• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve öğütücü tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan taydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taydin

Yeni Üye
İsim
73Gjfd7834lLa
Daha fazla  
İsim
73Gjfd7834lLa
Merhaba, foruma yeni katıldım. 7 yıldır filtre kahve tutkunuyum. O zamanlar aldığım Breville BDC600 kahve makinasının sorunlarından bıktım artık ve bir kahve öğütücü almak istiyorum. Sonra da elimdeki BDC600 ü "pre-ground" modda da kullanabilirim, ama çok yer kaplıyor, görünce de sinirlerim tepeme çıkıyor, o yüzden onu kaldırıp az yer kaplayan basit bir filtre kahve makinası düşünüyorum.

Şu anda espresso kahve içmiyorum, makinası da yok elimde. Ama iyi bir kahve öğütücü alırsam da espresso öğütebilecek bir makina olmasını isterim. Belli olmaz, sonra belki bir espresso makinası edinebilirim. Aşağıdaki modelleri inceledim, herhalde bunlardan birisini seçeceğim:

- Sage BGC820
- Eureka Mignon Specialita

Şimdi asıl sorumu sorayım: İyi, kaliteli bir kahve öğütücüsü alırsam, en basitinden de bir filtre kahve makinası alırsam, iyi, kaliteli filtre kahve deneyimi elde edebilir miyim?

Merhaba, hoşgeldiniz öncelikle
Mutlaka filtre kahve makinesi almanız gereklimi?
Manuel demleme yapsanız öğütücü için bütçenizi bir miktar daha yükseltebilirsiniz

Manuel demleme yapsanız

Filtre kahveyi çok seviyorum, ama konu ile ilgili bilgim çok kısıtlı. Tek aldığım kahve Starbucks'ın Kenya'sı. Manuel demleme nasıl yapılıyor? Bir süzgeç üzerine koyup sıcak su dökme şeklinde mi? Eğer filtre kahve makinası ile aynı sonucu verecekse bunu kesinlikle yapabilirim.

Filtre kahveyi çok seviyorum, ama konu ile ilgili bilgim çok kısıtlı. Tek aldığım kahve Starbucks'ın Kenya'sı. Manuel demleme nasıl yapılıyor? Bir süzgeç üzerine koyup sıcak su dökme şeklinde mi? Eğer filtre kahve makinası ile aynı sonucu verecekse bunu kesinlikle yapabilirim.
Filtre kahve Makinesi ile aynı sonucu vermez doğru dökümde daha iyi sonuçlar verecektir forumda biraz gezerseniz iyi çekirdek doğru su doğru filtre kağıdı ile başarısız olmanız çok zor tabiki birde şöyle bir sey var bir kahve değirmenine 2000 tl v60a 200 tl 100adet kagida 150 tl verip birde üstüne kaliteli bir çekirdeğin kilosunu 800-1200 TL arası verirmisiniz ?

Peki filtre kahve makinaları arasında temel işlev açısından bir fark var mıdır? Yani zamanlama, estetik ekran, dokunmatik, dahili öğütme, endüstriyel tasarım gibi özellikleri saymadan, sadece öğütülmüş kahve üzerine belli miktar su damlatma açısından bakarsak, en azından benim değerlendirmeme göre, arada fazla fark olmaması lazım. Eğer bu doğru ise de, kullanılan çekirdek kaliteli, filtre kağıdı (veya süzgeç) kaliteli, su uygun, kahve öğütücü kaliteli ise şöyle 500 TL lik bir filtre kahve makinası ile kaliteli bir sonuç alınabilir mi?

Peki filtre kahve makinaları arasında temel işlev açısından bir fark var mıdır? Yani zamanlama, estetik ekran, dokunmatik, dahili öğütme, endüstriyel tasarım gibi özellikleri saymadan, sadece öğütülmüş kahve üzerine belli miktar su damlatma açısından bakarsak, en azından benim değerlendirmeme göre, arada fazla fark olmaması lazım. Eğer bu doğru ise de, kullanılan çekirdek kaliteli, filtre kağıdı (veya süzgeç) kaliteli, su uygun, kahve öğütücü kaliteli ise şöyle 500 TL lik bir filtre kahve makinası ile kaliteli bir sonuç alınabilir mi?
O fiyatlardaki makinalarda olacağını sanmıyorum fakat yinede taze öğütüm ve doğru su ile önceki içtiklerinize nazaran daha iyi tatlar alacağınıza eminim ki burda filtre kahveden ne beklediğinizde önemli aromatik parfümsü tadım notalarına merakınız varsa makine tavsiye edemem v60 derim yok ben filtre kahve olsun kafein olsun pratik olsun diyorsanız kahve makinesi ki kahve makineleri hakkında o kadar bilgim olmasada bilgisi olan arkadaşlar gelecektir konuya

Bir kahve gurmesi kesinlikle değilim :) Amacım da olmak değil. Bilgisayar programcısıyım ve kahveden en önemli beklentim, tekrarlanabilir bir kahve tadı elde etmek. Şu anda kullandığım BDC600 bu açıdan çok başarısız. Mesela kahvenin sertlik ayarını iki diş yapıyorum. Sonra da 4 fincan kahve yap dersem kahve aşırı yumuşak oluyor, 9 fincan kahve yap dersem de zehir gibi sert oluyor. Tek fincan yapma modu var, o modda da ya yarı yolda hata kodu üretip duruyor, yada fincanı taşırıyor.

Kaliteli bir öğütücü sayesinde tekrarlanabilir bir öğütülmüş kahve elde edeceğim. Yukarıdaki öğütücülerden birisini tercih edeceğim, konu ile ilgili araştırıyorum. Buraya kadar tamam. Belli marka filtre kağıdı ve belli bir damacana su da kullanacağım, orada da değişkenlik yok. Burada tek belirsizlik kullanılacak kahve makinası kalıyor.

Bir kahve gurmesi kesinlikle değilim :) Amacım da olmak değil. Bilgisayar programcısıyım ve kahveden en önemli beklentim, tekrarlanabilir bir kahve tadı elde etmek. Şu anda kullandığım BDC600 bu açıdan çok başarısız. Mesela kahvenin sertlik ayarını iki diş yapıyorum. Sonra da 4 fincan kahve yap dersem kahve aşırı yumuşak oluyor, 9 fincan kahve yap dersem de zehir gibi sert oluyor. Tek fincan yapma modu var, o modda da ya yarı yolda hata kodu üretip duruyor, yada fincanı taşırıyor.

Kaliteli bir öğütücü sayesinde tekrarlanabilir bir öğütülmüş kahve elde edeceğim. Yukarıdaki öğütücülerden birisini tercih edeceğim, konu ile ilgili araştırıyorum. Buraya kadar tamam. Belli marka filtre kağıdı ve belli bir damacana su da kullanacağım, orada da değişkenlik yok. Burada tek belirsizlik kullanılacak kahve makinası kalıyor.
Hocam moccamaster tavsiye edebilirim kendimde var olan bilgi ile değirmenler gözümden kaçmış o değirmen bütçesine bence böyle bir filtre makinesi yakışır

Evet v60 ile ilgili araştırma yapıyorum benim için en iyi çözüm olacak gibi duruyor. Bütün aşamalar kullanıcının kontrolünde.

hocam kendi deneyimimi anlatayim belki faydali olur.

bayagi bir baktiktan sonra aeropress aldim. cok pratik cok memnunum sahane bir demleme yöntemi . hizli /mobil

v60 gibi birsey isersen hataya daha acik ayrica aeropress ile farkli kahveler yapma şansin var sicak /soguk

ben de daha yeni birsey alamadim eskisi ile idare ediyorum ama en önemli olay bence öğütucü... ozellikle filtre kahvede( ve tabiki su). en yüksek bütceyi bence ona ayır. eger 1-2 kahve yapacaksan kesinlikle elektrikli makineye ihtiyacın yok.

el değirmeni al hem iyi hem ucuz,, bir demleme yöntemi ( v60 veya diğer) ve iyi su ve iyi kahve ... olay bu

elektrikli olunca fiyat 2 ye katlanıyor ayni kaliteyi bulabilmen için.

Comandante+timemore kettle+hassas terazi

benim gördüğüm 150 euro+ iyi bir öğütücü kettle bildiğimiz düz kettle da olur 100 dereceyi 1 dak bekletip normal demleme caydanlık ile ( cam) aeropresse döküyorum 96-97 derece oluyor. hassas terazı de uyduruk .... 1 gr farketse ne olacak hep 1 gr fark edecek nası olsa :)

özetle aeropress 50 + öğütücü 150 + 30 da diğerrlerine desen 230-250 euro ortalama haarcama ile mis gibi kahve içersin

Cevap veren herkese teşekkürler.

Eureka Spezialit ve v60 takımı almaya karar verdim. Şimdilik sadece filtre kahve içiyorum ama yakın zamanda espresso makinası da alabilirum, Eureka ile her iki uygulama alanında da iyi sonuç alabileceğim.

v60 için de bir takım oluşturmaya başladım.

Filtre kağıdı
1678790878785.png

Hassas tartı
1678790929911.png

Dekanter
1678790970997.png

Kettle işini acele etmeyeceğim. Fakirin çay için kullandığım bir kettle'i var, onunla bir deneme yapacağım önce. Eğer yeterince iyi sonuç alırsam onunla devam edeceğim. Hem de tezgahta çok yer kaplamamış olacak. Ama illa gerekli olursa gene Hario nun kettle'larından birisini alırım.

Sage BGC820
- Eureka Mignon Specialita
Sage'yi bilmiyorum ama Specialita bir espresso değirmeni... Kendisi ortalama kalitede filtre öğütecektir. An itibarıyla filtre demlemede yüksek kalite arayışındaysanız elektrikli modellerden Felllow Ode Gen2, DF64 SSP MP konularını okumanızı öneririm. Kalburüstü konik el değirmenleri de filtre için iş görecektir.

Kendisi ortalama kalitede filtre öğütecektir

Hmm buna şaşırdım. Youtube'daki incelemelerde bu öğütücünün press'den espresso'ya kadar hepsini başarılı bir şekilde yaptığını, tek sakıncasının ayar tekerleğinin birden fazla tur atması, kaçıncı turda olduğunu bilememek olarak belirtiliyor.

Yok hocam, öğütürsen öğütmem demez ama üst seviye filtre öğütmez. Öğütüm ortalama olmayan üst seviye el değirmenlerine göre bariz tozlu olacaktır.
Hmm buna şaşırdım. Youtube'daki incelemelerde bu öğütücünün press'den espresso'ya kadar hepsini başarılı bir şekilde yaptığını, tek sakıncasının ayar tekerleğinin birden fazla tur atması, kaçıncı turda olduğunu bilememek olarak belirtiliyor.

bu tablo herseyi soyluyor

Sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda, özellikle espresso için tercih edilen Eureka yerine tincoffee.net ten comandante el öğütücüsünü sipariş ettim. Belki ileride espresso'ya da meraklanırım diye red click setini de aldım. Kahhve.com dan da v60 setimi sipariş ettim. Bir de aynı yerden iki çeşit Kenya çekirdek aldım. Şimdiye kadar hep starbucks'ın Kenya çekirdeğini tükettim. Arada bir de Etyopya ve Colombiya kullandığım oldu. Ama en çok kullandığım Kenya.

Geri