• Hoşgeldin 2021
    Yeni yılınız kutlu olsun sevgili kahve kulübü üyesi Ziyaretçi . Yeni yıl dileklerinizi vei diğer kahve kulübü üyelerine dileklerinizi bu konudan yazabilirsiniz.

Kahvede Su Sıcaklığını Ayarlama

Corvo

Aktif Üye
Merak ettiğim bir konu var, kahvenin underextract veya overextract olmasına göre, seyrekliğine yoğunluğuna göre öğütüm boyutunu, oranı, döküş süresine karar verebiliyoruz ancak sıcaklık için "ben bu kahveyi şu derecelerde demlemeliyim" olayını neye göre karar veriyoruz?

Standart olarak tüm demlemeleri 92 dereceyle yapıyorum, 88 derecelere kadar düşüyor tabi demlemenin sonlarına doğru. Daha esnek olmak için-tabi gerekiyorsa- tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler
 

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Editör
Sıcaklık da diğer etkenler gibi, extraction’ı ayarlar. Arttıkça çözünme (extraction) artar.

Belki şu yardımcı olabilir:

 

UserName

Aktif Üye
İyi bir çözünme için mümkün olduğunca yüksek derece kullanılmalı ancak ben genellikle kavrum derecesine göre ayarlıyorum. Yüksek sıcaklıklardan (96C gibi) gene de kaçınılmamalı, plastik v60‘la 8-10 derece kayıp olduğu göz önünde bulundurmak lazım. Kahve çekirdeğinin türü de önemli, sanırım pacamara gibi bazı düşük yoğunluklu türler yüksek sıcaklığa gelemiyorlar.
 
Üst