• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvede Su Sıcaklığını Ayarlama

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Üye
Merak ettiğim bir konu var, kahvenin underextract veya overextract olmasına göre, seyrekliğine yoğunluğuna göre öğütüm boyutunu, oranı, döküş süresine karar verebiliyoruz ancak sıcaklık için "ben bu kahveyi şu derecelerde demlemeliyim" olayını neye göre karar veriyoruz?

Standart olarak tüm demlemeleri 92 dereceyle yapıyorum, 88 derecelere kadar düşüyor tabi demlemenin sonlarına doğru. Daha esnek olmak için-tabi gerekiyorsa- tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler
 
Sıcaklık da diğer etkenler gibi, extraction’ı ayarlar. Arttıkça çözünme (extraction) artar.

Belki şu yardımcı olabilir:

 
İyi bir çözünme için mümkün olduğunca yüksek derece kullanılmalı ancak ben genellikle kavrum derecesine göre ayarlıyorum. Yüksek sıcaklıklardan (96C gibi) gene de kaçınılmamalı, plastik v60‘la 8-10 derece kayıp olduğu göz önünde bulundurmak lazım. Kahve çekirdeğinin türü de önemli, sanırım pacamara gibi bazı düşük yoğunluklu türler yüksek sıcaklığa gelemiyorlar.
 
Geri
Üst