• Eylül
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı gelmesi ile birlikte Kahve Kulübü kahve alım anketini sonuçlandırdık. Sizlerin oyları ile belirlenecn firmadan Ekim ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Ekim ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Kahve Öğütürken Toz Çıkarma

TaStY

Yeni Üye
Merhabalar,

Fotoğraflarını gönderdiğim iki çekirdekten Honduras olanı öğütürken (comandante) aşırı derecede toz çıkarmaktadır.
Honduras çekirdeğinin orta kısmı ,merkezinde, sarı renkli dokusu daha yoğun olarak görülmekte. Bunun tozu arttırdığını düşünüyorum.
Bu durum çekirdeğin cinsi veya kalitesi veya öğütme derecesi ile mi ilgilidir?
 

Ekli dosyalar

  • Etiyopya.JPG
    Etiyopya.JPG
    108.9 KB · Görüntüleme: 26
  • Honduras.JPG
    Honduras.JPG
    120.7 KB · Görüntüleme: 24

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Çekirdekler naturel işleme ile mi kurutulmuş yıkama ile mi?
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Normalde tersi geçerli olur ilginçmiş ben de merak ettim cevabı.
 

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
Editör
Konum
Anadolu Yakası
İsim
Levent
Merhabalar,

Fotoğraflarını gönderdiğim iki çekirdekten Honduras olanı öğütürken (comandante) aşırı derecede toz çıkarmaktadır.
Honduras çekirdeğinin orta kısmı ,merkezinde, sarı renkli dokusu daha yoğun olarak görülmekte. Bunun tozu arttırdığını düşünüyorum.
Bu durum çekirdeğin cinsi veya kalitesi veya öğütme derecesi ile mi ilgilidir?
Fotoğraflardan sağdaki kahvenin yıkanmış, soldaki kahvenin doğal işlenmiş olduğu görünüyor.
Her ne kadar doğal işlenmiş çekirdekler daha çok toz üretir dense de, bu kahvenin türüne, işlenme yöntemine ve kavrum derecesine de bağlı.
Çekirdek daha yoğunsa ya da açık kavrulduysa, daha çok toz üretebilir.
O kahve için en uygun öğütüm aralığı da olmayabilir.
Bunlar aklıma gelen sebeplerden bazıları.
 

TaStY

Yeni Üye
Cevaplar için teşekkürler.

Toz üreten çekirdeği birde daha farklı kavurum derecesinde denemek isterdim.
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Çok toz üreten çekirdekleri ben genelde biraz daha kalın öğütüp daha sıcak bir su ile demlemeyi tercih ediyorum bu arada. Tıkanmayı engelleyip, demleme süresini de bir nebze kontrol etmemi sağlıyor.
 

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
Editör
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut C1 - Severin KM3873
Ekipmanlar
V60-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Çekirdekte Toz oluşumuna sebep olan o kadar çok etmen var ki. Varyetesi - Natural olup olmaması- Nasıl kavruldugu- Hangi yöreye ait oldugu bunlar hep toz olayında etkili şeyler örnek veriyorum aynı kahveyi A Kavurucusundan alırsınız toz oranı çok yüksek değildir Ama B Kavurucusundan alırsınız daha fazla toz üretir farklı bir kavurma uygulamıştırda. Veyatta Nasıl kavurursanız kavurun çok toz üreten bir varyete olabilir vb.
 
Üst