
Bunlarda soguk demleme yapsam zehirlenir miyim :)
Zehirlenmezsiniz garip bir durum yoksa da tadı güzel olmaz

3 haftadan sonra hissedilir bir bayatlama olur. 1.5-2 aya kadar da içilebilir kıvamda kalır sonrası midenize kalmış.

Merhaba, 15 Nisan kavrumlu etiyopya adado kahvemi vakumlu kutuda saklıyorum ama tam kapatamamışım ya da çantamda açılıp hava almış ve yaklaşık 150gr kahve bayatladı. Türk kahvesi olarak denedim ama olmadı. Ne önerirsiniz? Cold brew yapsam o bayat tad gider mi acaba? Ya da dondurmalı kahveler var affogato sanırım. Gübre olmasın lütfen güzelim kahve :)

Merhaba, 15 Nisan kavrumlu etiyopya adado kahvemi vakumlu kutuda saklıyorum ama tam kapatamamışım ya da çantamda açılıp hava almış ve yaklaşık 150gr kahve bayatladı. Türk kahvesi olarak denedim ama olmadı. Ne önerirsiniz? Cold brew yapsam o bayat tad gider mi acaba? Ya da dondurmalı kahveler var affogato sanırım. Gübre olmasın lütfen güzelim kahve :)
Bende de Marttan kalma adado vardı cold brew harmanıma karıştırdım, yaptım iyi oldu

Arkadaşlar, ocak kavrum tarihli ogutulmus olarak 1 kilo filtre kahve aldim Kafein Kultur den. 250 ser grlik 4 Paket halinde. Öğütülmüş kahve 2 hafta da bayatlar diye okumuştum bir yerde. Valfli paketlerin delikli kısmını bantlayip poşet içerisinde buzluğa attim. Bu kahvelerin 1 ay tazeliğini, yani aromalarini koruma ihtimali var mıdır?

Arkadaşlar, ocak kavrum tarihli ogutulmus olarak 1 kilo filtre kahve aldim Kafein Kultur den. 250 ser grlik 4 Paket halinde. Öğütülmüş kahve 2 hafta da bayatlar diye okumuştum bir yerde. Valfli paketlerin delikli kısmını bantlayip poşet içerisinde buzluğa attim. Bu kahvelerin 1 ay tazeliğini, yani aromalarini koruma ihtimali var mıdır?

Ekonomik olması sebebiyle bu şekilde alım yapıyoruz farkındayım ama amaç taze kahve içmekse öğütülmüş olarak kiloluk alım yapmak pek mantıklı değil. Her türlü market kahvesinden iyi kahve içersiniz yine de tabi.

Bu arada zorda kalınca fazla kahvem olunca ben de aynısını yapıyorum tek fark ben çekirdek halinde atıyorum. Çekirdek halinde bile kahvenin performansı düşüyor.

İçindeki havayı boşaltıp, hava ile olan temasını keserek bayatlama süresini bir miktar geciktirebilirsiniz belki fakat öğütülmüş kahvenin yüzey alanı büyüdüğü için çekirdeğe göre daha hızlı bayatlayacaktır.

İkinci el de olsa bütçenize uygun bir değirmen almanız daha sağlıklı olacaktır.

Geri