• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Zincirinin Son Halkası Neresidir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pacamara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hepinize merhaba arkadaşlar, kafelerdeki fiyatlandırma konusundaki mesajlara bakarak böyle bir tartışma konusu açmak istedim ?

Bildiğiniz gibi kahve sektöründe, tarladan fincana dediğimiz süreçte, çiftlik, tedarikçi, kavurucu ve kafe-barista şeklinde bir zincir tanımlıyoruz. Yine aynı başlıkta paylaşılan infografikte, kâr marjının en yüksek olduğu kısım kafe kısmı.

Bunların üstüne şunu da ekleyerek, sizce 'kahve'deki son kısım neresi ?

Kafelerin çoğu, tüm dünyada böyle aslında, sattığı kahveden daha fazla olarak süt ve süt ürünü satıyor.
Peki bu durumda, kafeler, kahve zincirinin mi yoksa süt ve sütlü mamüller sektörünün bir halkası mıdır ? :D
Atış serbest, haydi buyrun :D

kafenin kar marjı yüksek ama diğerleri kadar yüksek miktarda satmadığı için marjı yüksek tutmak zorunda kalıyor diye düşünüyorum.

daha çok süt satması sütçü yapmaz bence. türkiye'deki çoğu yemekçi de en fazla ekmek satıyor. bu onları nasıl fırın yapmıyorsa kahvecileri de sütçü yapmaz :D kahve ortak nokta çünkü. içeceklerin yüzde 90'ında kahve vardır diye düşünüyorum. bir latte yapıyorsun 300 ml ise 270'i süt desek ve en çok içilen içeceğin latte olduğunu öngörürsek kahvenin sütü yakalaması imkansız.

kafenin kar marjı yüksek ama diğerleri kadar yüksek miktarda satmadığı için marjı yüksek tutmak zorunda kalıyor diye düşünüyorum.

daha çok süt satması sütçü yapmaz bence. türkiye'deki çoğu yemekçi de en fazla ekmek satıyor. bu onları nasıl fırın yapmıyorsa kahvecileri de sütçü yapmaz :D kahve ortak nokta çünkü. içeceklerin yüzde 90'ında kahve vardır diye düşünüyorum. bir latte yapıyorsun 300 ml ise 270'i süt desek ve en çok içilen içeceğin latte olduğunu öngörürsek kahvenin sütü yakalaması imkansız.

Toptan ve perakende arasındaki fark da biraz var aslında. Bir şeyi belli bir hacimle sattığınızda, daha düşük marjlarla çalışırsınız. Örneğin petrol sektöründe, dağıtımcılar vs %1 - 1,5 gibi bir kar marjıyla çalışır. Yani 100 m dolar yapıyorsan, 1 milyon dolar kazanırsın :D

Peynirli sandviç çok gidiyorsa, yine de sütçü diyemez miyiz :D

Geri