• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Öğütücü Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8sret
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

8sret

Üye
İsim
sssss
Daha fazla  
İsim
sssss
Merhabalar, uzun zamandır kahve içen (türk kahvesi) ve son dönemde filtre kahveye yönelen biri olarak parasının hakkını veren, homojen bir çekim sunan bir öğütücü arayışı içerisindeyim. İdareten hario skerton modeline benzer farklı bir markanın el değirmenini aldım lakin genel olarak tatmin edici değil( homojenlik konusunda). Ağırlıklı olarak v60 kullanıyorum ama Türk kahvesi de vazgeçilmezim arasında. Henüz yeterli ekipmanım olmadığı için espresso demleme imkanım yok lakin ilerleyen zamanlarda onu da eklemeyi düşünüyorum. Aradığım değirmen için fiyat bandı çok uçuk olmadığı müddetçe problem değil baktığım ve almayı düşündüğüm modeller arasında cmd ve zp6 var şimdilik. Sizin bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum. Bahsettiğim değirmenlerin fiyat bandında elektrikli öğütücü de önerebilirsiniz. Marka takıntım vs yok. Yeter ki ürün parasının hakkını versin, homojen öğütüm yapsın ve sağlamlık konusunda sıkıntı yaşatmasın. Şimdiden teşekkürler iyi günler.

Son düzenleme:
Merhabalar, uzun zamandır kahve içen (türk kahvesi) ve son dönemde filtre kahveye yönelen biri olarak parasının hakkını veren, homojen bir çekim sunan bir öğütücü arayışı içerisindeyim. İdareten hario skerton modeline benzer farklı bir markanın el değirmenini aldım lakin genel olarak tatmin edici değil( homojenlik konusunda). Ağırlıklı olarak v60 kullanıyorum ama Türk kahvesi de vazgeçilmezim arasında. Henüz yeterli ekipmanım olmadığı için espresso demleme imkanım yok lakin ilerleyen zamanlarda onu da eklemeyi düşünüyorum. Aradığım değirmen için fiyat bandı çok uçuk olmadığı müddetçe problem değil baktığım ve almayı düşündüğüm modeller arasında cmd ve zp6 var şimdilik. Sizin bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum. Bahsettiğim değirmenlerin fiyat bandında elektrikli öğütücü de önerebilirsiniz. Marka takıntım vs yok. Yeter ki ürün parasının hakkını versin, homojen öğütüm yapsın ve sağlamlık konusunda sıkıntı yaşatmasın. Şimdiden teşekkürler iyi günler.

Genel olarak forumda cmd ve 1zp tercih ediliyor cmd ve 1zp arasında aman duman bir farklılık olacağını düşünmüyorum cmd alan kişilerin alma sebepleri ya markaya olan sempati yada klik saymayla ilgili 1zp alan kişiler sizin görüşünüzde oluyor genellikle cmd ile tk çeken kişiyi fazla görmedim ama 1zp’den yana kullanan çok kişi var hem filtre hem tk odaklı öğütücüleri var cmd hakkında çok bilgim yok tk öğütüyorda olabilir ama bilmiyorum ki öğütüyordur muhtemelen zp6 genel olarak filtre odaklı bir değirmen bildiğim kadarıyla bütçeniz üzerinden bakınca k ultra bana kalırsa tercih edilebilir

Not: kendi görüşüm sadece cmd daha iyi bir tercih olabilir cmd kullanan ve bilen birisi mutlaka bilgilendirir.

Bildiğim kadarıyla 1zpresso ZP6 sadece fitre için.

Espresso/türk kahvesi/fitre yapabilmek isterseniz, 1zpresso olarak k-max veya k-ultra ya bakmak lazım.
ZP6 bildiğim kadarıyla Türkiye'de temin edilebilen bir ürün değil(olsaydı çoktan almıştım Q2'nin yanına). Gümrükteki fiyat sınırını da geçtiğinden göreceli olarak pahalıya gelecektir + gümrük işleri sancılı olacaktır. Tek çözümü EU, Amerika ya da Japonya gibi bir yerden tanıdıkla getirmek olabilir. Dems'ten alıncak K serisi ertesi günü teslim edilecektir %99, çok daha mantıklı. Özellikle yeni birisi için çok daha kullanışlı olacaktır ayrıca, forumlardaki çoğu insan K serisi ile reçete veriyor çünkü cmd dışında.

x-pro

k-ultra da olur bütçe varsa, iki değirmeni de kullanıyorum, K-Ultra benim için "end game" el değirmeni olabilir. Yalnız rodaj için en az 2-3kg öğütüm istiyor.
Kur fiyatları da düşünülürse belki bütçeye göre alınabilecek en iyisinin alınması mantıklı olabilir.

Üstten çevirmeli ayar mekanizması mükemmel bir kolaylık bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

ZP6 bildiğim kadarıyla Türkiye'de temin edilebilen bir ürün değil(olsaydı çoktan almıştım Q2'nin yanına). Gümrükteki fiyat sınırını da geçtiğinden göreceli olarak pahalıya gelecektir + gümrük işleri sancılı olacaktır. Tek çözümü EU, Amerika ya da Japonya gibi bir yerden tanıdıkla getirmek olabilir. Dems'ten alıncak K serisi ertesi günü teslim edilecektir %99, çok daha mantıklı. Özellikle yeni birisi için çok daha kullanışlı olacaktır ayrıca, forumlardaki çoğu insan K serisi ile reçete veriyor çünkü cmd dışında.
Demste k-ultranın stoğu kalmamış. 1zpressonun kendi sitesinden sipariş veriliyor mu ? Bu konuda bilginiz var mı ? Bir de j-ultra ile k-ultra arasındaki farklar neler

Demste k-ultranın stoğu kalmamış. 1zpressonun kendi sitesinden sipariş veriliyor mu ? Bu konuda bilginiz var mı ? Bir de j-ultra ile k-ultra arasındaki farklar neler
Bence X-Pro alın geçin yukarda da önerildiği gibi. 1zpresso'nun kendi sitesi durumunu bilemem ama resmi distrübütörü Dems zaten Türkiye'de. J serisi daha espresso odaklı, espressoyla işiniz yoksa tavsiye etmem.

Geri