• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Tazeliğini Ne Kadar Korur? Bilimsel bir yaklaşım denemesi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Son günlerde sıkça üzerinde tartıştığımız bir konu kahvenin tazeliği. Aşağıda linkini ekleyeceğim makalede, araştırmacılar genel olarak normal pakette ki kahve ile paketin içerisine gaz basılmış kahveleri karşılaştırmışlar. Burada benim dikkatimi çeken içerisine gaz basılan kahveler daha uzun süre tazeliğine koruyor. Bunun bir dezavantajı kavurma sonrası yakın dönemde tüketmek istediğiniz poşetin içine basılan gazın negatif etkisi oluyor. Yazıyı okumak isteyenler aşağıda ki linke bakabilirler.

Ekran Resmi 2020-09-21 23.35.09.png

Diğer bir makale ise forumda bir arkadaşın paylaşımı ile haberdar olduğum bir makale kahveden salınan gazları toplayıp araştırma yapmışlar vaktiniz olduğunda okumanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bana gaz ile doldurulan paketin tazeliğini daha uzun süre koruması normal geliyor, içinde gaz nitrojen olduğundan oxygen miktarı çok az oluyor ve kahve ile tepkimeye girmiyor. Benzer sebeple degassing süresi de uzuyor, bu nedenle daha fazla beklemek gerekiyor.

Ülkemizde paketlere gaz basan firma yok sanırım. Bunu ilk uygulayan firma iyi reklam yapar :). Avrupa'da bildiğim kadarı ile Coffee Collective gaz basıyor pakete.

Tim Wendelboe da basıyor valfli olmasına rağmen, yanılıyor muyum @orkunustel
Nitrojen basıyorlar. Kahve paketi açılmadığı müddetçe, kavurma profillerinin Nordik stilde olmasından da faydalanarak gaz salınım süresi paket açılmadan da ciddi anlamda uzuyor. Bununla ilgili Tim Wendelboe ile yaptığım röportajda Tim bahsetmişti. Başka bir gaz daha basma yöntemi varmış sanırım da ismini unuttum.

Yakın zamanda bende emin olmak ve bilgi tazelemek için şu yazıyı okumuştum. Değerlendirmeyi Sca cupping protokolü üzerinden yapıyorlar. Puan kayıbına bakıyorlar.

Degassing adı altında tartışmıştık bir de:

Ülkemizde paketlere gaz basan firma yok sanırım. Bunu ilk uygulayan firma iyi reklam yapar :). Avrupa'da bildiğim kadarı ile Coffee Collective gaz basıyor pakete.

Nitelikli için konuşursak yok benim bildiğim. Fakat ticari için basan var. Caffmarket'in sahibiyle bu konuyu konuştuk Comandante alımım sırasında. Ticaride raf ömrünün biraz daha uzun olması bekleniyor haklı olarak.

Gerçi bu aralar ben hangi kahveye ticari hangi kahveye nitelikli diyeceğiz diye kendi içimde bir karmaşa yaşıyorum. Ayrı bir mevzu ...

Geri