• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Öğütürken Toz Çıkarma

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TaStY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TaStY

Üye
Merhabalar,

Fotoğraflarını gönderdiğim iki çekirdekten Honduras olanı öğütürken (comandante) aşırı derecede toz çıkarmaktadır.
Honduras çekirdeğinin orta kısmı ,merkezinde, sarı renkli dokusu daha yoğun olarak görülmekte. Bunun tozu arttırdığını düşünüyorum.
Bu durum çekirdeğin cinsi veya kalitesi veya öğütme derecesi ile mi ilgilidir?
 

Ekli dosyalar

  • Etiyopya.JPG
    Etiyopya.JPG
    108.9 KB · Görüntüleme: 30
  • Honduras.JPG
    Honduras.JPG
    120.7 KB · Görüntüleme: 28
Çekirdekler naturel işleme ile mi kurutulmuş yıkama ile mi?
 
Normalde tersi geçerli olur ilginçmiş ben de merak ettim cevabı.
 
Merhabalar,

Fotoğraflarını gönderdiğim iki çekirdekten Honduras olanı öğütürken (comandante) aşırı derecede toz çıkarmaktadır.
Honduras çekirdeğinin orta kısmı ,merkezinde, sarı renkli dokusu daha yoğun olarak görülmekte. Bunun tozu arttırdığını düşünüyorum.
Bu durum çekirdeğin cinsi veya kalitesi veya öğütme derecesi ile mi ilgilidir?
Fotoğraflardan sağdaki kahvenin yıkanmış, soldaki kahvenin doğal işlenmiş olduğu görünüyor.
Her ne kadar doğal işlenmiş çekirdekler daha çok toz üretir dense de, bu kahvenin türüne, işlenme yöntemine ve kavrum derecesine de bağlı.
Çekirdek daha yoğunsa ya da açık kavrulduysa, daha çok toz üretebilir.
O kahve için en uygun öğütüm aralığı da olmayabilir.
Bunlar aklıma gelen sebeplerden bazıları.
 
Çok toz üreten çekirdekleri ben genelde biraz daha kalın öğütüp daha sıcak bir su ile demlemeyi tercih ediyorum bu arada. Tıkanmayı engelleyip, demleme süresini de bir nebze kontrol etmemi sağlıyor.
 
Çekirdekte Toz oluşumuna sebep olan o kadar çok etmen var ki. Varyetesi - Natural olup olmaması- Nasıl kavruldugu- Hangi yöreye ait oldugu bunlar hep toz olayında etkili şeyler örnek veriyorum aynı kahveyi A Kavurucusundan alırsınız toz oranı çok yüksek değildir Ama B Kavurucusundan alırsınız daha fazla toz üretir farklı bir kavurma uygulamıştırda. Veyatta Nasıl kavurursanız kavurun çok toz üreten bir varyete olabilir vb.
 
Geri
Üst