• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvede Odunsu Tat Sorunu

Şu an elimdeki arsosala'nın sonunu demledim. Odunsuluk hala var ama az var. Tatlılığı kaybetmeden veya genel bir odunsuluk almadan önce de bu kahvede hafif bi odunsuluk almıştım aslında v60'ta. O yüzden şu an çok emin olamadım. Ama daha içilebilir bir kahve oldu.

Neler yaptım.

1. Değirmeni söküp hafif bir temizlik yaptım.

2. 10 ppm lik kipa suya 180 ppm lik musluk (evet musluk) suyu katıp 80 ppm lik bir su hazırladım.

3. Süreyi azaltmak için klik yükselttim. C2 21 klik

4. Kahve yatağında son 10 ml kala dripper ı kaldırdım. Bitiş: 3.00

5. Ben direkt fincana demliyorum ve kaşıkla iyice karıştırıyorum. Ancak bazen ilk yudum çok tatsızken ikinci yudum bambaşka, ortalar bambaşka ve sonlar da başka oluyordu. "Yani tatsızlık, tatlılık, odunsuluk, lezzetli" gibi bir şey bile oluyordu. Bundan hareketle kahve acaba karışmıyor mu diye düşünüp 3 4 kez bir fincandan baska bir fincana aktardım. Bu mu etki etti bilmiyorum ama şu an öyle bir sorun yaşamadım.

Şu an fincanın sonlarındayım ve kötü bir tat yok gibi. Umarım bu çekirdeğe mahsus bir odunsuluk almışımdır en başta. Tabi yarın doğru düzgün yüksek ppm bir su ile benzer işlemleri farklı kahvelerde deneyince (ay hadi inşallah) belli olacak. Umutsuzum ama bakacağız.
Bardaktan bardağa ben de alıyorum da bazen içim rahat etmeyip 5-6 kere yapıyorum o durumda kahvede oksidizasyon çok hızlı oluyor, artık yapmıyorum o yüzden, karafa demleyip ciddi swirl yapıyorum demleme bitince. Sonucunuz umutlu gibi duruyor, hem musluk suyu kullanmışsınız yani ne çıktıysa iyidir, umarım yarın düzgün suyla istediğiniz sonuca ulaşırsınız

@nuclearmoonrise bu arada alakasi pek yok ama cam bardak da cok farkediyor.Ben zwilling cift cidarli aldım onda ictigim kahveler daha hafif ve soft geliyor.Seramiklerdeki kahve daha bitter geliyor aşiri bir fark oluyor arada.Cam bardak da dene
İstersen
Malzemeden çok bardağın tasarımıyla ilgili olabilir. Geniş ağızlı bardaklar sıvıyı tüm dilinize yayarken, daha dar ağızlı veya küçük bardaklar direkt dilin ortasından boğaza gönderdiği için alacağınız profil de değişiyor. Kruve bardakların ağız tasarımları da bu prensibi kullanıyor örneğin (başka özellikleri de var tabii de bu da etkenlerden birisi).

Ama malzemenin de etkisi olabilir, en kötü ihtimalle soğuma hızını etkileyecektir. Ben her gün çift cidarlı camla içsem de porselen bardağım psikolojik olarak daha çok hoşuma gidiyor, o da dolayısıyla tecrübemi etkiliyordur ister istemez.

Son düzenleme:
Bugün markete gidip bu sefer Erikli Uludağ, Nestle Uludağ ve Abant aldım.

Degassing'ten sonraki ilk hafta ayıla bayıla içtiğim fakat son 1 haftadır içilemez veya vasat sonuçlar aldığım Clean Cup El Salvador'unun son 21 gramını sitelerindeki tarifle Nestle Uludağ (95 ppm) kullanarak bir V60 demledim. Her yudumda "şimdi geliyor mu odunsuluk" diye düşündüm ama yok öyle bir şey. Baştan sona ne acılık ne odunsuluk ne de tatsızlık. Tamamen tatlılık ve lezzetli portakal asiditesi vardı. İlk zamanlarında içtiğim kadar lezzetli olmasa da %90 oranında o demlemelerime yakındı. Zaten ilk haftaki kadar lezzetli olmasını bekleyemeyiz :)

Şu anlık sorunu çözdüm gibi duruyor. Umarım diğer kahvelerde, diğer tariflerde ve Aeropress'te de aynı sonucu alırım.

Üzeri küllenen konuya bir katkı olsun:

Dün ve bugün Circulor Etiyopya Konijo demledim. İki farklı reçete kullandım.

Odunsu denilen tadı en yoğun aldığım demleme bugün yaptığımdı

Tıkanma yaşadım ve bununla birlikte süreler çok uzadı. Natural bir Etiyopya’dan beklendiği gibi kahvede toz oranı fazlaydı ve ben de swirl yaptım.

demem o ki, kahvede odunsu tat yoğunlaştıysa ve asidite namına bir şey kalmadıysa tıkanmadan kaçmayı tavsiye ediyorum.

Üzeri küllenen konuya bir katkı olsun:

Dün ve bugün Circulor Etiyopya Konijo demledim. İki farklı reçete kullandım.

Odunsu denilen tadı en yoğun aldığım demleme bugün yaptığımdı

Tıkanma yaşadım ve bununla birlikte süreler çok uzadı. Natural bir Etiyopya’dan beklendiği gibi kahvede toz oranı fazlaydı ve ben de swirl yaptım.

demem o ki, kahvede odunsu tat yoğunlaştıysa ve asidite namına bir şey kalmadıysa tıkanmadan kaçmayı tavsiye ediyorum.
Ben de böyle tecrübe ettim. Bu konuda yaşadığım sorun daha başkaydı ama özellikle etiyopya kahvelerinde süre uzayınca büyük ihtimal odunsu tat ortaya çıkıyor.

Geri