• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Su Oranı Hakkında

Merhaba birkaç aydır v60 ile demleme yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum ama yaptıklarımın çoğu hem ekipman yetersizliğinden hem tecrübe eksikliğinden yetersiz kalıyor.

Aklıma takılan bir soru var ki o da şu: Demleme için farklı tarifler ve oranlar veriliyor mesela 15 gram kahveye 240 gram su gibi. Burada toplam kullanılması gereken oran mı 240 gram su yoksa kupaya düşen miktar için mi 240? Şu sıra 16.5 gram kahveye toplam 270 gram su olarak demleme yapıyorum ve çıktı 235-240 gram arası oluyor ama kahvede genel olarak bir acımsılık hakim. Doğrusu nedir bu olayın?

Tarifler her zaman girdi olarak verilir, yield (çıktı) kahveden kahveye değiştiği gibi öğütüm/sıcaklık/döküş stiline göre değişebilir.

Acımsılık hakimse iki ihtimal var, ki genelde ilk ihtimal, channeling. Dengesiz döküş, tıkanması gibi durumlarda olur.

İkincisi ise tatları bastırabilecek kadar fazla çözünme, o da yanlışlıkla yapılabilecek bir şey değil genelde 1:15-1:18 gibi oranlarda...

Geri