• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAHVE MASASI'nın konuğu Coffee Department ve Metin Benbasat!

Konum
İstanbul
İsim
Levent
Herkese merhaba,
Her Perşembe saat 21:00 de olduğu gibi Kahve Masası Instagram canlı yayınında buluşuyoruz. @PepukKahve

➡Bu haftaki konuğumuz Coffee Department’ın kurucusu ve kavurucusu Metin Benbasat. @metin 👌 @coffeedepartment @metinbenbasat

➡Programda Metin Benbasat ile birlikte Coffee Department’ın kahvelerini konuşacağız.

➡Demleme reçetelerinden, kahve tadımına, demlemede kullanılan suya kadar pek çok detayın yer alacağı program 27 Ağustos Perşembe saat 21:00’da Instagram canlı yayınında! Kahve Kulübü toplu alımındaki kahveleri de konuşacağız ;)

➡Kahve Masası programı için sizleri @pepukkahve ve @teyyaredenkahve instagram hesaplarına bekliyoruz.

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Şahsi gözlemim sektörün eskilerinden olmasına rağmen her zaman mütevazı, sıcak, bire bir rahatlıkla, keyfle diyalog kurulabilen, her zaman kahvenin ve kahveseverlerin yanında yer alan insanların başında geliyor Metin bey... yine güzel bir söyleşi olacak :)
 
Şahsi gözlemim sektörün eskilerinden olmasına rağmen her zaman mütevazı, sıcak, bire bir rahatlıkla, keyfle diyalog kurulabilen, her zaman kahvenin ve kahveseverlerin yanında yer alan insanların başında geliyor Metin bey... yine güzel bir söyleşi olacak :)

çok teşekkür ederiz abi. Ben de heyecan ile bekliyorum. :)
 
Şahsi gözlemim sektörün eskilerinden olmasına rağmen her zaman mütevazı, sıcak, bire bir rahatlıkla, keyfle diyalog kurulabilen, her zaman kahvenin ve kahveseverlerin yanında yer alan insanların başında geliyor Metin bey... yine güzel bir söyleşi olacak :)
çok teşekkürler :) Herkesi bekliyoruz
Herhangi bir sorunuz varsa; canlı yayında memnuniyetle cevaplamak isterim.
 
çok teşekkürler :) Herkesi bekliyoruz
Herhangi bir sorunuz varsa; canlı yayında memnuniyetle cevaplamak isterim.
Benim şu şekilde bir sorum var: Önceki yıllarda Shawo-Wolena-Pinapple gibi Waow dedirtecek kahveler getiriyordunuz ve gerçekten çok bambaşka çekirdeklerdi. Çoğu kişininde CD'yi bu çekirdeklerle tanıdığını düşünüyorum çünkü bende bu çekirdeklerle tanıdım. Hatta Ekşi sözlükte bile Shawo ve Pinapple çok ün yapmış çekirdekler gerçekten çok farklı boyuttaydılar :) Neden artık bizi böyle şaşırtacak çekirdekleri göremiyoruz ve eskiye oranla neden kavrum profilleri bariz bir şekilde daha koyu bir kavruma kaydı bunu merak ediyorum :)
 
Ben kavurucuyu toplu alim ile tanidim; Metin Beyin butun yazdiklarini okudum, cok samimi ve profesyonel biri.
Benim sormak istedigim toplu alim icindeki kahvelerden favorisi var miydi? Kendisi coffee department’tan hangi cekirdegi tercih ediyor?
Tesekkurler.
 
Merhabalar, Instagram kullanmayanlar daha sonrasında yine YouTube Kanalınızdan izleyebiliyor değil mi :)
 
Ben de şöyle bir soru sormak istiyorum aslında tüm kavurucular için bir soru.

Kahve kulübü alımlarında seçilmek firmanın işine yarıyor veya sizi memnun ediyor mu? Hemen her kavurucu firma toptan satışlarda indirim yaparak kahve satıyor fakat bu ortamda yüzlerce ayrı kişi için paketler kutular hazırlanıyor farklı adreslere gönderiliyor bu ekstra bir emek ve kargo maliyeti demek. Ayrıca her ne kadar büyük bir iş yükü olsa da alımın içinde veya dışında olan bir müşteri kahvesinin hemen gelmesini istiyor ve bu da bu işin ayrıca hızlı bir şekilde başarılması gerek demek. Diğer yandan yeni müşteriler kazanmak için iyi bir olay ancak bir kavurucu buna istemeden de evet demek zorunda olabilir çünkü reddederse bir yandan yüzlerce kişinin antipatisini kazanabilir.

Belki sorum çok mantıksız ama ben sadece merak ediyorum kavurucular bu durumdan gerçekten memnun mu yoksa "aman şimdi yüzlerce kişiye toptan fiyatına neden kahve satmak göndermekle uğraşayım" diye düşünülüyor mudur?
 
Merhaba, Metin Bey'e sorarsanız memnun olacağım bir konu:

Kahvelerinin hasat yılları sitelerinde neden belirtilmiyor? Hasat dönemi kavramını kahveye dair kayda değer bir tartışma olarak görüyor mu? Hasat dönemi kavramı, -ben dahil- kahve tüketicilerinin büyük kısmı için tatsal anlamda bir anlam ifade etmeyecek olsa bile, bilgi akışının sağlıklı olması adına müşteriye karşı bir yükümlülük olabileceği düşüncesi yanlış bir düşünce biçimi midir?

Teşekkürler.
 
Merhaba, Metin Bey'e sorarsanız memnun olacağım bir konu:

Kahvelerinin hasat yılları sitelerinde neden belirtilmiyor? Hasat dönemi kavramını kahveye dair kayda değer bir tartışma olarak görüyor mu? Hasat dönemi kavramı, -ben dahil- kahve tüketicilerinin büyük kısmı için tatsal anlamda bir anlam ifade etmeyecek olsa bile, bilgi akışının sağlıklı olması adına müşteriye karşı bir yükümlülük olabileceği düşüncesi yanlış bir düşünce biçimi midir?

Teşekkürler.

Metin Bey’e cevaplar için teşekkürler, güzel bir program oldu.

Bu soruya cevap olarak kahve kartlarının içeriğinin (ve paket dizaynlarının) değişeceğini ve hasat bilgilerinin ekleneceğini belirtti.

Sırasıyla kahvelerinin hasat yıllarını da şöyle aktardı:

Primavera - 2018
Las Colinas - 2018
El Remanzo - 2019
Majada - 2019
Pedra Azul - 2019
Shanga - 2020
 
Maalesef liseden arkadaşlarımızla pandemi sürecinden beri ilk kez buluşma keyfi yaşadığımızdan dışarıdaydım ve henüz izleme şansı bulamadım ama eminim ki yine keyfli ve zihin açıcı bir sohbet olmuştur... ama şu an için en azından yukarıda okuduklarımdan anladığım kadarıyla kahvelerinin hasat yıllarını vermiş olmasından ve künyelerini geliştireceğini belirtmiş olmasından dolayı Metin beyi kutluyorum :) Coffee Department gibi bir markadan beklenen de budur...
 
Maalesef liseden arkadaşlarımızla pandemi sürecinden beri ilk kez buluşma keyfi yaşadığımızdan dışarıdaydım ve henüz izleme şansı bulamadım ama eminim ki yine keyfli ve zihin açıcı bir sohbet olmuştur... ama şu an için en azından yukarıda okuduklarımdan anladığım kadarıyla kahvelerinin hasat yıllarını vermiş olmasından ve künyelerini geliştireceğini belirtmiş olmasından dolayı Metin beyi kutluyorum :) Coffee Department gibi bir markadan beklenen de budur...

Gerçekten kendisi bir satıcıdan beklenmeyecek şeffaflıkta bilgiler verdi.

Örneğin;

  • Yurtdışından deneme için gelen çekirdekleri (50-60 gr. civarında) bazı vergiler nedeniyle maliyetin artmasından dolayı yeşil çekirdek olarak getirmekte çok zorlandıklarını, dolayısıyla birkaç senedir hazır kavrulmuş kahve çekirdeklerini denediklerini belirtti.
  • Bazı çekirdeklerin bekledikçe tadım notlarındaki tatları kaybettiğini ya da tadım notlarının değiştini, örneğin Primavera'nın tadım notlarını zamanla güncellediklerini söyledi.
  • Deneme kahveler geldiğinde kör tadım yaptıklarını, kendi lezzetli bulduğu kahveleri kahve severlerin de sevip sevmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.
 
Gerçekten kendisi bir satıcıdan beklenmeyecek şeffaflıkta bilgiler verdi.

Örneğin;

  • Yurtdışından deneme için gelen çekirdekleri (50-60 gr. civarında) bazı vergiler nedeniyle maliyetin artmasından dolayı yeşil çekirdek olarak getirmekte çok zorlandıklarını, dolayısıyla birkaç senedir hazır kavrulmuş kahve çekirdeklerini denediklerini belirtti.
  • Bazı çekirdeklerin bekledikçe tadım notlarındaki tatları kaybettiğini ya da tadım notlarının değiştini, örneğin Primavera'nın tadım notlarını zamanla güncellediklerini söyledi.
  • Deneme kahveler geldiğinde kör tadım yaptıklarını, kendi lezzetli bulduğu kahveleri kahve severlerin de sevip sevmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.

Tadım notlarını değil de kavurma profillerini güncellediğini söylemişti.
 
Maalesef liseden arkadaşlarımızla pandemi sürecinden beri ilk kez buluşma keyfi yaşadığımızdan dışarıdaydım ve henüz izleme şansı bulamadım ama eminim ki yine keyfli ve zihin açıcı bir sohbet olmuştur... ama şu an için en azından yukarıda okuduklarımdan anladığım kadarıyla kahvelerinin hasat yıllarını vermiş olmasından ve künyelerini geliştireceğini belirtmiş olmasından dolayı Metin beyi kutluyorum :) Coffee Department gibi bir markadan beklenen de budur...

Reçeteler konusunda da söz verdi :) Her kahve için kendileri ölçümler yapıyorlarmış ve reçeteleri bizler için paylaşacaklar. Güzel gelişmeler var.

Kullandıkları su RO 100 ppm veren bir sistem. Espresso için 130 ppm civarı su kullanıyorlar.

Doğal işlenen çekirdeklerde 88-89 C gibi sıcaklıkları da önerdi. Yıkanmışlar için ise 92-93 C gibi.

Tabi bunlar kahveye ve profile göre değişiklik gösterecektir.
 
Gerçekten kendisi bir satıcıdan beklenmeyecek şeffaflıkta bilgiler verdi.

Örneğin;

  • Yurtdışından deneme için gelen çekirdekleri (50-60 gr. civarında) bazı vergiler nedeniyle maliyetin artmasından dolayı yeşil çekirdek olarak getirmekte çok zorlandıklarını, dolayısıyla birkaç senedir hazır kavrulmuş kahve çekirdeklerini denediklerini belirtti.
  • Bazı çekirdeklerin bekledikçe tadım notlarındaki tatları kaybettiğini ya da tadım notlarının değiştini, örneğin Primavera'nın tadım notlarını zamanla güncellediklerini söyledi.
  • Deneme kahveler geldiğinde kör tadım yaptıklarını, kendi lezzetli bulduğu kahveleri kahve severlerin de sevip sevmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.

Çok teşekkürler özet için. umarım keyifli bir yayın olmuştur.
 
Geri
Üst