• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Sözlük

Çok güzel bir konu, üyelerin desteğini bekliyor. Günün sonunda harika bir kahve sözlüğü ortaya çıkabilir.

@campos'tan iki alıntıyla başlayayım

Blooming (Çiçeklenme): Blooming, kahvenin sıcak suyla temas ettiğinde, kabarıp yükselmesi ve baloncuk çıkışı olarak tarif edilir.

@campos https://www.kahvekulubu.net/2020/02/blooming-ciceklenme-nedir-neden-yapilir/ diye bir konu açıp detaylıca tarif etmiştir.

Pour-over: Kelime anlamı "bir şeyi bir şeyin üzerine dökmek" olan "pour over", kahve demleme terimi olarak, "öğütülmüş kahveye üsten sıcak su dökerek demleme" diye tarif edilebilir.

Degassing: Kelime anlamı "gazdan arındırma" olan "degassing", kahvenin içerisinde bulunun gazların kavurma işleminin ardındna yoğun bir şekilde dışarı atılmasıdır.

Kaynak: http://akademi.kafeingo.com/kahvede-degassing/
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Espresso: Koyu kavrulmuş, Türk Kahvesi kadar olmasa da, yeteri kadar ince çekilmiş İtalya'ya özgü bir kahve türüdür.
Sözlükte böyle yazıyor ama illa koyu kavurmak gerekmiyor bence. Espresso hakkında bilgisi olanlar makine terimleri hakkında paylaşım yapsa güzel bir çeşitlilik olur.
 
Geri
Üst