teyyaredenkahve
Üye
- İsim
- Levent
Kahvenin geldiği ülkeyi ve işlenme metodunu her zaman soruyoruz, ama kahvenin varyetesine hiç dikkat ediyor musunuz? Ya da sizin için bir bir şey ifade ediyor mu?
Anket de ekledim
yorumlarınızı da bekliyorum.
Aşağıdaki yazımda kahvenin 2 ana türü olan Arabica ve Robusta hakkında bilgi vermeye çalışmıştım. Bizim konumuz daha çok Arabica
www.kahvekulubu.net
Arabica türü kendi arasında genel olarak ikiye ayrılır... diğer kahve çeşitleri Typica ve/veya Bourbon'un mutasyonu ya da çeşitliliğinden oluşmaktadır.

Anket de ekledim

Aşağıdaki yazımda kahvenin 2 ana türü olan Arabica ve Robusta hakkında bilgi vermeye çalışmıştım. Bizim konumuz daha çok Arabica

Arabica vs Robusta Kahve Türleri
Kahveye merak sarıp, araştırma yapmaya başladığınızda karşınıza farklı ülkelere ait kahve türleri çıkacak. Aslında kahve çekirdeklerinin 99%’u temelde Arabica ve Robusta olmak üzere iki ana türe ayrılmaktadır. Dipnot: Kahve bir meyvedir. Aralarındaki temel farklardan bahsedip, detaylara...

Arabica türü kendi arasında genel olarak ikiye ayrılır... diğer kahve çeşitleri Typica ve/veya Bourbon'un mutasyonu ya da çeşitliliğinden oluşmaktadır.
- Typica
- Bourbon

Son düzenleme: