Berke Yılmaz
Üye
- İsim
- Berke Yılmaz
Daha fazla
- İsim
- Berke Yılmaz
- Espresso Makinesi
- Rocket Giotto V
- Değirmen
- Ceado E5SD
- Ekipmanlar
- V60, Timemore Fish
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Hayır
Bardaktan bardağa ben de alıyorum da bazen içim rahat etmeyip 5-6 kere yapıyorum o durumda kahvede oksidizasyon çok hızlı oluyor, artık yapmıyorum o yüzden, karafa demleyip ciddi swirl yapıyorum demleme bitince. Sonucunuz umutlu gibi duruyor, hem musluk suyu kullanmışsınız yani ne çıktıysa iyidir, umarım yarın düzgün suyla istediğiniz sonuca ulaşırsınızŞu an elimdeki arsosala'nın sonunu demledim. Odunsuluk hala var ama az var. Tatlılığı kaybetmeden veya genel bir odunsuluk almadan önce de bu kahvede hafif bi odunsuluk almıştım aslında v60'ta. O yüzden şu an çok emin olamadım. Ama daha içilebilir bir kahve oldu.
Neler yaptım.
1. Değirmeni söküp hafif bir temizlik yaptım.
2. 10 ppm lik kipa suya 180 ppm lik musluk (evet musluk) suyu katıp 80 ppm lik bir su hazırladım.
3. Süreyi azaltmak için klik yükselttim. C2 21 klik
4. Kahve yatağında son 10 ml kala dripper ı kaldırdım. Bitiş: 3.00
5. Ben direkt fincana demliyorum ve kaşıkla iyice karıştırıyorum. Ancak bazen ilk yudum çok tatsızken ikinci yudum bambaşka, ortalar bambaşka ve sonlar da başka oluyordu. "Yani tatsızlık, tatlılık, odunsuluk, lezzetli" gibi bir şey bile oluyordu. Bundan hareketle kahve acaba karışmıyor mu diye düşünüp 3 4 kez bir fincandan baska bir fincana aktardım. Bu mu etki etti bilmiyorum ama şu an öyle bir sorun yaşamadım.
Şu an fincanın sonlarındayım ve kötü bir tat yok gibi. Umarım bu çekirdeğe mahsus bir odunsuluk almışımdır en başta. Tabi yarın doğru düzgün yüksek ppm bir su ile benzer işlemleri farklı kahvelerde deneyince (ay hadi inşallah) belli olacak. Umutsuzum ama bakacağız.