melih ismail
Üye
vakum işine girmeyenlerin kahveleri kendi paketlerinde hangi ekipmanı kullanarak nasıl sakladığını merak ediyorum .
uzun süre için değil max 1 ay kahve paketinin ziplerine güvenmiyorum bazı firmalarında paketleri zipsiz mağlum o yüzden arayış içindeyimne yaparsak yapalım vakumlama dışında kahveyi uzun süre bayatlamadan korumak bence imkansız. valfli poşetler ise bayatlama süresini, normal saklama koşullarına göre biraz daha uzatıyor deniliyor, ama ne kadar doğru bilemiyorum açıkçası...
Eğer 1 ay için ise degassing sonrası bir kavanoza koyabilirsiniz kahveyi ve ışık almayan bir ortamda oda ısısında saklanırsa bir sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum.uzun süre için değil max 1 ay kahve paketinin ziplerine güvenmiyorum bazı firmalarında paketleri zipsiz mağlum o yüzden arayış içindeyim
Aynen öyle yapıyorum kavanoza koyup saklıyorum ama Özellikle son 2-3 fincanda aşırı ekşilik alıyorum suyum aynı su olmasına rağmenEğer 1 ay için ise degassing sonrası bir kavanoza koyabilirsiniz kahveyi ve ışık almayan bir ortamda oda ısısında saklanırsa bir sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum.
merakla bekliyorum@melih ismail , ben 9 Mart kavrumlu Boqueron ile denemeler yapıyorum. Görmüşsündür foruma da ara ara yazıyorum, vacu vin deneyimlerimi. Şimdi bir maden suyu şişesi kaldı açmadığım onu da açınca kısa bir başlıkta yazacağım. Ama yöntem çalışıyor diyebilirim, zira nisanda açtığım şişe çok iyiydi.
Ben de birkaç gündür Boqueron demliyorum, alkölümsü, likörümsü bir aroma alıyorum. Sizlerde durum nasıldı?@melih ismail , ben 9 Mart kavrumlu Boqueron ile denemeler yapıyorum. Görmüşsündür foruma da ara ara yazıyorum, vacu vin deneyimlerimi. Şimdi bir maden suyu şişesi kaldı açmadığım onu da açınca kısa bir başlıkta yazacağım. Ama yöntem çalışıyor diyebilirim, zira nisanda açtığım şişe çok iyiydi.
Buraya yazdığım nisanda açtığım şişeBen de birkaç gündür Boqueron demliyorum, alkölümsü, likörümsü bir aroma alıyorum. Sizlerde durum nasıldı?