• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Vitus Coffee & Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAHVE MASASI'nın konuğu NULL Coffee'den Cihan Başpınar!

PepukKahve

Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Herkese merhaba,

✅Kahve Masası programı ile Instagram canlı yayınında buluşuyoruz.
Levent Öncü @teyyaredenkahve ile bu haftaki konuğumuz Null Coffee’ nin kurucu ortağı ve kavurucusu Cihan Başpınar.

✅Programda Cihan Başpınar ile birlikte NULL Coffee’nin yepyeni kahvelerini konuşacağız. Demleme reçetelerinden, kahve tadımına kadar pek çok detayın yer alacağı program 8 Ağustos Perşembe saat 21:00’da Instagram canlı yayını için @pepukkahve ve @teyyaredenkahve instagram hesaplarına bekliyoruz.

☕Programda konuşulacak kahveler şöyle:☕

➡️Gihere Natural – Burundi
➡️Gihere Kirezi washed – Burundi
➡️Yandaro – Burundi
➡️Bom Sucesso – Brazil

 
Program bitmek üzere, bitmeden söyleyeyim.

Cihan Bey'le diyalog harika bir bilgi akışına neden oldu. Ömer Bey (Coffeenutz), Cihan Bey (Null) gibi şeffaf kahve satıcılarının bilgi/tecrübelerini kendi ağızlarından dinlemenin ne kadar faydalı olduğunu anlatamam.

Yayın için çokça teşekkürler.
 
Program bitmek üzere, bitmeden söyleyeyim.

Cihan Bey'le diyalog harika bir bilgi akışına neden oldu. Ömer Bey (Coffeenutz), Cihan Bey (Null) gibi şeffaf kahve satıcılarının bilgi/tecrübelerini kendi ağızlarından dinlemenin ne kadar faydalı olduğunu anlatamam.

Yayın için çokça teşekkürler.
Keyif aldıysanız ne mutlu @PepukKahve ile bize. Cihan bey sağ olsun, bizi kırmadı ve güzel bilgiler paylaştı. Youtube a da yükleyeceğiz.

Yayınlar ile ilgili öneriniz ya da eleştiriniz varsa duymaktan memnun oluruz.
 
Son düzenleme:
@PepukKahve ile beraber hazırladığımız Kahve Masası - Null Coffee Roasters yayınımızı izleyen herkese teşekkürler.

Umarım keyifli bir yayın olmuştur.

Sorular ve Cevapların bir kısmını izleyemeyenler için aktarmak istedim. Tamamı instagram üzerinden ve ilerleyen günlerde youtube üzerinden izlenebilir.

1) Kahve seçimi, neden 3 Burundi

O dönemde mevcut seçenekler Burundi, Ruanda ve Brezilya kahveleriymiş. Onlarca numune arasından seçilenler kompleks damak tatları veren bu kahveler olmuş. Kendileri her zaman son hasat iyi kahveleri bulmaya çalışıyorlarmış. Bu sorunun detaylı cevabı ve nitelikli kahve sektörüne dair değerli ve çok konuşulmayan bilgiler videoda.

2) Demleme parametreleri

Nestle purelife su, 92C-95C, Cam V60, 2:30 süre hedefini veren öğütüm (Comandante 21-23 klik, Timemore için 19-21 gibi düşünebilirsiniz)

3) Null Coffee Roastersıın kendine has detaylı tadım notları... neden ve nasıl? (vişneli tart, yaban mersinli muffin, süt reçeli, vs...)

Sorunun detaylı cevabı videoda... özet olarak Cihan Bey farklı içecekler konusunda da yıllardır çalışıyor, üretiyor ve üye olduğu gruplar aracılığıyla tadımlar gerçekleştiriyor. Sitelerinde detaylı notlara bakmanızı tavsiye ederim. 🙏 Şahsen ben bu tarz detaylı bilgileri seviyorum ve içerken yardımcı oluyorlar.

Numune kavrum notaları yerine, üretim kavrum notaları paketlerde yer alıyor ve kahve tadımı (cupping) tahmin edemeyeceğiz şekilde yapılıyor. ;)

Yayınlar ile ilgili yorum ve eleştirilerinizi duymaktan memnun oluruz.
 
Son düzenleme:
@PepukKahve ile beraber hazırladığımız Kahve Masası - Null Coffee Roasters yayınımızı izleyen herkese teşekkürler.

Umarım keyifli bir yayın olmuştur.

Sorular ve Cevapların özetlerini izleyemeyenler için aktarmak istedim. Tamamı instagram üzerinden ve ilerleyen günlerde youtube üzerinden izlenebilir.

1) Kahve seçimi, neden 3 Burundi

O dönemde mevcut seçenekler Burundi, Ruanda ve Brezilya kahveleriymiş. Onlarca numune arasından seçilenler kompleks damak tatları veren bu kahveler olmuş. Kendileri her zaman son hasat iyi kahveleri bulmaya çalışıyorlarmış. Bu sorunun detaylı cevabı ve nitelikli kahve sektörüne dair değerli ve çok konuşulmayan bilgiler videoda.

2) Demleme parametreleri

Nestle purelife su, 92C-95C, Cam V60, 2:30 süre hedefini veren öğütüm (Comandante 21-23 klik, Timemore için 19-21 gibi düşünebilirsiniz)

3) Null Coffee Roastersıın kendine has detaylı tadım notları... neden ve nasıl? (vişneli tart, yaban mersinli muffin, süt reçeli, vs...)

Sorunun detaylı cevabı videoda... özet olarak Cihan Bey farklı içecekler konusunda da yıllardır çalışıyor, üretiyor ve üye olduğu gruplar aracılığıyla tadımlar gerçekleştiriyor. Sitelerinde detaylı notlara bakmanızı tavsiye ederim. 🙏 Şahsen ben bu tarz detaylı bilgileri seviyorum ve içerken yardımcı oluyorlar.

Numune kavrum notaları yerine, üretim kavrum notaları paketlerde yer alıyor ve kahve tadımı (cupping) tahmin edemeyeceğiz şekilde yapılıyor. ;)

Yayınlar ile ilgili yorum ve eleştirilerinizi duymaktan memnun oluruz.

Güzel yayındı arkadaşlar. Bayram yayını hariç hepsini canlı izledim. :) Özet de güzel olmuş. Ters köşe kompleks Brezilya kahveleri olması nefis hareket olmuş. (y) Brezilya'da, genel olarak gelişen kötü ön yargının aksine gerçekten nefis kahveler de çıkıyor. Özellikle daha önceden denediğim Daterra kahveleri genel olarak kompleks ve lezzetliler. Olmaz olmaz dememek lazım. :)

Hepinizin emeklerine sağlık! Cihan'ın da zevkine, fikrine, bilgisine sağlık!
 
Güzel yayındı arkadaşlar. Bayram yayını hariç hepsini canlı izledim. :) Özet de güzel olmuş. Ters köşe kompleks Brezilya kahveleri olması nefis hareket olmuş. (y) Brezilya'da, genel olarak gelişen kötü ön yargının aksine gerçekten nefis kahveler de çıkıyor. Özellikle daha önceden denediğim Daterra kahveleri genel olarak kompleks ve lezzetliler. Olmaz olmaz dememek lazım. :)

Hepinizin emeklerine sağlık! Cihan'ın da zevkine, fikrine, bilgisine sağlık!
Çok teşekkürler Orkun. 🙏

Sizler gibi sektörün içinde olan ve paylaşımları ile değer katan kişilerle beraber ortak bir noktada buluşabilmek çok keyif verici. Hem öğreniyoruz, hem eğleniyoruz.

Brezilya ön yargımı kırmak güzel oldu. :) Belirttiğin Daterra kahveleri, Sapiens in Diquinho su, ve Null un BOM Sucessosu gibi kahveleri epey yardımcı oldu :)
 
Elinize sağlık @teyyaredenkahve ve @PepukKahve diğerleri gibi bu da oldukça faydalı bir yarın olmuş, Cihan bey de burada her zaman dile getirdiğimiz demlemeler için kullanılabilecek sular, eski/yeni hasat, kahvelerin künyeleri gibi müşterilerin, tabiri caize en çok gol yediği, çok önemli ayrıntıları vurgulamış... Hepinize tekrar teşekkürler!
 
canlı izleyemedim. Youtube'a henüz yüklenmemiş, yüklendiğinde mutlaka izleyeceğim. Brezilya kahveleri konusunu merakla bekliyorum. burada bahsedilen daterra kahvelerinden santa Colombo (Story Coffee) favori kahvelerimdendi..
 
Dün bulunduğum yerde internet iyi olmadığı için canlı yayından izleyemedim. Birkaç dakikasını sürekli takılarak takip edebildim. Oldukça keyifli bir sohbet vardı. İlk fırsatta Youtube'dan kalanını tamamlayacağım. Böyle bir işe giriştiğiniz için hem size hem de davetlerinizi kabul edip bilgi ve tecrübelerini bize aktaran üstatlara teşekkürler 👊
 
Bilginin paylaşımı ve aktarımı adına çok güzel bir seri oluyor podcast de isteriz 👏🏻🤘🏻
 
Bu başlığa yorum yazmıştım ancak Null'un kahvelerini demlemeden önce, çalışma mantığını dinlemek ve tüyolar almak için için videoyu bir kere daha izledim.

Cidden iyi ve faydalı bir kayıt bu. Toplu alım kahvelerini demlemeden önce dinlemenizi tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst