• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Rehberi - Viyana

ExtremeResponse

Barista
İsim
ExtremeResponsibility
Daha fazla  
İsim
ExtremeResponsibility
Yerel mutfağı zayıf yeme içme konusunda da şanssız başkentlerden Viyana'da geçen dört günün sonunda kentin kahve konusunda da epey zayıf olduğuna kanaat getirdim. Kanaat önderi olduğum için bu hakkım var sanıyorum.

Yerel halk ise seçimini degustasyondan ziyade muazzam müzelerden yana kullanmış. Kahve diyarı Viyana'da sırasıyla Carl Ludwig, Balthasar ve Coffee Pirates'a uğradım. Üçü de fos çıkınca notlarda yer alan KaffeeFabrik'e gitmekten vazgeçtik.

Carl Ludwig kahvesi değil ama belki bahçesi için tercih edilebilir, fiyatlar ortalama. Balthasar'da çalışan arkadaşlar hem kaçak işçi gibi göründüğünden hem de demleme için gereken hipster seviyesine ulaşmayan auraları yüzünden ellerinden demleme içemedim. Halbuki 2024 Dünya Şampiyonu Martin Wölfl'un orea ile demleyerek ödül aldığı Panama'dan iki geisha'da vardı ellerinde. Kavrum tarihi 5 Şubat olduğu için de 100 gr 21 ve 31 EUR şeklinde belirlenen makul fiyatına rağmen almadım. 12 ve 17 EUR bedel karşılığında da demliyorlar. Her iki yerde de maalesef sütlü tercih etmek zorunda kaldım. Her ikisinin fırın kısmı da zayıf. Nevaleleri farklı fırınlardan alıp oralarda tükettik. Neyse sütler en azından Alp Dağlarından ve laktozsuz.

Öncesinde 4 ayrı sefer "ama arkadaşlar iyidir" diyerek sipariş verdiğim Pirates'a teftişe gittim. Sadece burada demleme içtim, Ruanda ve Kenya demlediler. İkisi de vasat altıydı, domates suyu ve kuru ot aromalarıyla beni sükutu hayale uğrattı. Neyse ki kavrumları gayet iyi olduğundan sadece buradan çekirdek aldım. fotoromanları aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Herkese afiyetler olsun.

FullSizeRender.jpegIMG_3446.jpegIMG_7176.jpegIMG_7170.jpeg

Diğerleri ve 911 :)

Ekli dosyalar

• IMG_6873.jpeg
    IMG_6873.jpeg
    307.3 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_6874.jpeg
    IMG_6874.jpeg
    284.4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_7038.jpeg
    IMG_7038.jpeg
    337.6 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_6875.jpeg
    IMG_6875.jpeg
    270 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_3434.jpeg
    IMG_3434.jpeg
    279.7 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_3420.jpeg
    IMG_3420.jpeg
    300.9 KB · Görüntüleme: 32
Yerel mutfağı zayıf yeme içme konusunda da şanssız başkentlerden Viyana
Çok haklısınız, işleri güçlerini sanat sepet(: geçtiğimiz yılbaşı avrupanın en iyi christmas marketlerinin burada olduğunu iddia ettikleri için gitmiştik ve dediğiniz gibi ne yeme ne de içmede tatmin olmadım bende.
Ancak dün şu haberi gördüm. Haberle beraber kahvehanenin adını öğrenmiş oldum ancak o çoktan dünyanın 3. avrupanın en iyi coffee shop'u seçilmiş bile -.- Anladığım kadarıyla bir kavurucu değil, oylama ambiyans, barista becerileri ve kahve-gıda kalitesi üzerinden yapılmış, viyanaya yüksek sezonda gidecek olanlar, cafe central'e girmek için sıra bekleyebilir! ve burayı da ziyaret edebilirler(bu haberden sonra buranın önünde de metrelerce sıra olacağı aşikar)

Geri