• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Temizleme Tozlari ve Alüminyum Ekipmanlar Hakkinda Uyari

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amadeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amadeus

Barista
İsim
Koray
Daha fazla  
İsim
Koray
Arkadasar bir cok farkli marka adi altinda satilan kahve kalintilarini yaglarini temizlemeye yarayan tablet ve tozlar hakkinda, firmalarin israrla paket uzerine yazmadigi onemli bir konuyu paylasmak istedim.

Bu tozlarin cogunun ici de sodyum bikarbonat mevcut ve sodyum bikarbonat belirli oranlarda alüminyuma da saldirarak korozyona ugramasina sebep oluyor.

Elimdeki bir marka tozla onerilen oranda karisim hazirlayarak espresso makinesinin kasigini ve shower screeni temizledim. Ancak celik urunlerde sorun olmazken, basincli alüminyum kasik bildiginiz kapkara bir hal aldi, inat edip cesitli yontemlerle (zimpara, polisaj vs) temizleyebildigim kadar temizledigimde ise bu kasikta milimlik asinmalar oldugunu bu asinan yerlerin korozyona ugradigini farkettim. Fotograflari ayrica ekleyecegim.

Bir cok moka potun ve ev tipi espresso makinelerindeki cesitli aksamlarin da alüminyum oldugunu dikkate alarak paylasmak istedim.

Farkli alasimlar farkli oranlar farkli sonuclar verebilir ama ben olsam celik disinda riske atmam.

Firmaya durumu izah ettim, kendilerinden bir talebim olmadi ama bu konuda bir uyari koymalarini rica ettim. Hala bir uyari yok urunlerde ne yazik ki.

Bir temizlik denemesinin maliyeti cinden 200tl'lik muadil kasik siparisiyle son buldu.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Arkadasar bir cok farkli marka adi altinda satilan kahve kalintilarini yaglarini temizlemeye yarayan tablet ve tozlar hakkinda, firmalarin israrla paket uzerine yazmadigi onemli bir konuyu paylasmak istedim.

Bu tozlarin cogunun ici de sodyum bikarbonat mevcut ve sodyum bikarbonat belirli oranlarda aliminyuma da saldirarak korozyona ugramasina sebep oluyor.

Elimdeki bir marka tozla onerilen oranda karisim hazirlayarak espresso makinesinin kasigini ve shower screeni temizledim. Ancak celik urunlerde sorun olmazken, basincli aliminyum kasik bildiginiz kapkara bir hal aldi, inat edip cesitli yontemlerle (zimpara, polisaj vs) temizleyebildigim kadar temizledigimde ise bu kasikta milimlik asinmalar oldugunu bu asinan yerlerin korozyona ugradigini farkettim. Fotograflari ayrica ekleyecegim.

Bir cok moka potun ve ev tipi espresso makinelerindeki cesitli aksamlarin da aliminyum oldugunu dikkate alarak paylasmak istedim.

Farkli alasimlar farkli oranlar farkli sonuclar verebilir ama ben olsam celik disinda riske atmam.

Firmaya durumu izah ettim, kendilerinden bir talebim olmadi ama bu konuda bir uyari koymalarini rica ettim. Hala bir uyari yok urunlerde ne yazik ki.

Bir temizlik denemesinin maliyeti cinden 200tl'lik muadil kasik siparisiyle son buldu.
Markası neydi kullandığınız espresso makinesinin?

Konu ilgimi çekti ve hemen google'da hızlıca bir arama yaptım. Puly caff ve cafizada alüminyumda yaşanıyormuş bu sorunlar ancak yaşamayanlar da varmış. Sanırım derişim ve sıcaklıkla ilgili bir durum. Bir de alüminyum sepet ile kullanmayın diyor, yani malzeme kaşığa koyulduğu için derişim ve sıcaklıkla beraber zaten temiz olan kör sepeti iyice aşındırıyor. Kirli olsa üstündeki malzemeyi temizleyecek aslında. Bir çeşit kontrollü aşındırma/çözdürme kimyasalı bu da.

Sadece puly caff ve türevleri değil, Delonghi makinelerin portafilterını bulaşık makinesine koysanız bile, 1-2 saat sonra boyaları atmış bir portafilter ile karşılaşıyorsunuz

Sadece puly caff ve türevleri değil, Delonghi makinelerin portafilterını bulaşık makinesine koysanız bile, 1-2 saat sonra boyaları atmış bir portafilter ile karşılaşıyorsunuz
Alternatif olarak siz ne yapıyorsunuz temizlemek için

Geri