• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve severlerin kahve hakkında okumalısın dediği kitaplar

kahveciogluo

Yeni Üye
İsim
Özlem Kahvecioğlu
Daha fazla  
İsim
Özlem Kahvecioğlu
Merhaba herkese :) Hepimiz kahve içmeyi seviyoruz yoksa burada ne işimiz var. Ama kaçımız kahvenin tarihi, dünyaya yayılışı, insanlık tarihini nasıl etkilediği hakkında bilgiliyiz? Bence bir kahve sever olarak bu konular hakkında da bilgili olmalıyız diye düşündüm. Bunun için kahve hakkındaki kitapları kütüphaneme eklemeye karar verdim. İlk olarak eklediğim kitap da "Stewart Lee Allen - Kahvenin Hikayesi" oldu. Kahvenin Etiyopya'dan tüm dünyaya yayılışı ve süreçlerini hikayeleştirerek anlatan güzel bir kitap. Bence kesin temin edin ve okuyun :)
Kahve hakkında önerebileceğiniz başka kitaplar varsa bunları da belirtirseniz süper olur :) Hatta her ayın kahvesi gibi her ayın kahve kitabını belirleyip Kahve Kulübü olarak beraber okusak nasıl olur :)

Cenk R. Girginol’a ait farklı dillerde de basılmış ve ödüllü kitaplar var;

Kahve, Toptaktan Fincana
Kahve, Fincandan Lezzete
Ahde Vefa, Bir Türk Kahvesi Hikayesi

Ekli dosyalar

• 6ADC0E97-1683-4A8F-A6C1-C12BA952E69B.jpeg
    6ADC0E97-1683-4A8F-A6C1-C12BA952E69B.jpeg
    83.2 KB · Görüntüleme: 56
  • 918E9470-5D98-482D-AD14-6FDEAA014C76.jpeg
    918E9470-5D98-482D-AD14-6FDEAA014C76.jpeg
    68.4 KB · Görüntüleme: 54
  • 1CCF3DDC-0BC1-4F9A-88BE-C448A096E487.jpeg
    1CCF3DDC-0BC1-4F9A-88BE-C448A096E487.jpeg
    76.8 KB · Görüntüleme: 49
All About Coffee by William H. Ukers

Türkçesini bulamadım ama İngilizce e-kitap olarak ücretsiz okunabiliyor.

All About Coffee by William H. Ukers

Türkçesini bulamadım ama İngilizce e-kitap olarak ücretsiz okunabiliyor.
Araştırdım şimdi ben bulamadım Türkçe çevirisini. İngilizce olarak da Amazon'da buldum. https://www.amazon.com.tr/about-Coffee-Second-William-Ukers/dp/1614270023 Avrupa'dan geleceği için kur kendini belli ediyor :D PDF olarak okucaz artık napalım :D

Tezimi yazarken severek okuduğum iki kitap şöyle:

-How to Make Coffee-The Science Behind the Bean - Lani Kingston, 2015
-Çekirdek Fincana Kahve - Jonathan Morris, 2021

Kahve tarihi ile ilgili Türkçe olarak Ulla Heise'nin Kahve ve Kahvehane isimli kitabı çevrilmiş, 2001 tarihli. İlgisi olanlar için o da güzel bir kaynak, ben tarih okuması yapmaktan pek hoşlanmam ancak bu kitabı sevmiştim.
Onun dışında kahve konusunda Türkçe makale sayısı biraz kısıtlı, genelde sosyal bilimciler Türk kahvesi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Yurt dışında ise bu aralar kahve endüstrisi atıklarının tekrar değerlendirilmesiyle ilgili çalışmalar çok yapılıyor.

Google Play Store kitaplar bölümünden ücretsiz indirebilirsiniz. Screenshot_20220627_011354.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220627_011354.jpg
    Screenshot_20220627_011354.jpg
    64.3 KB · Görüntüleme: 22
Coffee and coffee houses by Ralph S. Hattox
Espresso coffee, the science of quality by Andrea illy and Rinantonio viani

James Hoffman'ın World Atlas of Coffee'yi yeni başlayanlara kahvenin sürecini tümüyle okuması namına oldukça öneririm. Değerli bir kaynaktır. Yine Hoffman'ın Best of Jim Seven derleme kitabı toplamda nitelikli kahve üzerine düşünceler anlamında yine oldukça keyifli bir kitap. Bunu da öneririm.

Teknik bilgi için

Demlemede

Scott Rao Everything but Espresso (Başlangıç için)
SCAA Brewing Handbook (Orta İleri seviye için)

Espressoda

Scott Rao Professional Baristas Handbook ve Espresso Extraction and Measurment'ı öneririm.

James Hoffman'ın World Atlas of Coffee'yi yeni başlayanlara kahvenin sürecini tümüyle okuması namına oldukça öneririm. Değerli bir kaynaktır. Yine Hoffman'ın Best of Jim Seven derleme kitabı toplamda nitelikli kahve üzerine düşünceler anlamında yine oldukça keyifli bir kitap. Bunu da öneririm.

Teknik bilgi için

Demlemede

Espressoda

Scott Rao Professional Baristas Handbook ve Espresso Extraction and Measurment'ı öneririm.ürkçe olsa

Teknik bilgi için

Demlemede

Espressoda

Scott Rao Professional Baristas Handbook ve Espresso Extraction and Measurment'ı öneririm.
Yabancı dil bilenler için güzel kaynak olduğu kesin ama Türkçesi yok sanırım.

2001 yılında Vedat Nedim Tör Müzesi'nde açılan bir sergi için hazırlanan "Tanede Saklı Keyif, Kahve" eseri gözden kaçmamalı. Demleme metotlarından ve tariflerinden ziyade, kahvenin toplumsal tarihini, Batı'da icat olunan kahve makineleri, Paris'in kafeleri gibi konularda hem İngilizce hem Türkçe giriş maiyetinde yazılar var. Selahattin Özpalabıyıklar ve Enis Batur gibi üstadların yazdığı bir kitap. Nadirkitaptan ve sahaflardan bulabilirsiniz zannımca. (Görsel eklemeyi beceremedim, kusura bakmayın).

2001 yılında Vedat Nedim Tör Müzesi'nde açılan bir sergi için hazırlanan "Tanede Saklı Keyif, Kahve" eseri gözden kaçmamalı. Demleme metotlarından ve tariflerinden ziyade, kahvenin toplumsal tarihini, Batı'da icat olunan kahve makineleri, Paris'in kafeleri gibi konularda hem İngilizce hem Türkçe giriş maiyetinde yazılar var. Selahattin Özpalabıyıklar ve Enis Batur gibi üstadların yazdığı bir kitap. Nadirkitaptan ve sahaflardan bulabilirsiniz zannımca. (Görsel eklemeyi beceremedim, kusura bakmayın).
images (83).jpeg

Geri