• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Kahve serüveni

İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Değerli arkadaşlar herkese merhaba,

yıllardır americano ve espresso bağımlısıyım. O kadar ki mesela gittiğim otelde nescafe öğütüp americano diye veriyorlarsa krize giriyorum bir müddet sonra çıkıp dışarda içiyorum vs:)

ilk makinem dolce gusto idi. Sonra nespresso aldım, sonra aromaları ve fiyatı uygun diye tchibo aldım. Lakin kapsül kahveden kurtulmak istiyordum yıllardır kısmet olmadı. En son philips 2200/10 serisi otomatik bir makina aldım. 10 gün boyunca gelmedi ve stokta yok dediler. Bu sırada fikrimi manuel makine almaya kaydırmıştım ve gittim bir ikinci el comandante red clix aldım araştırmalarım sonucu. Sonra ne olsa beğenirsiniz philips geldi ve nespressodan geçen biri için çok iyi ve şaşırtıcı bir espresso ve americano yapabiliyor. Kahvenin kreması çok iyi hatta neredeyse üzerinde desen oluşuyor. Hatta ziyan ederim diye aldığım kilosu 80 liralık rossmandan aldığım espresso çok iyi sonuç verdi. İnsanı kandıran gel gel yapan bir rahatlığı ve performansı var. Eski işyerimde siemens eq6 serisi makine vardı bu çok daha üstün bence.
Ancak içimdeki manuel makine merakı geçmedi bu nedenle bir de manuel makina alacağım muhtemelen lelit grace ve comandante ile deneyeceğim. Sonra becerebilirsem ve memnun kalırsam philipsi satacağım. Beceremezsem leliti ve comandanteyi satarım diye düşünüyorum. Şimdi kafasız mıdır nedir diyebilirsiniz ama inanın kahve zevki benim hayattaki en önemli lüksüm diyebilirim. Günde en az 4-5 bardağım var.
Zaman zaman Bursa’da zaman zaman İstanbul’dayım. Forumu geçmiş yazışmaları vs zevkle okuyorum. Güzel bir dizaynı ve rahat bir arayüzü var. Güzel paylaşımlar, güzel kahveler eksik olmasın.

selamlar,

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Merhaba aramıza hoşgeldiniz sizin sonunuzda Lelit bianca - Niche değirmen ikilisi olarak görünüyor. :)

İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Değerli üstadlar deneme yanılmalara başladım. Malzemeler bir adet comandante red clix. Bir adet lelit leveler. Bir plastik tamp. (Metali gelince o da olur inşallah)

red clixde ayarım 12 idi. Gevşek doldururken derin olan double filtreyi (üzerinde çift kaşık resmi var) ağzına kadar doldurup tampla avuç içi baskı uyguladım tabii kahve pudra şekeri gibi olduğu için baya aşağı çöktü. O kadar ki leveler kahveye değmedi sanırım döndürürken. Neyse bastım 25 saniye dolduğunda ancak zorla damlalar akmaya başladı bekledim biraz dolunca durdurdum. Sonuç köpüksüz ve basınçsız ama yağı hissedilir lezzetli bir kahve idi. Açınca içinde du birikmiş olduğunu gördüm ve kahve çamur gibi ıslaktı. Burdan şunu düşündüm, acaba red clix 12 çok mu ince bir ayar da sıkı ( maks 10-15 kilo basıyorumdur avuç içimle) tamplayınca su akacak yol mu bulamıyor. Makine bu senaryoda 12 bara kadar basınç da verdi anca çok zor damla damla kahve çıktı. Sonra bir kere daha daha az kahve koyarak denedim yine aynı şey oldu, sonra 16 click yaptım daha kabul edilebilir bir sonuç çıktı ama yine bir arkadaşıma falan yapsam dalga geçer, otomatik kahve makinesi şimdilik benim sonucumun çok ötesinde...buyrun son çekim kahvenin fotoları 🤦‍♂️3 yollu adını unuttuğum şeyden olsa da çamur kahve çıkıyor sepetten. Yarın acaba 20 click mi denesem? Var mı bir tavsiye? Tartım yok maalesef ilk etapta tüm masraflarla beraber kaldıramadım. İkinci el bir tefal buldum 95 liraya bırakacaklar fatdası olur mu? 1gr şaşma payı var diyor. Onun yerine 70-80 liraya internet sitelerinde 0.01 şaşma paylı denilen dandik markalar da var ama bilemedim. Timemore alamadım pahalı geldi bu kadar şeyden sonra. Tavsiyelerinize açım:)

Ekli dosyalar

• AF00CBD0-2C84-45E4-8A33-09EC5B85E040.jpeg
    AF00CBD0-2C84-45E4-8A33-09EC5B85E040.jpeg
    86.3 KB · Görüntüleme: 22
  • 8A3D1DF1-3495-4EBF-85C1-9E75C4DF3292.jpeg
    8A3D1DF1-3495-4EBF-85C1-9E75C4DF3292.jpeg
    83.8 KB · Görüntüleme: 21

CoFFeePaTh

İyi Bilinen Üye
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Kinu M47 Classic, Mignon ORO Single Dose, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Merhaba, ben de Red clix kullanıcısıyım. 12 çentikle la pavoni pro ile çok rahat espresso çekiyorum. Gerçi pavoni ince çekimi seven bir makine ama yine de damla akacak kadar fark olmaması lazım. 13 çentikte fazla rahat aktığı için 12 çentiğe düştüm hatta. Türk kahvesini de 9-10 çentikte öğütürüm.
Ben tampı çok sert yapmıyorum, yani muhtemelen 10-12 kilo arası bir şiddetle basıyorumdur ama "şunu dümdüz edeyim, canını çıkarayım." mantığıyla basmıyorum. Kahve aktıktan sonra da kahve artığı, puck diyorlar; kupkuru ve düzgün şekilli olarak çıkıyor.
Tamp şiddetinizi gözden geçirin. Makinede sorun olmadığından emin olun. Bol bol deneyin.

İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Merhaba zannedersem öndemlemeyi açmamış olmak, kahveyi az koymak, çok ince çekmek gibi sebeplerle böyle oldu. Bu akşam kahveyi artırdım, öndemlemeyi açtım sıkı tamp yaptım ve 12 clickte çok güzel bir sonuç aldım. Bardak espresso bardağı değil olsa daha da iyi olurdu bence kreması.

Ekli dosyalar

• 900E90C8-C3CD-4A30-BC73-D3EC0A96C5AA.jpeg
    900E90C8-C3CD-4A30-BC73-D3EC0A96C5AA.jpeg
    100 KB · Görüntüleme: 15

CoFFeePaTh

İyi Bilinen Üye
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Kinu M47 Classic, Mignon ORO Single Dose, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Tabi benim makinede sonsuz ön demleme seçeneklerim var, bunu es geçmemek gerek. Ön demleme süresini uzatarak krema artırılabilir diye düşünüyorum.
Merhaba zannedersem öndemlemeyi açmamış olmak, kahveyi az koymak, çok ince çekmek gibi sebeplerle böyle oldu. Bu akşam kahveyi artırdım, öndemlemeyi açtım sıkı tamp yaptım ve 12 clickte çok güzel bir sonuç aldım. Bardak espresso bardağı değil olsa daha da iyi olurdu bence kreması.