• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Üretimindeki Emeği, Elde Edilen Üretimin Miktarından Görmek

orkunustel

Barista
İsim
Orkun Üstel
Beni tanıyan dostlar bilecektir. Özellikle tarım sürecini baristalar, müşteriler tarafından olabildiğine öğrenilmesi taraftarıyım ve bunun için çeşitli yayınlar da ben de yaptım.

Tim Wendelboe'nun eski videolarından birinde, Tim Finca Tamana'da kavurucularından biri olan Fotis'e kısa süreli bir hasat üretimi yaptırıyor.

Hasat anından itibaren Fotis'in topladığı kirazların ağırlığına baktıktan sonra, sırayla elle kirazları ayıklama sonrası, işlem sonrası, kuruma sonrası, kabuk ayıklama sonrası ve tahmini kavurma sonrası çıkacak kilogramları tartarak gösteriyorlar. Kavurma sonrası tartı ölçümü yok sadece.

Videoyu izlemeyecekler için toplanan kirazla çıkan kavrulmuş iyi kahvenin miktarını da söyleyeyim. :)

11 kilogram ortalama kiraz toplama, tüm işlemler sonrası nitelikli çıkma ihtimali olan kahvenin kavrulması sonrası kalacak ortalama kahve 1 kilogram civarı.

Videoyu izleyince iyi kahvenin bedelinin aslında parayla dahi kolayca ölçemeyeceğimizi görüyoruz.

Tim'in video ortalarında dediği bir lafı da paylaşayım. ''Bundan sonra yerlere çekirdek dökmezsiniz artık.'' :)

İzleyeceklere keyifli seyirler şimdiden.

Çok değerli bilgiler edindim teşekkürler. Aslında yeterince değer verdiğimi düşünüyordum fakat bu videoyu izledikten sonra çok daha fazla değer vermek gerekiyormuş anladım. Gerçekten çok fazla emek var ve çok fazla su harcanıyor.

Yorumlarınız, fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Elbette 11 kilogram kirazdan geriye iyi kahve kalıncaya kadar ki ayıklamada kötü çıkan kahveler de çözünebilir kahve için, kötü ticari kahve için ya da kozmetik için kullanılıyor ve çöpe gitmiyor ancak bir yandan da yeşil çekirdeklerin fiyatlandırılması konusunda da bir fikir vermesi açısından güzel video gerçekten.

Yıkanmış kahveler üretimde çok su harcatan kahveler elbet ve bu suyun temizlenmesi konusundaki uygulamaları her tarla üstlenebilecek sermayeye de sahip değil. Devletler bu tarz uygulamalara destek veriyor mu bilmiyorum ancak daha çok üzerine durulması gereken konulardan biri olabilir.

Geri