• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Pusulası

Aaaa bunun türkçesi de mi varmış? Aradaki gürbüz, külfetli, dandik'i yorumlamak zor :) Bir kaç güzel çeviri daha var da onları da yazmim :)
 
Son düzenleme:
"Yağ gibi"nin hem yeşilde hem de az çözünmüşe yakın olması ilginç. Az önce yaptığım demlememde hem kupkuru bir hissiyat vardı (ki hep merak ettiğim kuruluk hissini ilk defa deneyimlemiş oldum) hem de yağlı bir yapıdaydı. Öyle yağlı ki hem de zeytinyağı içiyormuşcasına.
 
‘Kuru’ tabiri over extracted da yer alıyor.Ama ben kahveden hem kuru hem de ekşi ve tuzlu tat alıyorum.Hatta dilimi uyuşturuyor muhtemelen tuzlu olmasından dolayı.Demleme de 3 dakikaya yakın sürüyor.Bitterlik de var.Sorunu çözemedim.
 
Yeni başlayanlar için çok iyi bir klavuz olmuş direk benlik olmuş (y)
 
Bir sorum olacak

Son zamanlarda demlemelerimden, teknik olarak daha başarılı oluyorum. Özellikle süre tutturma, sıcaklık kontrolü, tıkanma olmaması gibi hususlarda.

Niji peru
Calibre peru
Apoollns gold diversa Kosta Rika

G50 35 klik, 92°C, 13-15 gr, v60, kasuya metod, hario japon bol poşet denemelerimde çoğunlukla bildiğimiz patates haşlaması - közlemesi tad alıyorum. Bir türlü tutturamadım. Önceden ayarlı kettle, çelik burr falan yokken reçete tutturamıyordum ama lezzetli oluyordu sanki.

Bu pusulaya göre neyi değiştirmeliyim çözemedim. Yada olması gereken bu da ben mi hep yanlış tadlar aldım.

Pusulaya göre isimlendirirsem sanki çayımsı, sebzemsi tadlar var ama gövdesiz böyle sulu sulu değil. Miktarı azalt ekstasyonu arttır diyor lakin 13 gr denemelerimde de aynı tadlar geliyordu
 
Bir sorum olacak

Son zamanlarda demlemelerimden, teknik olarak daha başarılı oluyorum. Özellikle süre tutturma, sıcaklık kontrolü, tıkanma olmaması gibi hususlarda.

Niji peru
Calibre peru
Apoollns gold diversa Kosta Rika

G50 35 klik, 92°C, 13-15 gr, v60, kasuya metod, hario japon bol poşet denemelerimde çoğunlukla bildiğimiz patates haşlaması - közlemesi tad alıyorum. Bir türlü tutturamadım. Önceden ayarlı kettle, çelik burr falan yokken reçete tutturamıyordum ama lezzetli oluyordu sanki.

Bu pusulaya göre neyi değiştirmeliyim çözemedim. Yada olması gereken bu da ben mi hep yanlış tadlar aldım.

Pusulaya göre isimlendirirsem sanki çayımsı, sebzemsi tadlar var ama gövdesiz böyle sulu sulu değil. Miktarı azalt ekstasyonu arttır diyor lakin 13 gr denemelerimde de aynı tadlar geliyordu
Öğütüm inceltebilirsiniz ya da su sıcaklığını arttırabilirsiniz, ek olarak her döküşten sonra swirl yapabilirsiniz bunlar ekstraksiyon arttiran şeyler, calibre montoya yeni kavrum acıktı 93 derecede demledim ot gibiydi, 97 demledim kendini gösterdi.
 
Öğütüm inceltebilirsiniz ya da su sıcaklığını arttırabilirsiniz, ek olarak her döküşten sonra swirl yapabilirsiniz bunlar ekstraksiyon arttiran şeyler, calibre montoya yeni kavrum acıktı 93 derecede demledim ot gibiydi, 97 demledim kendini gösterdi.
Kayseride 97 derecede su kaynamış oluyor, koyu kavrum mu tercih edeceğim?
 
Geri
Üst