nuclearmoonrise
Üye
Merhaba birkaç haftadır ince öğütüm (c2-16) kullanarak @orkunustel tarifiyle kahve demliyordum.
Bu öğütüm kahvedeki acılığı genellikle azaltsa da odunsu tat gelmeye başladı. İnternette ince öğütmenin odunsu tat yaratabileceğini okudum. Bu yüzden bu aralar da kasuya ile demliyorum (c2-23). Bazı kahvelerde daha iyi sonuç verse de odunsu tattan kurtulamadım.
Bir başka kaynakta da uygun olmayan saklama koşullarından ötürü odunsu tat oluşabilir denmiş. Kahveleri kendi paketlerinde saklıyorum ve 5-6 günlük kahvede bile odunsu tat aldım.
Bu tat genel olarak asidik kahvelerde karşıma çıkıyor. Asidik olmayan amerika kahvelerinde hissetmiyorum.
Kağıt filtre kaynaklı olabilir mi diye düşündüm ancak 100-150 ml kadar ıslatıyorum filtreyi.
Nestle uludağ ve kipa su ile demledim ikisinde de odunsu tat aldım.
Şu an z. karaca burundi muhanga içiyorum. Bence gayet güzel kahve ama şu anki demlememde odunsuluk çok yoğun.
Sorunun neyden kaynaklı olduğunu bilen var mı? Ne tavsiye edersiniz.
Bu öğütüm kahvedeki acılığı genellikle azaltsa da odunsu tat gelmeye başladı. İnternette ince öğütmenin odunsu tat yaratabileceğini okudum. Bu yüzden bu aralar da kasuya ile demliyorum (c2-23). Bazı kahvelerde daha iyi sonuç verse de odunsu tattan kurtulamadım.
Bir başka kaynakta da uygun olmayan saklama koşullarından ötürü odunsu tat oluşabilir denmiş. Kahveleri kendi paketlerinde saklıyorum ve 5-6 günlük kahvede bile odunsu tat aldım.
Bu tat genel olarak asidik kahvelerde karşıma çıkıyor. Asidik olmayan amerika kahvelerinde hissetmiyorum.
Kağıt filtre kaynaklı olabilir mi diye düşündüm ancak 100-150 ml kadar ıslatıyorum filtreyi.
Nestle uludağ ve kipa su ile demledim ikisinde de odunsu tat aldım.
Şu an z. karaca burundi muhanga içiyorum. Bence gayet güzel kahve ama şu anki demlememde odunsuluk çok yoğun.
Sorunun neyden kaynaklı olduğunu bilen var mı? Ne tavsiye edersiniz.