• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvede Odunsu Tat Sorunu

Sebzemsi tatla karşılaşmadım daha ama buram buram odunsu olduğunu söyleyebilirim. Hatta bazen içilmeyecek kadar. İncede de ortada da kalın öğütümde de sonuç aynı. Farklı tariflerde aynı. Ne yapacağım bilmiyorum.
Hiç bilgim yok tabii ama kullandığınız ekipmanların deforme olması sonucu ortaya çıkmış bir durum olabilir mi?

Buradaki profesyonel arkadaşların aklına gelmeyen bir durum ise gözden kaçan küçük, amatör bir detay nedeniyle böyle bir durum çıkmış olabilir. Bazen çok komplike düşünmekten, basit detaylar kaçabiliyor.
 
Z.karaca La gallineta ilk demlememde tatli bi kahve oldu, icimi keyifliydi. Sonraki demlemelerde odunsu mu tam emin olamasam da içimi keyifsiz bir kahveye döndü. Tadim notlarini hic yakalayamadim. (V60 ile demleme)
 
Kullandığınız filtre ve bitiş süresi nedir?
 
Bu sorundan bende şikayetçiyim. Acı bulduğum bir kahveyi bir tik kalın öğüttüğümde ne yaparsam yapayım odunsu çiğ tatlardan kurtulamıyorum.
 
Artık iyi kahveler yapıyorum derken tam anlamıyla başa döndüğümü hissediyorum şu an. Önce tatlılığı tekrar kaybedip buldum. Şimdi de yine neyden kaynaklandığını bilmediğim odunsuluğa geldik. Yordun be kahve.
 
Kahveyi çözüp çözemediğimizi basitçe test edecek birşey olsa keşke. Bence temel problem biz kahveyi ya çok çözüyoruz ya da hiç çözemiyoruz.
Filtre kahve makinesinden kötü kahve yapmayı başka türlü açıklayamıyorum yoksa.
 
Odunsuluk genelde kavrum hatası kaynaklıdır. Demleme hatası ile odunsu yapılabilen bir kahve görmedim diyebilirim.
Clean Cup arsosala'sından çok güzel kahveler elde ediyordum hem aeropress'te hem v60'ta. Şimdi aeropress'te asidite tamamen kayboldu. V60'ta da odun suyu içmeye başladım. Kawa etiyopya bensa ve yine Kawa uganda'sında da aynı problem var. (Yani ben bu kahvelerde de odunsu tat alıyorum demek istedim. Kahvelerde sorun olduğunu sanmıyorum).
 
Kahveyi öğüttükten sonra ortaya çıkan o sarı kabuklar böyle bir tada neden olur mu?
Pek sanmıyorum, chaff'i özel olarak demleyenler veya deney yapanlar hep neredeyse hiçbir tadı/rahatsız edici tadı olmadığını belirtiyor, Emi Fukahori ve Ray Murakava geliyor aklıma ilk olarak
 
Sitrik tadlar barındırmayan başka şeylerin tadımında da benzer sorunlar yaşıyor musunuz?

Korkutmak istemem abi Covid olduğum şüphesini ilk kez sabah kalkıp kahve çekirdeğimden saman kokusu aldığımda ve ekşi şeyler harici pek bir tad alamadığımı farkettiğimde duymuştum, sonra da haklı çıktım.

O dönem kahvelerin verdiği tadı şu an bile tarif edemiyorum, öyle garipti yani.
 
Sitrik tadlar barındırmayan başka şeylerin tadımında da benzer sorunlar yaşıyor musunuz?

Korkutmak istemem abi Covid olduğum şüphesini ilk kez sabah kalkıp kahve çekirdeğimden saman kokusu aldığımda ve ekşi şeyler harici pek bir tad alamadığımı farkettiğimde duymuştum, sonra da haklı çıktım.

O dönem kahvelerin verdiği tadı şu an bile tarif edemiyorum, öyle garipti yani.
konu 4 aydır açık neredeyse 4 aydır korona değildir heralde
 
Ben biliyorum
O tadı.Hep etiyopya kahvelerinde olur böyle sanki ot yemis gibi.Kahve oyle oluraa başka tat vermez hatta bazen acı ot olur bazen sulu ot.İki tane sebebi var.
1- su çozemiyor
2- kahve toz yapiyor ve demleme 3 dakikalari buluyor.
Bu ikisini çoz sorun kalmaz.Ben bu sorunu 8 aydie yaşiyorum guven bana
 
Geri
Üst