teyyaredenkahve
Üye
- İsim
- Levent
Kahve varyeteleri ile ilgili konular çok fazla dikkat çekmese de, önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden paylaşımlara devam
Etiyopya kahveleri içiyorsanız, varyete olarak Heirloom yazdığını görürsünüz. Aşağıdaki konuda, bundan biraz bahsetmiştim.
Etiyopya'da Kurume, Walichu, Dega gibi doğal ortamında yetişen farklı varyeteler de olduğunu biliyor musunuz? Bu varyeteler genellikle tek başına satılmıyor ve diğer varyeteler ile karıştırılıp Heirloom adı altında satılıyor. Farkındalık yaratmak ve bir sonraki paylaşımım için zemin hazırlamak üzere Kurume'yi tanıtmak istedim
Etiyopya kahveleri içiyorsanız, varyete olarak Heirloom yazdığını görürsünüz. Aşağıdaki konuda, bundan biraz bahsetmiştim.
Kahve Varyeteleri Hakkında: Heirloom vs Pacamara
Kahvenin geldiği ülkeyi ve işlenme metodunu her zaman soruyoruz, ama kahvenin varyetesine hiç dikkat ediyor musunuz? Ya da sizin için bir bir şey ifade ediyor mu? Anket de ekledim :) yorumlarınızı da bekliyorum. Aşağıdaki yazımda kahvenin 2 ana türü olan Arabica ve Robusta hakkında bilgi...
www.kahvekulubu.net
Etiyopya'da Kurume, Walichu, Dega gibi doğal ortamında yetişen farklı varyeteler de olduğunu biliyor musunuz? Bu varyeteler genellikle tek başına satılmıyor ve diğer varyeteler ile karıştırılıp Heirloom adı altında satılıyor. Farkındalık yaratmak ve bir sonraki paylaşımım için zemin hazırlamak üzere Kurume'yi tanıtmak istedim