• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve saklama kabı

İsim
Muhsin
Daha fazla  
İsim
Muhsin
İyi günler arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Nitelikli kahve konusunda yeni sayılırım. Ben Taze kavrulmuş kahvelerimi paşabahçenin zest clik kavanozunda saklıyorum. Bu ününü kulanan arkadaşlar varmı? Çekirdekler için uygunmudur? Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • 20200830_092040.jpg
    20200830_092040.jpg
    102.8 KB · Görüntüleme: 181
  • 20200830_092019.jpg
    20200830_092019.jpg
    110.8 KB · Görüntüleme: 157
  • 20200830_092008.jpg
    20200830_092008.jpg
    80.8 KB · Görüntüleme: 160
Merhaba, hosgeldiniz.

Aldığınız kahveler çok uzun süre beklemeyecekse, ağzı vakumlu bir kapta (sizinkiler öyle sanırım) ve güneş görmeyecek bir ortamda saklamanızda sorun yok diye düşünüyorum. Çekirdekleri kendi valfli paketinde saklamakta sorun olmadığı gibi. Zaten uzun süre kahve bekletiyorsanız vakumlama işine girmeniz gerekecek.

Aşağıdaki gibi çözümler de var ancak ne kadar sağlıklı ve efektif emin değilim. Çünkü bu tip ürünlerin yurtdışındaki alternatifleri pahalı olmasına rağmen yurtiçindeki versiyonlar oldukça ucuz.


76A43063-A7E6-4B46-903F-451401F0889B.jpeg
 
Bu sistem sanırım içeride ki havayı tamamen boşaltmıyor. Sadece az bir hava boşaltarak vakum yapıyor. İçeride ki oksijen bozunmayı sürdürür. Bir ay içerisinde tüketecekseniz valfli poşetlerde saklamak en iyi çözüm.
 
Ikisini de fiziksel olarak görmedim ama aynı mantıkla çalışmıyor diye tahmin ediyorum. Paşabahçe basit bir şekilde açık/kapalı gibi tek bir hareket ile çalışıyor. Bir defa basıp o basma ile kapağı kitliyor. Timemore ise o basma hareketi tekrarlanarak içerideki hava tamamen boşaltiliyor ve vakum oluyor, açmak için ana düğme yanındaki tahliye düğmesi ile içeri hava almanız lazım ama Paşabahçe ise düğmeye tekrar basınca açılıyor.

Timemore gördüğüm fellow Atmos veya ankomn turn n seal mantığında çalışıyor.
 
Son düzenleme:
Ben de en geç bir ay içerisinde tükettiğim için kendi ambalajlarında saklıyorum.
 
Şuanlık en iyi çözüm şişede vakumlamak gibi görünüyor. Ben o şekilde saklıyorum ve memnunum. Tabi ki bu bir saklama çeşididir , stoklama ile karıştırılmaması gerekir.
 
Teşekkürler arkadaşlar. Piyasada çok fazla vakumlu saklama kavanozu konusunda seçenek yok. Banim bu ününyari alma nedenim, cam olması ve vakumlu olması idi..
 
KLT ile saklıyorum. Vakumlama denemedim ama ona kadar kasmaya gerek yok. sonuçta max. 2 ay içinde tüketiyorsunuz zaten kahveleri.
 

Hortlatıyım konuyu, bunu gördüm bana ilginç geldi, kavanozun içerik azaldıkça küçültülebilmesi ve kapağın valfli oluşu, bugün Rumeli caddesinden geçicem varsa bakıcaz, belki ilgilenen olur diye linki bıtakmak istedim
 
Çok temel ve basit bir yöntemle (gerçi bu biraz Zihni Sinir procesi gibi oldu) şu Ikea zip-lock poşetin içinden bildiğimiz kamış-pipet ile havayı çekip kilitliyorum. Ucuz ve temiz bir yöntem en nihayetinde. 😅
Ancak ufak bir farkla; eğer 2 aydan uzun süre kullanıma girmeyecekse o kahve, Ikea poşetinin içine de kahveyi orjinal vakumlu paketiyle yerleştiriyorum ve güneş görmeyecek şekilde kahve ekipmanlarımın durduğu dolapta saklıyorum.
PE592497.jpg
PE723884.jpg
 
Ben de çekirdeklerimi valfli paketiyle birlikte kilitli kavanozlarda saklıyorum
 

Ekli dosyalar

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 91
  • Untitleda.jpg
    Untitleda.jpg
    66.4 KB · Görüntüleme: 93


Ben de zamanında Ktc, timemore, fellow gibi arayışlara girmiştim ancak videodan anladığım kadarıyla yatırım yapılacak bir ekipman değil
 
Ben de çekirdeklerimi valfli paketiyle birlikte kilitli kavanozlarda saklıyorum

Kavanozlar çok şıkmış, nereden aldınız diye soracaktım ama ben inşallah yakın zamanda vakum tıpalı yağ/şarap şişelerine geçeceğim. Gerçi diğer arkadaşlar merak edebilir. Ben de 3-4 senedir şu kavanozlarda saklıyorum kahveleri:

1606811514154.png

5₺ gibi bir fiyata satılıyorlardı. Şimdi biraz artmış fiyatları.
 
Kavanozlar çok şıkmış, nereden aldınız diye soracaktım ama ben inşallah yakın zamanda vakum tıpalı yağ/şarap şişelerine geçeceğim. Gerçi diğer arkadaşlar merak edebilir. Ben de 3-4 senedir şu kavanozlarda saklıyorum kahveleri:

Ekli dosyayı görüntüle 6522

5₺ gibi bir fiyata satılıyorlardı. Şimdi biraz artmış fiyatları.
Piyasa da "Bambu Kilitli Kavanoz" olarak satılıyor. bambu kapak ile cam arasında silikon bir conta var ve havasız bir ortam sağlıyor
çeşitli boyları var, bendekiler 15 cm olan ve çapları da 10 cm
250 gr'lık paket çok rahat sığıyor aldıklarıma
yanlış hatırlamıyorsam da tanesini 35-40₺ gibi bir fiyata almıştım
 

Ekli dosyalar

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    60.6 KB · Görüntüleme: 95
Forumda çok bahsedilen KLT saklama kabının bir benzerini buldum ama bu iş görmez mi acaba? Kullanan var mı?

Bu saklama kabını ben de klt marka diye satın aldım fakat beklediğim gibi çıkmadı. Forumda sıkça bahsedilen vakumlu olanlardan değil sıradan kavanoz. Bu nedenle iade etmiştim. Size de tavsiye etmem.
 
Geri
Üst