• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve ve Uyku

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tetriser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kahve uykunuzu ne kadar etkiliyor?

• Dracula mod on.

Oy: 2 2.4%
  • Oldukça

Oy: 8 9.8%
  • Eh işte.

Oy: 20 24.4%
  • Neredeyse hiç.

Oy: 44 53.7%
  • Zzz...

Oy: 8 9.8%

• Kullanılan toplam oy
    82

Tetriser

Yeni Üye
Merhaba herkese. Kahve işine gerçek anlamda gireli çok çok kısa bir süre oldu. Damak tadımı geliştirme aşamasındayım ve forumları ve YouTube kanallarını hatim ediyorum bu aralar. Bu forumdaki de ilk konumu benim için önemli ve merak ettiğim bir konuda açmak istedim. :)

• Kahve içme sıklığınız ve uyku düzeniniz nasıl?​
  • Saat kaçtan sonra kahve içmiyorsunuz? (Sabah erkenden işe gitmek için erken uyumanız gerekiyorsa)​
  • Kahvenin aşırı uyanık tutma etkisi zamanla azalıyor mu? Öyleyse sizde ne kadar sürdü? Arkadaşlarım akşam kahve içiyor hemen ardından sızıp kalıyor. Ben içtiğimde gece 3 4'lere kadar Profesör Nash gibi takılıyorum.​
Sizde durumlar nasıl?

Öğleden sonra içersem uykumu etkiliyor. O yüzden ne içeceksem öğlene kadar içmeye çalışıyorum.

Kişiden kişiye etkisi değiştiği gibi, kullanım sıklığı ve süresine göre de etkisi farklılaşır.
Ama beklenen uykuyu açmasıdır. Kafeinin etkisi bilinen birşey.
Benim gibi uykususuzluk yaratmayanlarda uyku kalitesi düşer malesef. Daha az verim alırsınız uykunuzdan uyumadan 4 saat öncesine kadar kahve tavsiye edilmez o yüzden. Özellikle erken kalkıp işe gidenler için parantez açayım

Kahvenin uykuya etkisi kisinin kafein toleransina gore degisen bir durum. Duzenli olarak gunluk 300-400 mg kafein alan birinin kahve icerek uyanik kalmasi ya da uykusunu geciktirmesi icin 600-700 mg kafein tuketmesi gerek.

Kahve duzenli icildiginde zamanla aldiginiz kafeine karsi tolerans gelisiyor ve o miktar kafeinin kahve icmeyen biri uzerindeki etkisine gore icen kisideki etkisi cok az oluyor.

Konuyla ilgili okudugum bazi arastirma raporu ve makalelerde saglikli sayilabilecek sinirin kisinin kilosunun 0.5-0.6 kati kadar miligram kafein oldugu yonunde. Yani ornegin 90 kg olan ben icin 540 mg a kadar gunluk kafein tuketiminin "limitler" dahilinde oldugu. Tabi bu limitlerin dogrulugu her zaman bilimsel arastirma konusudur.

Sabah 20gr dan filtre öğle 15 gr dan bi filtre daha, demin double shot espresso içmiştim şimdi ikinci bardağı yaptım, 12 gibi herhalde rahat uyuya kalırım, yani şaka yapıyorum demek isterdim ama kahve bana uyku yaptığı bile oldu. Bünyeden bünyeye değişiyor, ben kendimi bildim bileli kahvenin bana bi etkisi olmadı ama zamanla toleransını arttıranlar da var tabi.

Bu saatte günün son kahvesi😄 Kafein toleransını aktivite seviyesi metabolizma hızı kas yoğunluğu da etkiliyor.

Spora haftaiçi 21:30 gibi gidiyorum önceki gece az uyuduysam gündüz iş üzerine spor yoğun geçtiyse ve fazla kahve tükettiysem (yoğun dediğim +1 gr sonrası) Santral sinir sistemi stimülanları ve yorgunluk etkisiyle uyuyamıyorum.

Kahveyi bitirip gozlerimi kapatsam uyurum. Ancak bazi zamanlar kaliteli uyku uyuyamadigimi da gozlemliyorum.

Gece uzun yola çıktığımda 1 lt den fazla içersem etkisini görüyorum.Tabi bütün petrollere de uğruyorum nerdeyse bu yüzden.Ancak gece bir bardak içince etkilemiyor bile.

Kahve uykuya dalmamı hiç etkilemiyor. Uyanık kalmak için kahve içmek hiçbir işe yaramıyor bende. Birkaç shot espresso içip de uykuya dalıp kesintisiz uyuyabilirim. Ancak yatmaya yakın (3 4 saat kala) içtiğim kahveler uykumun kalitesini inanılmaz bozuyor. Bedenim uyuyor ancak zihnim hep açık kalıyor sanki. Dışarıdan bakan biri bebek gibi uyuduğumu sanar ancak kalitesiz uykunun dinlenmeye katkısı çok az oluyor bende.

Öğleden sonra kafein alımı pek tavsiye edilmiyor lakin günlük rutin içinde kahve keyfini sadece öğleden önceye hapsetmek çoğumuz için imkansız gibi. Benim tüketimim limitler dahilinde o sebeple uykumu pek etkilemiyor. Kahve içme isteğini bastıramayanlar ve kafeinin kötü etkilerine maruz kalanlar için önerim küçük fincanlarda kahve içmeleri, ayrıca küçük fincanlar hem estetik hem de içimi keyifli

Geri