• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve öğütüm sorunsalı

İsim
Onur
Daha fazla  
İsim
Onur
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic
Değirmen
Sage BCG600
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık bir hafta öncesinde henüz kahve değirmenimi almamışken internetten espresso ayarında çekilmiş kahve siparişi ettim. Ama gelen kahveler espresso için çok kalın çekilmişti/moka pot ayarında. Şimdi değirmenimi aldım, acaba bu kalın öğütülmüş kahveleri tekrardan kendi değirmenimde çeksem değirmene zarar verir miyim? Daha önceden deneyimleyen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Not: Değirmen olarak Sage bgc600 kullanıyorum.

Değirmene zarar vermez de öğütme başarısız olabilir.
El değirmeniyle benzer durum yaşadım. Çekirdek olarak doldurulmamışsa mekanizma iş görmüyor. Boşa dönüyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık bir hafta öncesinde henüz kahve değirmenimi almamışken internetten espresso ayarında çekilmiş kahve siparişi ettim. Ama gelen kahveler espresso için çok kalın çekilmişti/moka pot ayarında. Şimdi değirmenimi aldım, acaba bu kalın öğütülmüş kahveleri tekrardan kendi değirmenimde çeksem değirmene zarar verir miyim? Daha önceden deneyimleyen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Not: Değirmen olarak Sage bgc600 kullanıyorum.
Yavaş yavaş besleme yaptığınızda problem olmaz diye düşünüyorum. Arada kontrol edersiniz, öğütülmüş kahve, çekirdek kahveye göre daha fazla sıkışma yapabilir.

El değirmeninde bir şekilde tamamlıyorsunuz ama elektriklide biraz uğraştırıyor. Öğütme kısmına düşmeyen kahveleri el değirmeninde düşürmek daha kolay oluyor.

Değirmene zarar vermez de öğütme başarısız olabilir.
El değirmeniyle benzer durum yaşadım. Çekirdek olarak doldurulmamışsa mekanizma iş görmüyor. Boşa dönüyor.
Aynısını bende yaşadım çok yavaş ve dikkatli dökmek gerekiyor, biraz hızlı dökülürse bıçakları tıkayıp öğütme işlemini yapmıyor.

Yavaş ve dikkatlı olup aşama aşama temizlemek gerekiyor.

Geri