• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve saklamak

wardruna.

Yeni Üye
İsim
Can Sezer
Daha fazla  
İsim
Can Sezer
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Herkese merhaba.

Kavrulmuş, öğütülmüş kahveyi nasıl saklayacağımı merak ediyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Ekim ayı alımında 2*250gr alım yaptım. Ancak bunları tazeliğini korumak için nasıl muhafaza edeceğim noktasında kararsızım. Forumda vakumlama gibi tekniklerden bahsedilmiş ama bu öğütülmemiş olanları, daha uzun süre saklamak için uygun sanırım.
Kahveleri saklamak için herhangi bir kap vs öneriniz olur mu?

Herkese merhaba.

Kavrulmuş, öğütülmüş kahveyi nasıl saklayacağımı merak ediyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Ekim ayı alımında 2*250gr alım yaptım. Ancak bunları tazeliğini korumak için nasıl muhafaza edeceğim noktasında kararsızım. Forumda vakumlama gibi tekniklerden bahsedilmiş ama bu öğütülmemiş olanları, daha uzun süre saklamak için uygun sanırım.
Merhabalar, paketi surekli acip kaparsaniz, bayatlama surecini hizlandirirsiniz. Kahvesine gore degismekle birlikte, 1 hafta kadar aromalari alarak icmeye devam edebilirsiniz ama dedigim gibi paketi surekli acip kapamamak cok onemli. Taze kahve keyfini vermeyecektir, aroma ve tat yogunlugu hizli bir sekilde azalacaktir.

Bir el degirmeni edinmek, size ayni cekirdekleri 2-3 ay sorunsuz kullanma esnekligi saglayacaktir,

Herkese merhaba.

Levent Hocamında dedigi gibi Tazeligi korumak için el değirmeni mümkünse Timemore C2 veya slim gibi bir ürün almanız daha mantıklı olacaktır. Ögütülmüş kahveyi bayatlamadan saklamak gerçekten çok zor mevzu en iyi şekilde saklansa dahi 3-4 Gün gibi bir sürede kahvenin çok büyük bir aroması notaları gitmiş oluyor. Onun yerine orta kaliteli bir el değirmeni alıp çekirdek halinde aldıgınızda kahveleri kendi paketinde saklasanız bile 1-2 Ay Çok rahat notalarda minimum kayıp ile kahve içmeniz daha mümkün. Forumdaki bir çok kahve sever bu yöntemi uyguluyor :)

Herkese merhaba.

Merhaba. Ne ile kaç gram demliyorsunuz?

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu ayki alımda böyle oldu malesef:( sonraki aylarda bir değirmen edinip onu kullanmaya gayret edeceğim :)

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu ayki alımda böyle oldu malesef:( sonraki aylarda bir değirmen edinip onu kullanmaya gayret edeceğim :)
Burada reklam yapmak istemem tabiki çok çeşitli değirmenler var, ben Molent g50 aldım hem söküm takımı kolay hem de kullanışlı fiyat performans bakımından😊

Ben de öğütülmüş kahve alıyordum başlarda, hatta demlerken köpüklenme neden olmuyor ya diye baya tasalanmıştım ama gördüm ki değirmen ile hep taze kahvenin tadı başka oluyor gerçekten✌

Geri