• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve uykusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PoZoAzuL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PoZoAzuL

Barista
İsim
İhsan Başoğlu
Daha fazla  
İsim
İhsan Başoğlu
Değirmen
1Zpresso K-Ultra
Ekipmanlar
Time more cam 01 ve 02 dripper,Cafec deep 27 dripper.Time more Isı Ayarlı Kettle 600ml.Time more black mirror basic plus hassas tartı.
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tire
Selamlar daha önce forumda kafein töleransı,kafein çarpması,kahvenin uyku getirmesi gibi konular paylaşıldı.bende bu konulardan bahsedilen ancak biraz daha farklı olduğunu düşündüğüm bu içeriği paylaşmak istedim.başlık olarak Enerjinizi tazeleyen Kahve Uykusu nedir? diye paylaşılmış.konu ile ilgili linki bırakıyorum.https://www.sinpas.com.tr/liveinsin...source=LIS&utm_medium=IG&utm_campaign=PROFILE

Konuya ilgi duyanlar Matthew Walker'ın "Niçin Uyuruz?" kitabına göz atabilir. Ayrıca Daniel Pink de son bir kaç kitabında bu konudan bahsediyor. Kafein sonrası kısa süreli şekerlemenin çok ciddi faydası olduğu söyleniyor.

Tüm bu kafein sonrası uyku muhabbetleri için yapılmış bir çalışma var mı şahsen ben bulamadım. Varsa mesajlarsanız sevinirim

Uyku ve kafein ile ilgili benim bildiklerim şunlar:
-adenozin enerji moleküllerinin bir yapıtaşı. Yani ne kadar çok bilişsel işlev kullanılırsa o kadar çok adenozin üretirsiniz. Beyinde bunu algılayan adenozin algılayıcısı(reseptörü) de: "beyin kardeş çok çalıştık, hadi uyu da ortalık bir temizleniversin" diye haber gönderir. Sizi de yorgunluk basar ve uyursunuz

-eğer gece aldığınız uyku yetersizse gündüz beyindeki adenozin miktarınız normal bir insana göre daha fazla olacak. Yani yeterli temizlik yapılmadan tekrar kullanıma açılacak beyniniz.

-bir diğer bilgi kafenin minimum emilimi 30dk. Yani alımından 30.dk'dan sonra etkisi başlıyor. Beyindeki etkisi bu adenozin reseptörlerine bağlanıp beynin fren yapmasını engellemek. Böylece bilişsel fonksiyonlarda yavaşlamayı engelliyor.

Gündüz vakti kahve sonrası uyku, hem var olan metabolitlerin temizlenmesi hem de kahvenin getirdiği reseptör blokajı nedeniyle kağıt üstünde çok mantıklı görünüyor. Fakat benim gördüğüm kadarıyla bunun bir çalışması yok. En azından ben bulamadım.

Bunlara ek olarak, gündüz vakti neden uyukladığımız bence kahve sonrası uykunun etkisini tartışmaktan çok daha önemli bir sorun. Bunu denemeden önce ben neden gündüz uyukluyorum diye sorması lazım insanın kendisine :) Çünkü sağlıklı olan gece uykusu sonuçta. Fakat akıllı çağın getirdikleriyle giderek uyku alışkanlıklarımız değişiyor malesef

Depresyon dahil tüm kronik hastalıklar(reflü bile), yakın zamanda enfeksiyon geçirmiş olmak, yatağa telefonla girmek, sedanter yaşam, kafein-alkol-madde yoksunluğu gibi birçok süreç gece uykusunu bozan şeyler.
Çok fazla kafein aldığı için gece uyuyamayıp gündüz uyuklayan birine kahvuyku önermezdim şahsen :)

Paylaşım için teşekkürler. Barış Özcan'ın aşağıdaki videosu geldi aklıma. Merak edenler için paylaşıyorum devam niteliğinde izlenebilir:)

Paylaşım için teşekkür ederim.en kısa zamanda ve ilk fırsatta izleyeceğim.😊

Geri